logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Medya ve İletişim

Soru 1:

Okuyucu, izleyici, halk, vatandaş, kamuoyu gibi çeşitli şekillerde tanımlanan siyasal iletişim unsuru aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2:

"Medya ne düşüneceğimizi söylemekte başarılı olmayabilir, fakat ne hakkında düşüneceğimizi söylemekte fevkalade başarılıdır" ifadesi hangi yaklaşımın temel düşüncesidir?

Soru 3:

Bernard Cohen' in “Medya ne düşüneceğimizi söylemekte başarılı olmayabilir, fakat ne hakkında düşüneceğimizi söylemekte fevkalade başarılıdır” şeklindeki ifadesi hangi kuram ile ilgilidir?

Soru 4:

"Derslikte öğretmenin ders içeriğini sürekli olarak önündeki kitaptan okuması ve sınıfla iletişime girmemesi nedeniyle, öğrencilerin büyük çoğunluğunun dersin içeriğine olan ilgisini yitirmesi üzerine, öğrencilerin bu iletişim sürecini kendileri açısından daha verimli hale getirmek için" yapması gereken en uygun davranış aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 5:

"Kamuoyu araştırmalarından kendi desteklediği partinin veya adayın büyük bir üstünlükle kazanacağını gören seçmen, seçimi kaybetmekte olan tarafın durumuna üzülüp onu destekleyebilir, mücadeleyi bırakabilir veya seçimde oy kullanma zahmetine girmek istemeyebilir" Yukarıda tanımı verilen duruma ne ad verilmektedir?

Soru 6:

TRT-2 hangi yılda yayına başlamıştır?

Soru 7:

Belirli bir zamanda, belirli bir tartışmalı sorun karşısında, bu sorunla ilgilenen kişiler grubuna veya gruplarına hakim olan kanaat aşağıdakilerden hangisinin tanımıdır?

Soru 8:

İngiliz işçi sınıfının 18. Yüzyılın ikinci yarısından itibaren çıkarmaya başladığı radikal gazeteler aşağıdakilerden hangisine bir örnektir?

Soru 9:

Bir öğretmenin sınav sonuçları açıklandıktan sonra, sınavda sorulan soruları ve öğrencilerin aldıkları notları değerlendirmesi, hangi iletişim modeli öğesi ile açıklanabilir?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi, demokratik toplumlarda medyanın "4. güç olarak" olarak görülmesinin nedenidir?

Soru 11:

Günümüz Türkiye'sinde iletişim ortamlarından yayın yapan kuruluşlara lisans ve yayın izni veren kurum aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 12:

Medyanın demokratik siyasal sistemi yürüten üç temel gücün yanında dördüncü güç olarak gördüğü işlev aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi propaganda tekniklerinden biri değildir?

Soru 14:

Değişik basın kuruluşlarının birleşme ya da satın alma yoluyla tek çatı altında bir araya gelmesini ifade eden tekelleşme düzeyi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 15:

İletişimin gelecekte kalıcı olmasını sağlayan iletişim türü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16:

Kamu kavramı ile ilgili ifadelerden hangisi yanlıştır ?

Soru 17:

Türkiye'de ilk internet bağlantısı hangi üniversite üzerinden sağlanmıştır?

Soru 18:

Türkiye'de 1930'ların başlarında yayınlanan gazeteler, aşağıdaki şıklardan hangisinde doğru olarak verilmiştir?

Soru 19:

Bir şirketin aynı alanda birden fazla yayın organına sahip olmasına ne ad verilir?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi toplumun genel uzlaşıdan sapan bireyleri tehdit ettiği varsayımına dayanmaktadır?