logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Vergi İcra Hukuku

Soru 1:

İptal davası tasarrufun yapıldığı tarihten sonraki kaç yıl içerisinde açılması gerekmektedir?

Soru 2:

6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanunun 48.nci maddesi uyarınca amme borcunun vadesinde ödenmesi veya haczin tatbiki veyahut haczolunmuş malların paraya çevrilmesi amme borçlusunu çok zor duruma düşürecekse, borçlu tarafından yazı ile istenmiş ve teminat gösterilmiş olmak şartıyla, alacaklı amme idaresince veya yetkili kılacağı makamlarca; amme alacağı 36 ayı geçmemek üzere ve faiz alınarak tecil olunabilir. Yukarıdaki tecil anlatımından hangi öge çıkarılırsa mükellefin iyi niyetinin olmadığı kanaatine varılır?

Soru 3:

3 5 7 15 30 Aciz hâlindeki borçlu; mali durumunda ortaya çıkan iyileşmeyi kaç gün içerisinde tahsil dairesine bildirmekle yükümlüdür?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi, 6183 sayılı Kanun’un 3. maddesinde belirtilen kamu borçlularından biri değildir?

Soru 5:

Bazı alacakların tahsilinin özel kanunların atıfıyla 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine tabi tutulması 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanununun masrafı büyük küçük miktardaki alacakların takibini yapmaması 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda alacaklının her hangi bir talebinin olmadan harekete geçilmesi Özel hukuktan kaynaklanan alacakları kapsamına alan 2004 sayılı İcra İflas Kanununun, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanuna göre daha çok uygulanması Kamu idarelerinin belli alacaklarının takibinin 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu kapsamına girmesi 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile 2004 sayılı İcra ve İflas Kanununun en önemli farkını yukarıdakilerden hangisi oluşturmaktadır?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisinin tahsili aksine bir hüküm olmadığı takdirde kendi kanununa göre yapılır?

Soru 7:

Ölüm hâlinde ölenin yakınlarına yapılan takip kaç gün süre ile durur?

Soru 8:

İhtiyati haciz 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun hangi maddesinde düzenlenmiştir?

Soru 9:

3 5 7 15 30 Tasfiye memurları veya tasfiyeyi yürütenler, tasfiyenin başladığını kaç gün içinde ilgili tahsil dairelerine bildirmek mecburiyetindedir?

Soru 10:

6183 sayılı Kanun’un 1. maddesi dışında sayılması doğru olmakla birlikte, başka bir özel hüküm nedeniyle bu kanuna göre tahsil eden kamu alacağı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

5 10 15 20 25 İşlem tarihini takip eden günden itibaren en geç kaç gün içerisinde bankalar, banka kartı, kredi kartı vb. kartlar kullanımı karşılığı tahsil edilen paraları, T.C. Merkez Bankasına aktarılması gerekmektedir?

Soru 12:

Kamu alacağının tahsili amacıyla kamu borçlusunun hukuk tasarruflarının iptali usulü aşağıdaki hukuksal düzenlemelerden hangisinin hükümlerine göre yürütülür?

Soru 13:

Asgari ücreti aşmayan aylık gelirlerin kaçta kaçından fazlası haciz olunamaz?

Soru 14:

İhtiyati tahakkuka karşı dava hangi mahkemeye açılır?

Soru 15:

Gecikme zammı ile ilgili olarak aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğrudur?

Soru 16:

'Devlet, il özel idarelerine ve belediyelere ait, vergi ve benzeri mali yükümlülükler, ceza kovuşturma ve yargılama masrafları, vergi cezası ve para cezası gibi birincil ve gecikme zammı, gecikme faizi ve pişmanlık zammı gibi ikincil alacaklar ile idari sözleşme ve kamu hizmetlerinden doğan alacaklardır.' Aşağıdakilerden hangisinin tanımıdır?

Soru 17:

Kamu alacaklarının tahsili Tanzimat Döneminden önce hangi usulle yapılmaktadır?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi 6183 sayılı Kanun kapsamına giren asli kamu alacaklarındandır?

Soru 19:

Kamu alacağı ve özel alacaklar ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soru 20:

Vergi alacakları ve Kamu alacaklarıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?