logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Marka İletişimi Tasarımı ve Uygulamaları

Soru 1:

Güventürk Görgülü bir röportajında marka değeri ve duyusal deneyimler arasındaki bağlantıya dikkat çekerek markaların zihnimizde birer “tat” ile ilişkilendirilme durumları üzerine görüşünü belli bazı tat kategorileri ile markaları ilişkilendirerek belirtmiştir. Buna göre aşağıdakilerden hangisi Görgülü’nün yaptığı sınıflamaya dahil değildir?

Soru 2:

Marka sadakatinin ve tüketiciyle marka arasındaki duygusal bağın ulaşabileceği en son noktayı ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi Manzie R. Lawfer’in Müşteriniz Neden Geri Gelir? kitabından yola çıkarak “sadakat yaratma” konusunda anahtar kabul edebilecek beş ilkeden birisi değildir ?

Soru 4:

Aşağıdaki marka adlarından hangisi uydurulmuş marka adı yaklaşımları kategorisindedir?

Soru 5:

Bir marka sadakati yaratmak için kullanılabilecek kaç temel ilke bulunmaktadır?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi "marka sadakati" ile ilişkili değildir?

Soru 7:

Bir ürün ya da hizmetin, toplamda ise markanın tüketicide yarattığı çağrışım, duygu ve fikirlerin tümüdür. Tüketicinin markaya ilişkin bilgisinin tümüdür. Duygular ve zihinsel tasarımlarla ortaya çıkar. Yukarıdaki açıklamalar marka ile ilgili hangi kavramı açıklamaktadır?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi bir şirketin, ürünün veya hizmetin esas bir özü, konumlandırması, marka adı, logosu, mesajı ve deneyim gibi kontrol edilebilir unsurlardan oluşur?

Soru 9:

Kotler'e göre Geleneksel Pazarlama Anlayışı (GPA) ve Yeni Pazarlama Anlayışı (YPA) ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

Soru 10:

Doğru logo seçimi yapmaya çalışan bir kişinin seçtiği logoda aşağıdaki özelliklerden hangisi olmamalıdır ?

Soru 11:

1986 yılında ortaya atılan kurama göre, mükemmel aşkın kaç adet bileşeni vardır?

Soru 12:

İki ya da daha fazla tipografik karakterin sözcük halinde okunacak biçimde bir araya getirilmesiyle oluşturulan isim, şekil ya da sembol aşağıdakilerden hangisinin tanımıdır?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi bir ürünün tasarım sürecinde dikkat edilmesi gereken ilkelerden değildir?

Soru 14:

"Tüketicinin ürüne ilişkin hatırladığı, ürünü tanıtan, tanımlayan ve diğer ürünlerden farklı kılan tek öğedir." Yukarıda tanımı verilen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 15:

Markanın reklamları İnternet sitesi ve etkinlikleri Alt markları Satıcıları Servis elemanlarını Deneyimsel pazarlamada yukarıda verilenlerden hangisini yada hangilerini dikkate almak gereklidir?

Soru 16:

Marka farkındalığının ölçümünde kullanılan düzey türlerinden “en üst düzeyde algılanma durumu” aşağıdaki kavramlardan hangisi ile ifade edilmektedir?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi genel olarak marka yaratım süreçlerinden biri değildir?

Soru 18:

Bir yandan gerçek yaşamın metaforları olurken, diğer taraftan tüketicinin zihninde “ulaşılabilir ulaşılmazlığı” sembolize eden, “popüler metaları kullan ama sıradanlaşma”, mantığına dayanan markalara ne ad verilir?

Soru 19:

Pazar ve tüketicilerle ilgili olarak hangi açıklama doğrudur?

Soru 20:

Genel olarak bir ürün ve onun en önemli bileşeni olan markaların tüketiciler tarafından tanımlanması ve rakiplere göre tüketici zihninde belirli bir yer edinmesine yönelik çalışmalar aşağıdakilerden hangisi ile tanımlanır?