Yeni eklenen sınavlar ve güncel içerikler! Hemen keşfedin

Seçmeli Ara Sınav

Marka İletişimi Tasarımı ve Uygulamaları

20
Soru
60
Dakika
0
Görüntülenme
0
Çözülme

Sınav Ayarları

Soru 1

Orta Zorluk

Markanın farklılaşmış ve ilginç olduğunu hisseden ancak markayı iyi tanımayan tüketici profili aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2

Orta Zorluk

Tüketicinin belirli bir marka ile ilgili olumlu olumsuz tüm değerlendirmelerini ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3

Orta Zorluk

I. Potansiyel tüketicilerin rakiplerle karşılaştırarak bir markada karar kılması durumudur II. Bir marka havuzunda tek bir ürünün, belirli sebeplerle diğer markalar arasında seçilmesi işlemidir. III. Reklam ya da diğer satış arttırıcı yöntemlerle üreticinin kendi ürününün markasının diğer markalara tercih edilmesini sağlamaya çalışmasına denilmektedir. Yukarıdaki açıklamalar aşağıdaki kavramlardan hangisini açıklamaktadır?

Soru 4

Orta Zorluk

AC Nielsen ve Ernst&Young arama konferansının sonuçlarına göre tüketici tüm ürünlerin gerçek anlamdadaha az bir oranla yeni olarak görüyordu. Bunun nedeni aşağıdakilerden hangisi değildir?

Soru 5

Orta Zorluk

'Varlıklarını uzun yıllardır sürdüren, tüketici nezdinde artık efsane statüsüne erişen markalardır. Bu markalar günümüzde tüketim eğilimlerini de değiştirmektedir. Bu markalar aracılığı ile bireylere düşleri satılırken, ikonla girdiği ilişki modeli bireyin diğer ilişkilerini de etkilemektedir.' Tanımı verilen marka türü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 6

Orta Zorluk

Pazarlama kapsamında Pringles cipslerinin reklamlarında sürekli yaptığı ambalaj vurgusu ve tek boyutlu ürün önermesi ya da KFC’nin “sihirli formülüyle” sunduğu sıcak, çıtır çıtır tavukları aşağıdakilerden hangisine örnektir?

Soru 7

Orta Zorluk

Aşağıdakilerin hangisi deneyimlerin, tüketici tercihlerinde özelliklerinden biri değildir?

Soru 8

Orta Zorluk

Marka fiziksel bir unsurdur Marka bir kişilik sahibidir Marka bir müşteri yansımasıdır Marka benlik bilincidir Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri marka kimliğinin oluşumunda etkili olan unsurlardandır?

Soru 9

Orta Zorluk

Herhangi bir işletme tarafından üretilerek bir ya da birden fazla aracı kurum tarafından piyasaya sunulmakta olan ürün ve hizmetlere kimlik kazandırma, ilgili ürünü rakiplerinden farklı kılma, tüketicilere bir vaat ve teklif sunma sürecine ne ad verilir?

Soru 10

Orta Zorluk

Aşk Üçgeni Kuramı'nda tüketici-marka ilişkisi kaç adet ayrı profilde tanımlanır

Soru 11

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi ses duyusu ve marka arasındaki ilişki için söylenemez?

Soru 12

Orta Zorluk

Tüketiciler çeşitli sebeplerle harekete geçirilen içsel dürtülerin vücutta yaratmış olduğu fizyolojik veya psikolojik gerginliklerin azaltılması veya ortadan kaldırılmasına yardımcı olacak şeyleri, yani ihtiyaç duyulan şeyleri, hangi yolla karşılamaya çalışmaktadırlar?

Soru 13

Orta Zorluk

Aşağıdaki kavramlardan hangisi bugün pazarlama imajları etkisiyle kendini özne olmaktan ziyade, nesneleşmenin parçası olarak bulan birey tipini tanımlamaktadır?

Soru 14

Orta Zorluk

Aşağıdaki kavramların hangisi bir şirketin kendisini tanıtırken kullandığı görsel işitsel semboller bütününü ifade eder?

Soru 15

Orta Zorluk

Aşağıdaki seçeneklerin hangisi marka iletişiminde renk kullanım amaçlarından biri değildir ?

Soru 16

Orta Zorluk

Kelimelere bağımlı kalmaktansa değişik şekiller, boyutlar ve renkler kullanılarak görüntünün zenginleştirilmesine ne ad verilir?

Soru 17

Orta Zorluk

"İnsanların çeşitli duyuları yardımıyla çevrelerinden elde ettikleri bilgileri bir araya getirip organize ederek kendileri için anlama ya da yoruma kavuşturmalarına ilişkin süreçler" aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?

Soru 18

Orta Zorluk

Markanın parmak izi olarak değerlendirilen bileşen hangisidir?

Soru 19

Orta Zorluk

Hangi seçenekte yer alan marka farkındalığı düzeyi sırası, en üst seviyede algılama durumunu tanımlar?

Soru 20

Orta Zorluk

Var olan ya da potansiyel müşterilerin markanın ürün ve hizmetlerini kullanırken ondan bekledikleri şeyler hangi kavramın içinde yer alır?

Derse Dön