I. Sırrın ifşası suçunun faili ancak Kamu Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’un uygulanmasında görevli olan kişiler olabilir. II. Sırrın ifşası suçunun manevi unsuru ise bu bilgilerin bilerek isteyerek ifşa edilmesidir. III. Sırrın ifşası suçunu işleyenler Türk Ceza Kanunu’nun 239 ’uncu maddesine göre cezalandırılır. Sırrın ifşası suçu ile ilgili yukarıda verilen bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?
Doğru Cevap!
Yanlış Cevap!
Doğru Cevap: E) I, II ve III
Kamu alacağının tahsiline engel olma suçunun cezası nedir?
Doğru Cevap: B) Altı aydan üç yıla kadar hapis
Doğal afetler nedeniyle terkinden yararlanabilmek için mükellefin doğal âfet nedeniyle varlıklarının en az ne kadarını kaybetmiş olması gerekir?
Doğru Cevap: C) 1/3
Vergi alacağının silinmesine ne ad verilir?
Doğru Cevap: A) Terkin
Menkul mallar yerinde veya başka yere götürüldüğü hâlde ikinci artırmada da yine satılmaz veya taşıma giderlerinin çokluğu nedeniyle başka yere götürülmesi uygun görülmezse ikinci artırma sürenin bitmesinde itibaren ne kadar süre içinde bulunduğu yerde pazarlıkla satılır?
Doğru Cevap: A) 6 ay
"Sırrın ifşası suçunun cezası……………….. kadar hapis ve ………..güne kadar adli para cezasıdır." Verilen ifadedeki boşluklara sırası ile hangileri gelmelidir?
Doğru Cevap: A) bir yıldan üç yıla / beşbin
3 6 7 9 15 Kamu borçlusunun kendisinin ölümü hâlinde takip işlemleri kaç gün geriye bırakılır?
Doğru Cevap: A) Yalnız I
Hangi durumda alacaklı vergi dairesi vergi mükellefi veya sorumlusundan ne zaman teminat talep edemez?
Doğru Cevap: A) Vergi dairesi, rapor kendisine intikal ettikten ve bu rapora göre tarhiyatı yaparak vergi ceza ihbarnamesini düzenledikten sonra
Kamu borçlusunun, kamu alacağını karşılayacak miktarda malları ile alacak ve haklarının; nev’ini, mahiyetini ve miktarını veya malı olmadığını ve borcunu ne şekilde ödeyebileceğini tahsil dairesine yazılı veya sözlü olarak beyan etmesi aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: A) Mal bildirimi
Vergi hukukunda vergi borcu ve fer’ilerini borcun kesinleşmesinden sonra sona erdiren sebepler hangi kanunda yer alır?
Doğru Cevap: A) Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun
Kamu alacaklarında tahsil zamanaşımının süresi ne kadardır?
Doğru Cevap: D) 5
3 7 15 30 60 Ödeme emrine karşı tebliğ tarihinden itibaren kaç gün içinde dava açılabilir?
Doğru Cevap: B) Yalnız II
6183 sayılı Kanun’un 60 ıncı maddesiyle düzenlenen hapis cezası gerektiren suç ile ilgili davalara icra mahkemesince bakıldığından, bu davalarla ilgili hak düşürücü sürelerin 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu’nun 347. maddesine göre tespiti gerekmektedir. 2004 sayılı Kanun’un 347. maddesinde “Bu Bapta yer alan fiillerden dolayı şikâyet hakkı, fiilin öğrenildiği tarihten itibaren üç ay ve her hâlde fiilin işlendiği tarihten itibaren kaç yıl geçmekle düşer.”?
Doğru Cevap: A) 1
Vergi alacaklarında takasa ilişkin aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
Doğru Cevap: A) Takas kamu alacağının tarh aşamasıyla ilgilidir.
Takip talebi Takip kararı Düzeltme talebi Haciz kararı Teminat talebi Alacakların cebri takibinin başlaması açısından 2004 sayılı İcra ve iflas Kanunu ile 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunu temel farkını yukarıdakilerden hangisi oluşturur?
6183 sayılı Kanun’un 108. maddesinde; 6183 sayılı Kanun’un uygulamasında görevli bulunan kimselere, bu kanun gereğince paraya çevrilecek malların artırmasına ne kendi adlarına, ne de diğer kimseler ad ve hesabına iştirak etmelerini yasaklamış ve bu artırmalardan mal satın alamayacaklarını, bu malları üçüncü şahıslar aracılığıyla veya üçüncü şahıslara satın aldırıp onlardan kaç yıl müddetle teferruğ suretiyle dahi satın almalarını yasaklamıştır?
Üçüncü şahıslar, tebliğ edilen ödeme emirlerine karşı açılan davaların aleyhlerine sonuçlanması hâlinde, hakız çıkma tazminatına da mahkum edilir. Söz konusu haksız çıkma tazminatı, dava konusunu miktarın yüzde kaçı oranındadır?
Doğru Cevap: A) %10
Türk Ceza Kanununun 239. maddesine göre sırrın ifşası suçunun cezası aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: B) Bir yıldan üç yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası
Ticari şirketlerin tasfiyesinde, vergi incelemesinin bitmesini izleyen kaç gün içinde vergi dairesi sonucu tasfiye memurlarına yazı ile bildirmek zorundadır?
Doğru Cevap: D) 30 gün
I. Sırrın ifşası suçuna verilecek ceza -1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 5 günden 5000 güne kadar adli para cezası II. Kamu alacaklarının tahsiline engel olanlara verilecek ceza - 6 aydan 3 yıla kadar hapis III. Mal edinme ve artmalarını bildirmeyenlere verilecek ceza - 1 yıldan 1 seneye kadar hapis Yukarıda verilen suç ve cezası eşleştirmelerinden hangisi/hangileri doğrudur?
Doğru Cevap: E) Hepsi