logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Vergi İcra Hukuku

Soru 1:

Alacaklı tahsil dairelerine, borcunu vadesinde ödemeyenlere ait malları elinde bulunduran üçüncü şahıslardan bu malları 7 gün içinde bildirmeleri istenmesine rağmen bildirmeyenler ne kadar süreyle hapis cezası ile cezalandırılır?

Soru 2:

Ödeme emri memurun kendisine yarar sağlamak amacıyla idari işlem tesisi etmesi (ödeme emri düzenlemesi) halinde idari işlemin veya ödeme emrinin hangi unsurlar açısından sakat olduğu kabul edilir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi kısmen haczedilebilen gelirlerden değildir?

Soru 4:

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanun’un 75’inci maddesi gereği olarak “Yapılan takip sonunda, borçlunun haczi caiz (olabilir) malı olmadığı veya bulunan malların satış bedeli borcunu karşılamadığı takdirde borçlu aşağıdakilerden hangisi ile tanımlanır?

Soru 5:

Ödeme emri tebliğine rağmen kamu alacağını ödemeyen borçluların kendi ellerinde bulunan ya da üçüncü kişilerin ellerindeki menkul mallar ile gayrimenkullerine, alacak ve haklarına, alacağın asıl ve fer ’ileri ile takip masraflarının karşılayacak ölçüde idari bir kararla tahsil dairesince el konulmasıdır?

Soru 6:

Artırmalara katılma yasağının ihlali sebebiyle ihalenin feshi taleplerinde süre aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7:

Mücbir sebepler kişinin iradesi dışında oluşan genel nitelikli olaylardır. Zor durumun daha çok o kişiye yönelik ve etki alanı mücbir sebebe göre daha dar özel durumları kapsamaktadır. Mücbir sebepler, objektif karakterleri gereği herkes tarafından kabul edilebilecek nitelikte olaylardır. Mücbir sebep hallerinde sürelerin uzaması kendiliğinden gerçekleşir. Zor durum halinde süreler işlemezken; mücbir sebep hallerinde mükelleflere ek süre tanınması söz konusu olmaktadır. Vergi hukukumuzdaki mücbir sebep ve zor durum konusunda yukarıda yer alan anlatımlardan hangisi doğrudur?

Soru 8:

"Kamu alacağının tahsiline engel olma suçunun cezası Kanun’da……… aydan …….. yıla kadar hapis olarak belirlenmiştir." ifadesindeki boşluğa sırası ile hangileri gelmelidir?

Soru 9:

Ödeme emrinin hukuki niteliğin ilişkin aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğrudur?

Soru 10:

Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Soru 11:

Kendisine ödeme emri tebliğ olunan ve malı olmadığı yolunda bildirimde bulunan kamu borçlularının vermesi gereken bilgilerden biri aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’da yer alan vergi borcunun sona erme hâllerinden biridir?

Soru 13:

Kamu alacaklarının takibinde, borçlu tarafından borcun vadesinde ödenmemesi durumunda talep olmaksızın cebri icranın başlatılması halinde uygulanacak kanun aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 14:

Aciz hâlindeki borçlu; mali durumunda ortaya çıkan iyileşmeyi kaç gün içerisinde tahsil dairesine bildirmekle yükümlüdür?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi AATUHK’nun 103. Maddesine göre tahsil zamanaşımını kesen halleden bir değildir?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi vergi alacağını tüm diğer kamu alacaklarından ayıran özelliklerden biridir?

Soru 17:

Muaccel bir vergi borcu, kural olarak aşağıdakilerden hangisi söz konusu olduğunda sona erer?

Soru 18:

Borçlunun haciz edilen 100.000 TL tutarındaki mallarının ilk artırımda satılabilmesi için en az kaç TL tutarında ödeme yapılması gerekmektedir?

Soru 19:

Kamu alacakları suç duyurusunda bulunma görev ve yetkisi kime veya kimlere verilmiştir?

Soru 20:

Vadesi 17.06.2013 olan bir borç için mükellefe en son hangi tarihe kadar ödeme emri tebliğ edilebilir?