logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Kamu Mali Yönetimi

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi denetim yapılan her yerde genel olarak uyulması gereken ilkelerden biri değildir?

Soru 2:

Ülkemizde hazine nakit rezervi nerede tutulmaktadır?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangileri tahsis amaçlarına göre üç gruba ayrılan kamusal malları arasında yer alır? I. Sahipsiz mallar II. Kara kamu malları III. Orta malları IV. Hizmet malları

Soru 4:

Hazine nakit açığının finansmanında kullanılan borçlanma dışı kaynaklardan olmayan hangisidir?

Soru 5:

Aşağıdaki hangi kanun veya yasa tasarısı ile elektronik imza ve/veya sertifika ile kamu ödemelerinin yapılabilmesinin hukuki altyapısı oluşturulmuştur?

Soru 6:

Stratejik planlama tanımı aşağıda hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?

Soru 7:

İç borçlanmaya ilişkin faaliyetlerin yürütülmesi ve dış borç ödemelerinin yapılmasından sorumlu olan kamu idaresi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 8:

I. Saydamlık II. Yasallık III. Bağımsızlık Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri denetimin yapıldığı yerde uyulması gereken ilkeler arasında yer almaktadır?

Soru 9:

Maliye politikası çerçevesinde oluşturulan bütçeler doğrultusunda kamu gelir ve giderlerine ilişkin nakit akımları oluşmak, Hazinelerce bu akımların gerçekleşme zamanlarına ilişkin tahminler yapmak ve hedeflenen nakit rezervi seviyesine göre nakit programları hazırlanmak, Orta ve uzun vadeli borçlanma stratejilerinin ışığında nakit programına dayanılarak finansman programları yapmak. Yukarıda verilenler nakit yönetminin hangi özelliklerini açıklamaktadır.

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi devletin özel mallarının özelllikleri arasında yoktur?

Soru 11:

Aşağıda verilenlerden hangisi devletin taşınır mallarından birisi değildir?

Soru 12:

Sürdürülebilir bir borç yönetiminin sağlanabilmesi için aşağıdakilerden hangisi zorunludur?

Soru 13:

Toplumu ve Devlet faaliyetlerini ilgilendiren belli bir konunun Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda görüşülmesi olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 14:

Türkiye genelinde 6 İl’de Defterdarlıklara bağlı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı ve bu daire başkanlığına bağlı emlak müdürlükleri bulunmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi bu illerden biridir?

Soru 15:

Tahvil sahibinin isteğine bırakılmadan önceden çıkarılmış olan yüksek faizli tahvillerin düşük faizli tahvillerle değiştirilmesi aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi iyi bir kamu nakit yönetiminin sahip olması gereken temel özellikler arasında değildir?

Soru 17:

Kamu yararının gerektirdiği hallerde gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerinin mülkiyetinde bulunan taşınmazların, kaynakların ve irtifak haklarının bedeli peşin veya bazı hallerde taksitle ödenmek kaydıyla belirli esas ve usuller çerçevesinde anlaşarak ya da zorla alınmasına ne denir?

Soru 18:

I. Finansman programı yapmak, II. Nakit akımlarını oluşturmak, III. Gelirleri arttırmak, Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri nakit yönetiminin süreçlerindendir?

Soru 19:

"Konsolidasyon" kavramı neyi ifade eder?

Soru 20:

"Klasik devlet anlayışından modern devlet anlayışına geçişle birlikte, devlete düşen görevler önemli ölçüde artmış ve artık devletler, sunmuş oldukları temel nitelikteki hizmetlerin yanında ekonomik ve sosyal hayatta birtakım ilave görevler üstlenmişlerdir. Bu artan görevler sonucunda da kamu harcamalarında büyük artışlar görülmüştür. Bütçe süreçlerinin önemli bir bölümü giderlerle ilgili işlemleri kapsamaktadır." İfadesi Kamu mali yönetim konularından hangisinin açıklamasıdır?