I. Kamu mallarının korunması II. Kamu malların izlenmesi III. Kamu mallarının nemalandırılması IV. Kamu mallarının gözlenmesi Yukarıdakilerden hangileri devletin kamu mallarının kayıt edilmesinin amaçlarındandır?
Doğru Cevap!
Yanlış Cevap!
Doğru Cevap: E) I, II, III ve IV
Aşağıdakilerden hangisi idarenin her türlü faaliyetinin sonuçlarını belirlemek ve değerlendirmek, elde edilen sonuçların önceden belirlenmiş olan yönetsel amaç ve hedeflere uygun olup olmadığını ölçmek ve bu yönde gerekli düzeltici önlemleri almak için kullanılan kavramdır?
Doğru Cevap: A) İç Kontrol
Aşağıdakilerden hangisi Hazine malları konusunda genel yetkili kılınan kuruluştur?
Doğru Cevap: A) Milli Emlak Genel Müdürlüğü
Aşağıdakilerden hangisi kamu mallarının özellikleri arasında yer almaz?
Doğru Cevap: B) Denetlenemezler
Aşağıdakilerden hangisi devletin mal edinme yöntemlerinden biri değildir?
Doğru Cevap: B) Devşirme
Aşağıdakilerden hangisi devletin borçlanma ihtiyacını karşılamakla görevlidir?
Doğru Cevap: D) Borç yönetimi idaresi
Denetçinin denetim yaparken olanı dikkate alması ve olması gerekenle karşılaştırarak sonuca varması hangi ilkeyi ifade etmektedir?
Doğru Cevap: C) Nesnellik
Ülkemizde de 2002 yılından itibaren nakit ve borç yönetimi çerçevesinde gerçekleştirilen işlemler hangi bakanlık tarafından yerine getirilmektedir?
Doğru Cevap: C) Hazine ve Maliye Bakanlığı
Söz konusu protokolle 1972 yılından beri uygulanmakta olan “Tek Hazine Hesabı” sistemi “Tek Hazine Cari Hesabı” adı altındaki ödeme ve tahsilat sistemine hangi tarihte dönüştürülmüştür?
Doğru Cevap: E) 2007
Ülkemizde 4749 sayılı Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun hangi yıl uygulamaya konulmuştur?
Doğru Cevap: D) 2002
Aşağıdakilerden hangisi Türk kamu yönetiminin denetim için yasama organının elinde olan denetim araçlarından biri değildir?
Doğru Cevap: C) Sözlü soru
Satın alınan bir taşınmazın tapuda devir işleminin yapılmasına ne denir?
Doğru Cevap: A) Teferruğ
Aşağıdakilerden hangisi devletin taşınır malları kapsamında yer almaktadır. I. Masa, sandalye, dolap II. Yazı ve hesap makinesi III. Gümrüğe terk edilen eşyalar IV. Resmi kurum ofisleri V. Kara, deniz ve hava taşıtları
Doğru Cevap: C) I.II.III.V
Denetim konusunun özelliklerine göre bir takım denetim ilkeleri belirlenebilir. Ancak denetim yapılan her yerde genel olarak uyulması gereken ilkeler bulunmaktadır. Bağımsızlık Yasallık Nesnellik Dürüstlük Yukarıdakilerden hangisi bu ilkeler arasında yer almaktadır?
Doğru Cevap: E) i., ii., iii., iv.
Devlet borçlarının etkin bir şekilde yönetilmesi için bir strateji geliştirilmesi ve yürütülmesi süreci aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?
Doğru Cevap: E) Borç Yönetimi
Aşağıdakilerden hangisi bir kamu kurumunda iç kontrol sisteminin uygulanmasında rol alan ve sorumluluk üstlenen aktörler birisi değildir?
Doğru Cevap: C) Danıştay
Belli bir malın mülkiyetinin başkasına ait bir malın mülkiyetiyle değiştirilmesi olarak ifade edilen kavram aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: A) Trampa
Kayıt Envanter Muhasebesi Bakım Onarım Koruma Denetimi Yukarıda verilen kavramlar kamu mallarının hangi özelliklerinde yer almaktadır?
Doğru Cevap: A) İzlemesi
Nihai mal ve hizmet sunumunda etkinliğin (yani mümkün olan en az maliyetle sunulup sunulmadığının veya amaçlanan toplumsal hedeflere ulaşılıp ulaşılmadığının) değerlendirilmesine yarayan veya bu değerlendirmeyi kolaylaştıran bilgilerin sunulması aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: D) Performans saydamlığı
Aşağıdakilerden hangisi iç denetim faaliyetinin temel alanına giren konulardan biri değildir?
Doğru Cevap: D) Yargı organları tarafından denetim