logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Uluslararası İletişim

Soru 1:

Uluslararası medya kültürüyle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

Soru 2:

Toplumun bilmediği, gitmediği yerler ve nesneler hakkında bilgi verir Yönetimle halk arasında ilişkiler kurarak merkezleşmeyi önler Kapalı ekonomiyi açıp, milli pazarı açarak toplumu modernleştirir Verdiği haberler üzerinde toplumun dikkatinin yoğunlaşmasını sağlar Kişisel ve ulusal umutları arttırarak, kalkınma için gerekli olan bilgi verici iklimi hazırlamış olurlar. Yukardakilerden hangileri kitle iletişim araçlarının işlevlerindendir?

Soru 3:

Hangisi sözlü kültürde  uzun süre etkili tek iletişim aracı olmuştur?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi “Üçüncü Dünya Kuramı”nın diğer adıdır?

Soru 5:

Gutenberg’in Avrupa’da matbaa devrimini başlatmasıyla beraber gelişmeye başlamış olan kuram hangisidir?

Soru 6:

Hangi Ortadoğu ülkesi, Krallığı güçlendirme aracı olarak radyo ve televizyon yayıncılığını kullanmıştır?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi New York’ta ortaya çıkan yeni gazetecilik akımının özelliklerinden biri değildir?

Soru 8:

Kültürel üretim ve haberleşmede karmaşıklık ve farklılık örneği oluştururan, film üretimi ve dağıtımında devlet tarafından sansür uygulanan Asya ülkesi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 9:

İletişim teknolojileri kavramı , genellikle, iletişim alanındaki bütün teknolojileri kapsayan bir kavram olarak kullanılmaktadır. Aşağıdakilerden hangileri bu teknolojiler içerisinde yer almaz?

Soru 10:

İngiltere’nin en eski günlük ulusal gazetelerinden olan ‘The Times’ hangi tarihte yayın hayatına başlamıştır?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi soğuk bir iletişim aracıdır?

Soru 12:

İtalya’nın en popüler gazeteleri aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 13:

Amerikan basınında farklı dönemlerde farklı türde yayınlar göze çarpmaktadır. Amerika’da Popüler gazetecilik akımının ilk ürünleri olan Peni (Penny) gazeteleri ile ilgili aşağıda verilen ifadelerden hangileri doğrudur? I. Orta sınıf kesimindeki yeni okurlarına dünya hakkında öğretici bilgi verirdi, II. Sınıf kimliğinin anlamını öğreten bir yayın politikası izleyerek kendilerine bir yer edinmeyi başarmıştır. III. 1835’te kurulan ‘New York Herald’ gazetesi, bu türde yayın yapan gazetelerin önemli örneğini oluşturmaktadır. IV. Peni basınıyla gazeteler ticaretle uğraşan seçkin sınıfın olaylarını yansıtırdı. V. Orta sınıf toplumunun olayları hiç konu edilmezdi.

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisinde Fransız sosyolog Aron, insanların birbirleri üzerinde iktidar sahibi olmalarını açıklayan görüşünü öne sürmüştür?