logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Bankacılık Ve Sigortacılığa Giriş

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi bankacılık standartlarında temel operasyonel risklerden olan müşteri, ürün ve faaliyet uygulamalarına ilişkin bir örnektir?

Soru 2:

Bankacılık sektöründe, Sermaye Yeterliliği Standart (SYR) oranın en az ne kadar olması gerekmektedir?

Soru 3:

"Riskli bir olayın meydana gelme olasılığı göz önünde bulundurularak, risk ortaya çıktığında, zararı kısmen ya da tamamen karşılamak üzere, bu işle uğraşan bir kuruluşa belirli bir zaman dilimi süresince prim ödemesi karşılığında elde edilen güvencedir." Yukarıda verilen tanım aşağıdaki kavramların hangisine aittir?

Soru 4:

Aşağıdaki seçeneklerden hangisi ülkemizde "hayat branşında" sıralanabilecek alt branşlardan birini ifade etmektedir?

Soru 5:

"Sözleşmesinin kurucu taraflarından biri olup, sözleşmeyle sigorta himayesi sağlama borcunu üzerine alan taraftır. Sigortacılık mevzuatı gereği, "sigortacılık faaliyetinde bulunmaya yasal olarak yetkili kılınmış"…"hasar meydana geldiğinde, sigortalıya, sağlamış olduğu teminat çerçevesinde hasar ödeme taahhüdünde bulunan kişi veya kuruluş"u ifade eder." Yukarıdaki tanım aşağıdakilerden hangisine aittir?

Soru 6:

I. Hayat sigortası II. Ferdi kaza sigortası III. Konut sigortası IV. Yangın Sigortası V. Mesleki sorumluluk sigortası Sigortalanabilir menfaat ilişkisi ilkesine göre yukarıda verilenlerden hangisi/hangileri tazminat sözleşmelerine örnektir?

Soru 7:

1933 yılında hangi banka Sümerbank’a devredilmiştir?

Soru 8:

2017 sigortacılık sektöründeki şirket sayılarının en fazla bulunduğu faaliyet alanı aşağıda verilen seçeneklerden hangisinde belirtilmiştir?

Soru 9:

Mart 2019 itibariyle Türk bankacılık sektöründe takibe dönüşüm oranı olarak adlandırılan oranın en yüksek olduğu banka türü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 10:

Genel anlamda Türk sigortacılık sektörü değerlendirildiğinde, sektörün güçlü ve zayıf yönleri ile ilgili olarak aşağıda verilen maddelerden hangisi yanlıştır?

Soru 11:

Bir ülkede sigortacılık sektörünce üretilen primlerin seviyesi neye göre belirlenir?

Soru 12:

ABD’de modern ticari bankacılık hangi yılda başlamıştır?

Soru 13:

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT)’nın hazırladığı II. Beş Yıllık Kalkınma Planında, aşağıdaki özel sigorta sisteminin sorunlarına yönelik çözümlerden hangisi yer almaz ?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi Aktüerler Birliği’nin raporuna göre ‘olay riski’ kategorisine girmez ?

Soru 15:

Nomer ve Yunak, sigortacılığın tarihsel gelişimi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisinden bahsetmez ?

Soru 16:

'Yapılan sigortalardan elde edilen kazançlar, görünmeyen işlemler kalemi altında ülke ihracatında büyük rol oynaması' sigortanın işlevlerinden hangisi kapsamındadır?

Soru 17:

2016 yılında Dünya prim üretimi bir önceki döneme göre %0,70 artmıştır. Bu düşük prim üretim hızı artışının temel nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 18:

Cumhuriyet döneminde ilk defa özel sigorta sistemine yönelik düzenlemeler aşağıdakilerden hangisinden yer almaktadır?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi takas-teslim bankası şeklinde örgütlenmiş bankalardan biridir?

Soru 20:

İttihat ve Terakki Partisi, "Milli İktisat" politikasını uyguladığı dönemde sigorta piyasasını düzenlemeye yönelik bazı yasaları, hangi tarihten itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe koymuştur?