logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Kamu Mali Yönetimi

Soru 1:

Ödemelerin gerçekleştirildiği dönemde iç borç yöneticilerinin gerekli olan fonu kısa zamanda sağlayamaması riski aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilmektedir?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangileri kamu malı tanımına girer? I. Okul binaları II. Askeri kışlalar III. Tren garları IV. Metro istasyonları V. Sinema salonları

Soru 3:

• Kamu mali yönetiminin hukuka uygun olarak yürütülmesi ve kamu kaynaklarının korunması, • Kamu idarelerinin performansının değerlendirilmesi, • Hesap verme sorumluluğu ve mali saydamlığın yerleştirilmesi ve yaygınlaştırılması Yukarıda verilenler sayıştan tarafından gerçekleştirilen dış denetimin hangi özellikleridir?

Soru 4:

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun 45.maddesine göre genel bütçeli kurumların edindiği taşınmaz mallar aşağıdakilerden hangisine tescil ettirilir?

Soru 5:

I. Nakit kaynakların tam konsolidasyonunu sağlayacak şekilde bütçe içindeki ve bütçe dışındaki bütün devlet organlarını kapsamalıdır, II. Hazine nakit yönetiminden sorumlu birim dışındaki hiç bir devlet kuruluşunun yöne- timinde herhangi bir banka hesabı olmamalıdır, III. Bütçe kapsamındaki kurum ve kuruluşlar, kamu fonlarını kullanan bütün kuruluşlar kapsam da^hilinde olmalıdır, Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri Tek Hazine Hesabının sahip olması gereken özelliklerindendir?

Soru 6:

Kamu malları rejimi Osmanlı İmparatorluğunun son döneminde 1858 tarihli Arazi-i Kanunname-i Hümayunu ile düzenlenmiştir. Bu düzenlemeye göre özel mülkiyete girebilen sahipsiz topraklara ne ad verilmekte idi?

Soru 7:

Kısa ve orta vadeli borçların veya vadeleri gelen borçların uzun vadeli veya süresiz bir borç haline dönüştürülmesi işlemi aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi borçlanma işlemlerinin yürütülmesi ve denetlenmesi sırasında ortaya çıkabilecek riskleri ifade eder?

Soru 9:

Aşağıdaki denetimlerden hangisi iç denetçilerin yapacağı iç denetimler arasında yer almamaktadır?

Soru 10:

TCMB’nin gerekli bilgi sistemleri altyapısını kurmasının ardından taşra ve merkezdeki bütün muhasebe birimlerinin ödeme ve tahsilat işlemlerinin tek bir yerde toplanması ve elektronik ortamda uygulanması hangisi ile olmuştur?

Soru 11:

Türkiye Büyük Millet Meclisi bilgi edinme ve denetleme yetkisini aşağıdaki yollardan hangisi ile sağlamamaktadır?

Soru 12:

Stratejik planlama yönetim sürecinde durum analizi yapılarak hangi sorunun cevabı verilir?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi kamu yönetimi sistemi içinde yer alan herhangi bir kurum veya kuruluşun hiyerarşik olarak veya oluşturduğu denetim organları aracılığıyla kendi birimleri üzerinde denetimde bulunmasıdır?

Soru 14:

1. Program Amaçlı Mali ve Kamu Sektörü Uyum Kredi Anlaşması, Türkiye ile Dünya Bankası arasında ne zaman imzalanmıştır?

Soru 15:

I. Borç yönetimi II. Likidite yönetimi III. Para politikası Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri modern anlamda hazine nakit yönetimi ile ilgilidir?

Soru 16:

Ödemelerin gerçekleştirildiği dönemde iç borç yöneticilerinin gerekli olan fonu kısa zamanda sağlayamaması riskine ne ad verilir?

Soru 17:

Ülkemizde Hazine Nakit Yönetimi hangi yıllar arasında "Tek Hazine Hesabı" adı ile yürütülmüştür?

Soru 18:

I. Banka hesap bakiyelerinin değerlendirilmesi, II. Etkin şekilde devletin giderlerinin tahsisi, III. Devlete ait nakit kaynakların atıl kalmasının engellenmesi, Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri Tek Hazine Hesabının uygulamasının temel amaçları arasında yer almaktadır?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi kamuya ait tüm gelirlerin toplanması, harcamaların yapılması ve bu işlemlerin TCMB’deki Hazine hesaplarıyla ilişkilendirilmesi şeklinde ifade edilen kavramdır?

Soru 20:

Devletin olağanüstü bazı hallerde başvurduğu mal edinme yollarından olup taşınır malların mülkiyeti ya da kullanma hakkını, taşınmaz malların da yalnızca kullanma hakkının iktisap edildiği yöntem hangisidir?