logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Bankacılık Ve Sigortacılığa Giriş

Soru 1:

I. Riskin tanımlanması II. Amaçların belirlenlenmesi III. Riskin ölçülmesi IV. Riskin yönetilmesi Yukarıdakilerden hangileri doğru sıralamayla riskin yönetim sürecini oluşturan unsurlardır?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi para yaratan finansal kurumlardandır?

Soru 3:

______, elde tutulan bir portföy ya da varlık değerinin, faiz oranlarında, döviz kurlarında ve hisse senedi fiyatlarındaki dalgalanmalar nedeniyle meydana gelebilecek değişiklikler sonucunda maruz kalabileceği en yüksek zararı, belli bir zaman diliminde ve belli bir olasılık seviyesinde ifade eden ve muhtelif sayısal yöntemlerle tahmin edilen değer olarak tanımlanmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki tanımı doğru bir şekilde tamamlamaktadır?

Soru 4:

Gelecekte gerçekleşecek eylem ve alınacak kararların muhtemel sonuçların tespit edildiği risk tanımlama yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 5:

Sigorta şirketinin karşılaşacağı riskler, teknik riskler, teknik olmayan riskler ve yatırım riskleri olmak üzere üç sınıfa ayrılmaktadır; aşağıdakilerden hangisi teknik risklerden cari riskler sınıfa girmektedir?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi Osmanlıda sigortacılığın önündeki engeller arasında yer almaktadır?

Soru 7:

İstanbul’da Faaliyette Bulunan Yangın Sigorta Şirketlerinin Sendikası, sigorta sektöründe ilk meslek kuruluşu örgütlenmesi olarak, tamamı yabancı şirketlerden oluşan 81 üye tarafından hangi yılda kurulmuştur?

Soru 8:

İlk devlet bankası nerede kurulmuştur?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi Kasım 2000 ve Şubat 2001 krizlerinin bankacılık sistemimizle ilgili olarak ortaya çıkardığı yapısal sorunlar arasında gösterilemez?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi piyasa riskinin bileşenlerinden biri değildir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi finansal liberalleşmeye yönelik politikalardan biri değildir?

Soru 12:

"Bir işleme ya da faaliyete ilişkin bir parasal kaybın ortaya çıkması veya bir giderin ya da zararın oluşması halinde ekonomik faydanın azalması ihtimali" olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 13:

Herhangi bir olay nedeniyle, müşteriler ve halk nezdinde meydana gelen bir imaj kaybı, şirkete büyük finansal kayıplara mal olabilmesi aşağıdaki olay riski türlerinden hangisidir?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi sigortaların risk transferi biri olan "birden fazla sigorta şirketinin tek bir riski üzerlerine almaları" yöntemidir?

Soru 15:

I. Dış ticarette yaşanan artışlar II. Tüketim alışkanlıklarındaki değişiklikler III. Geleneksel toplumsal yapı ve dini inançlar Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri Osmanlı döneminde sigortacılığın gelişmesini yavaşlatan faktör ya da faktörlerdir?

Soru 16:

"Hayat dışı sigorta" sigortacılık sistemindeki hangi alt kategoride değerlendirilir?

Soru 17:

2017 yılı sonu verileri ele alınarak ülkemizdeki bireysel emeklilik müşterilerinin yaşlara göre dağılımı incelendiğinde en çok müşterinin hangi yaş aralığında olduğu görülmektedir?

Soru 18:

Türkiye'de hakim banka türü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi ‘Sigorta Denetleme Kurulunun’ görevleri arasına girmez ?

Soru 20:

İngiltere’de Lloyd’s’un ortaya çıkışı ne zamandır?