I. Vali II. belediye başkanı III. vergi dairesi başkanı Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri ihtiyati haciz kararı vermeye yetkilidir?
Doğru Cevap!
Yanlış Cevap!
Doğru Cevap: E) I, II ve III
Likidite oranının (1) veya (1)’den küçük ve 0.5’den büyük olması durumunda ise borçlar kaç aya kadar tecil edilebilmektedir?
Doğru Cevap: B) 12 ay
Vergi Usul Kanunu Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun Kurumlar Vergisi Bankacılık Kanunu Türk Ticaret Kanunu Ticaret şirketlerinin tasfiyeye girişleri, tasfiye süreci ve tasfiyelerinin sona ermesi esas itibariyle hangi kanununla düzenlenmiştir?
Doğru Cevap: E) Yalnız V
Özel hukuktan kaynaklanan alacaklar ile ilgili verilen bilgilerden hangisi doğrudur?
Doğru Cevap: C) Özel hukuktan kaynaklanan alacakların takibinde İcra İflas Kanununa başvurulur.
I. Tecil işleminin yapılabilmesi için çok zor durumun varlığı şarttır II. Tecil istemi yazılı olarak yapılmalıdır III. Tecili istenen borcun tutarı ne olursa olsun teminat şartı vardır IV. Belediyelerde tecil yetkisi belediye başkanlarındadır V. Tecil şartlarına riayet edilmezse amme alacağı muaccel (vadesi gelmiş) olur. Tecil ile ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?
Doğru Cevap: D) I.-II.-IV.-V
Haciz Rehinin paraya çevrilmesi İflasın istenmesi Satış Tahsil 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunun temel tek hedefini yukarıdakilerden hangisi oluşturmaktadır?
Donatma iştiraki Adi şirket Adi komandit şirket Limited şirket Kollektif şirket Yukarıdakilerden hangisi tüzel kişiliğe haiz kamu borçlusudur?
Doğru Cevap: E) III, IV ve V
Bir anonim şirketin 140.000 TL vergi borcu bulunmaktadır. Buna göre şirketin borçları için tecil talebinde bulunması halinde teminat göstermesi gereken tutar kaç Türk Lirasıdır?
Doğru Cevap: A) 45.000 TL
Tecil faizinin hesaplanmasında kullanılacak basit faiz usulü formülü aşağıdakilerden hangisinde gösterilmiştir?
Doğru Cevap: B) Tecil Faizi =Taksit Tutarı x Yıllık Faiz Oran × Gün36.000
Maliye Bakanlığı'nca tespit edilen vergiler hariç olmak üzere belediye sınırları dışındaki köylerde tahsildarlar tarafından tahsil olunan kamu alacakları ödeme süresi içinde ödenmediği takdirde süreye bağlı olmaksızın ödenmeyen kamu alacaklarının ne kadarı oranında gecikme zammı uygulanır?
Doğru Cevap: B) %10
Aylık esasa göre gecikme zammının hesaplanması için aşağıdaki formüllerden hangisini kullanabiliriz?
Doğru Cevap: A) Aylık Esasa Göre Gecikme Zammı Tutarı = Aylık Gecikme Zammı Oranı x Ay Sayısı x Gecikme Zammı Uygulanacak Tutar
1.100.000 TL asıl borcu, 100.000 TL de gecikme zammı olan kamu borçlusunun 750.000 TL ödeme yapması durumunda; alacak aslı için yapılacak mahsup tutarı ne kadardır?
Doğru Cevap: E) 687.500
İhtiyaten haczedilen mallar ne zaman satılarak paraya çevrilir?
Doğru Cevap: C) Kesin Hacizden Sonra
Aşağıdakilerden hangisi bir kamu tüzel kişisidir?
Doğru Cevap: D) Belediyeler
1943 1953 1963 1973 1983 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hangi yılda kabul edilmiştir?
Doğru Cevap: B) 1953
Bir malın kullanılmasından doğan yararın (menfaatin) para ile değerlendirilmesine ne denir?
Doğru Cevap: D) Ecrimisil
3 5 7 15 30 İdari dava sonunda, idari yargı yerince verilen işlemin iptali kararını alacaklı kamu idaresi (vergi dairesi) İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 28’inci maddesinin birinci fıkrası uyarınca en çok kaç günlük süre içerisinde yerine getirmek zorundadır?
I. Belediyenin akitten doğan alacağı II. Vergi cezası III. Pişmanlık zammı Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri kamu alacağı sayılmaz?
Doğru Cevap: A) Yalnızca I
Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanuna göre borçlunun ölümü hâlinde ölenin yakınlarına yapılan takip ne kadar süre ile durur?
Doğru Cevap: A) 3 gün
I. Gecikme faizi tahakkuk etmemiş alacaklara; gecikme zammı ise tahakkuk etmiş alacaklara uygulanır. II. Gecikme zammı da gecikme faizi de ceza değildir. III. Gecikme zammında ay kesirlerine isabet eden gecikme zammı günlük olarak hesap edilirken, gecikme faizinde ay kesirleri hesaba katılmaz. Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?