logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Vergi İcra Hukuku

Soru 1:

Tarh Tahakkuk Tebliğ Tahsil İtiraz Vergi hukukunda vergi borcunun muaccel olması için yukarıdakilerden hangisinin gerçekleşmesi beklenir?

Soru 2:

AATUHK'na göre doğal afet nedeniyle terkin yetkisi kime aittir?

Soru 3:

Doğal afet nedeniyle terkin ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soru 4:

Sırrın ifşası suçunun cezasına bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasının yanında ne kadar güne kadar adli para cezası verilir?

Soru 5:

Yanılma Tahsil Zamanaşımı Terkin Takas Uzlaşma Yukarıda sayılanlardan hangileri Vergi Usul Kanununda düzenlenmiş vergi borcunu sona erdiren nedenlerdendir?

Soru 6:

Borçlu ve ailesinin ne kadar zamanlık bir süre için yiyecek ve yakacakları haczedilemez?

Soru 7:

6183 sayılı Kanunu’nun 110. maddesinde  kamu alacağının tahsiline engel olma suçunun cezası nedir?

Soru 8:

Kamu borçlusunun kendisine ödeme emri düzenleyen kamu idaresinden kesinleşmiş bir kamu alacağı olması ve bu alacağın ödenmesi gereken bir safhada olması halinde aşağıdaki sebeplerden hangisine dayanarak dava açması doğru olur?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi kamu alacağının tahsiline engel olma suçunu teşkil eden fiillerden biri değildir?

Soru 10:

Adli para cezasını vermekte görevli ve yetkili mahkeme, ödeme emrini tebliğ eden tahsil dairesinin yargı çevresinde yer aldığı hangi mahkemedir?

Soru 11:

Vergi alacağının silinmesi, yani tahsilinden vazgeçilmesine ne denir?

Soru 12:

Kanun gereği sırların verilmesi, sırrın ifşası suçu bakımından bir hukuka uygunluk sebebidir. Ancak bu defa bilgi verilenler sırları ifşa etmeme yükümlülüğü altına girerler. Aşağıdaki kurumlardan hangisinin sırrı ifşa etmeme yükümlülüğü yoktur?

Soru 13:

Bir alacağın ödenmesi için borçlunun parasına, aylığına veya malına icra dairesi tarafından el konulmasına ne ad verilir?

Soru 14:

6 12 24 36 48 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanunun 48.nci maddesi uyarınca teminat gösterilmek koşuluyla en fazla kaç ay alacak faiz alınmak suretiyle tecil edilebilir?

Soru 15:

Kamu alacaklarının tahsili, Tanzimat’tan önce hangi usule göre yürütülmekteydi?

Soru 16:

Menkul malların haczi ile ilgili ihâlelerde satılan mal bedelinin ihâle gününü takip eden günden itibaren kaç gün içinde ödenmesi için alıcıya mühlet (süre) verebilir?

Soru 17:

Borcun olmadığı Borçta uzlaşıldığı Borcun kısmen ödendiği Af kanunu hükümlerinden doğduğu Borcun zamanaşımına uğradığı Yukarıdakilerden hangisi Ödeme emrine karşı açılacak davada dava sebeplerinden birini teşkil etmektedir?

Soru 18:

Teferruğ ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Soru 19:

Kamu alacağı, vadesinin rastladığı takvim yılını takip eden takvim yılı başından itibaren kaç yıl içinde tahsil edilmezse zamanaşımına uğrar?

Soru 20:

Amme alacağını ödememiş borçlulardan, müddetinde mal beyanında bulunmayanların, ödeme müddetinin başladığı tarihten geriye doğru ne kadar sürede yaptıkları bağışlamalar hükümsüzdür?