logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Siyasal İletişim

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi sağlıklı bir kamuoyunun oluşabilmesi açısından medyanın sorumluluklarından biri değildir?

Soru 2:

"Belli konularda etkili olmak üzere yönetenler ve özellikle yasama ve yürütme üzerinde kendi amaçlarını gerçekleştirmeyi amaçlayan tüm faaliyetleri kapsayan etkinlikler" siyasal iletişimin temel aktörlerinden hangisidir?

Soru 3:

Özellikle siyasi alandaki krizlerin kesinlik kazanmasını beklemek çok büyük bir iyimserlik örneğini teşkil etmektedir. Dolayısıyla ortaya çıkan siyasi krizlere  kalıcı bir çözüm önerisinden bahsetmek genel olarak mümkün olmayacaktır. Bu açıklamadan hareketle, krizlere kalıcı bir reçete sunulamayacak olunmasının temel nedeni aşağıdaki seçeneklerin hangisinde verilmiştir?

Soru 4:

Partilerin, liderlerin ve adayların kendi ideolojilerini, prensiplerini, kısa ve uzun vadeli planlamalarını ve halk temsil felsefelerini seçmen kitlelerini tanıtma ve sunma çalışmalarının tümüne ne ad verilir ?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi hedef kitlelerin nitelikleri bağlamında uygulanabilecek propaganda stratejilerinden biri değildir?

Soru 6:

Siyasal karar alıcı mercilerde belli bir yönde tutum oluşturma faaliyetleri olarak da ifade edilen lobiciliğin Türkiye’deki temellerinin  Osmanlı’da II. Abdülhamit dönemine dayandığı söylenebilir. Buna göre,  aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğrudur?

Soru 7:

Seçmen tutumlarının belirlenmesine yönelik anket çalışmalarının yapılması, internet kullanıcılarının arama motorunda en çok hangi siyasal partiyi arattığının tespit edilmesi, seçmenlerin en çok hangi parti web sayfasını ziyaret ettiğinin saptanması, takipçi sayısının belirlenmesi gibi çalışmalar, hangi tip araştırmalara  örnek gösterilebilir?

Soru 8:

Hükümetin karar alıcı mercilerinin belirli bir grubun, topluluğun, şirketin, kurumun veya yabancı bir ülkenin ekonomik, hukuksal, sosyal veya siyasal çıkarları doğrultusunda karar almasını sağlamaya yönelik faaliyetlere ne ad verilir ?

Soru 9:

Siyasal iletişimdeki kriz anlarında, "resmi eylemlerin kesinliği" mevcuttur. Bu açıklamaya göre aşağıdaki örneklerden hangisi  resmi eylem kesinliği ilkesine uygundur?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi siyasal pazarlamada "oy verme yaşındaki vatandaşlar"ı ifade etmektedir?

Soru 11:

Türkiye'de bugünkü anlamda ilk lobi faaliyetleri aşağıdakilerden hangisi tarafından gerçekleştirilmiştir?

Soru 12:

Lobicide bulunması gereken özellikler arasında aşağıdakilerden hangisi bulunmaktadır?

Soru 13:

Siyasal iletişim kavramı ile demokrasi arasında yakın bir ilişki bulunmaktadır. Buna göre siyasal iletişimin başlamasına yol açan temel dinamik aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?

Soru 14:

Abdullah Özkan’a göre siyasal iletişim kaç temel fonksiyonu yerine getirmektedir?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi propagandanın ikna edilmesi en kolay hedef kitle grupları arasında yer almaz?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi iletişim araçlarının anlaşmazlık bağlamındaki temel noktalarından biri değildir?

Soru 17:

“Demokrasi, amacı toplumun kendi kendisi hakkında kolektif akıl olarak düşünebilmesini sağlamak olan, toplumu ve siyaseti rasyonelleştiren bir süreçtir ve rasyonelleşme, iktidarın insanileştirilerek rölativize edilmesiyle mümkündür.” diyen siyaset bilimci kimdir?

Soru 18:

Kamuoyu kavramını ilk kez ‘halkın düşüncesi’ anlamında kullanan ülke aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 19:

Siyasal otoriteyi, kamuoyu ve basın gibi etkileyici kanallar aracılığı ile baskı altına almaya çalışan lobicilik türü hangisidir?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi seçim dönemlerinde propagandanın özelliklerinden biri sayılamaz?