logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Vergi Uygulamaları

Soru 1:

Ödeme emri ile vergi alacağını vadesinde ödemeyenlere, borçlarını kaç gün içinde ödemeleri bildirilir?

Soru 2:

Bir mal üzerindeki tasarruf hakkının malik veya onun adına hareket edenlerce, alıcıya veya adına hareket edenlere devredilmesine ne denir?

Soru 3:

Devlet Memuru Bay A 15.05.2019 tarihinde aldığı 30.000 TL’ye aldığı otomobilini 30.12.2019 tarihinde 35.000 TL’ ye satmıştır. Bay A 2019 yılında sadece 1 tane otomobil alıp satmıştır. Aşağıdaki ifadelerden Bay A’nın KDV karşısındaki durumunu doğru olarak ifade etmektedir?

Soru 4:

Vergi alacağının tahsilinin tehlikeye düştüğü kabul edilen belli sebeplere dayanarak vergi alacaklısının talebi üzerine, vergi borçlusunca borcuna karşılık olarak kanunda öngörülen değerleri güvence olarak göstermesine ne denir?

Soru 5:

Mükellef H, Eylül 2017 dönemine ait 10,000 TL’lik tutarındaki KDV’yi 10.01.2018 tarihinde vergi dairesine ödemeye gittiğinde, vade tarihinin 26.10.2017 tarihinde dolduğunu öğrenmiştir. Buna göre H’nin ödemesi gereken gecikme zammı ne kadardır?

Soru 6:

Katma değer vergisinde vergiyi doğuran olaya ilişkin aşağıda yer alan ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soru 7:

Aşağıda verilenlerden hangisi tarhiyat sonrası uzlaşma kapsamına girer?

Soru 8:

"Zamanında tahakkuk ettirilmeyen vergiler için, sonradan yapılan ikmalen, re’sen veya idarece tarhiyatlarda, verginin normal vade tarihinden son yapılan tarhiyatın tahakkuk tarihine kadar hesaplanan bir alacaktır." şeklinde tanımlanan kavram hangisidir?

Soru 9:

Katma Değer Vergisi Kanununa göre KDV’si oranı kaçtır?

Soru 10:

Vergi suçlarında cezanın verilmesine kim karar verir?

Soru 11:

Vergi alacağının vadesinde ödenmesi nedeniyle, vade tarihinden ödeme tarihine kadar geçen her ay ve kesirleri için belli oranda hesaplanan alacak aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 12:

I. Mal satışına ilişkin sözleşme yapılması ve mal bedeline mahsuben avans alınması hâlinde, malın tesliminden önce II. Mülkiyeti muhafaza kaydı ile yapılan satışlarda malın alıcıya teslim edilmesiyle III. Vergiye tabi malların işletme personeline ücret, prim, ikramiye, hediye, yardım gibi adlarla verilmesi Yukarıda verilen durumların mal teslimi olaylarının hangisi veya hangileri vergiyi doğurur?

Soru 13:

Türkiye sınırları içinde brüt kaç m2’yi geçmeyen tek meskeni olan emekliler, gaziler, engelliler, şehitlerin dul ve yetimleri emlak vergisi ödemez?

Soru 14:

I. Motorlu taşıtlar vergisinin konusu motorlu taşıtlardır. II. Tahakkuk eden vergi her yıl Ocak ve Haziran aylarında iki taksitte ödenir. III. Bir araç sicilde kimin adına kayıtlı ise o kişi verginin mükellefidir. Yukarıda motorlu taşıtlar vergisi ile ilgili verilen bilgilerden hangileri doğrudur?

Soru 15:

Vergi kabahatleri ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğrudur?

Soru 16:

Teminat isteme, İhtiyati haciz, İhtiyati tahakkuk, Rüçhan hakkı, Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri vergi alacağının korunması ve tahsilatın kolaylaştırılması amacıyla öngörülen önlemler arasında yer alır?

Soru 17:

Aşağıdaki işlemlerden hangisi katma değer vergisinin konusuna girmektedir?

Soru 18:

Gayrimenkullerin haczi ve satışı ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi teminat olarak kabul edilen değerlerden birisi değildir?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi gecikme zammı ve gecikme faizinin ortak özelliklerinden biridir?