logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Marka İletişiminde Analiz ve Araştırma 2

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi görüşme sürecinin bir aşaması olan deşifre etme ile ilgili doğru bir ifade değildir?

Soru 2:

Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soru 3:

Havayolu ile seyahat edecek yolcuların bekleme sırasındaki konuşmaları gözlem konusu olabilecek fenomenlerden hangisi olarak sınıflandırılabilir?

Soru 4:

Bilimsel gözlem için konuk olduğu evde bekar bir erkeğin mutfak alışkanlıklarını gözleyen bir araştırmacı ile bir adam arasındaki ilişkiyi anlatan,  gözlemin güçlü ve zayıf yönlerini sergilemek açısından seyredilmesi önerilen bir örnek olan film aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 5:

Bireylerin gerçek duygu ve davranışlarını kavramak amacıyla gözlem kayıtlarının bir uzantısı olarak yapılan farklı veri toplama tekniklerine ne denilmektedir?

Soru 6:

Bir işçinin montaj işlemi süresince yaptığı hareketler, gözlem konusu olabilecek fenomenlerden hangisi altında sınıflandırılabilir?

Soru 7:

Genellikle ve sık sık yeni bilgi ihtiyacının ortaya çıkması ve yeniden bilgi toplanması beş aşamalı karar modelinin hangi aşamasında yer alır?

Soru 8:

“Çikolata hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusu aşağıdaki hangi soru türüne örnektir?

Soru 9:

Marka iletişiminin amacı nedir?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi nitel araştırma yöntemlerinde veri toplarken dikkat edilmesi gereken özelliklerden biri değildir?

Soru 11:

Seçeneklerimizin sınırlı olduğu durumları belirtmek için kullanılan, karar verme sürecini etkileyen başlıca unsurlardan biri aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 12:

Bireylerin gerçek duygu ve davranışlarını kavramak amacıyla gözlem kayıtlarının bir uzantısı olarak yapılan farklı veri toplama tekniklerine ne ad  verilir?

Soru 13:

Aşağıdaki hangi projektif teknik bir markaya ilişkin çağrışım ya da projeksiyonlar, yanıtlayıcı tarafından çizilen bir resimle ifade edilir?

Soru 14:

Gözlem verilerini “evet–hayır” veya “var-yok” şeklinde iki yönlü olarak belirtmek için kullanılan gözlem verisinin değerlendirme aracı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi yapılandırılmış görüşmelerin en önemli sınırlılığıdır?

Soru 16:

Gözlemin bilimsel bir sorgulama aracı olarak kullanılabilmesi için bazı şartları yerine getirmesi beklenir. Buna göre aşağıdaki cümlelerden hangisi yanlıştır?

Soru 17:

Gözlemcinin gözleyeceği bireylerde güven duygusu yaratmak için özel bir çaba harcaması, gözleme maruz kalan kişinin doğal davranışlarını sergilememesi  gözlemin hangi zayıf yönünü tanımlamaktadır?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi tüm gözlem raporlarında özenle not edilmesi gereken konulardan biri değildir?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi yönetsel kararlara ilişkin bir ifade değildir?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi bir görüşme sürecinin izlemesi gereken aşamalar arasında değildir ?