logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Vergi İcra Hukuku

Soru 1:

Kamu alacağının vadesinde ödenmesi veya haczin uygulanması veyahut da haczedilmiş malların paraya çevrilmesi yani satılması kamuya borçlu olan kişiyi çok zor duruma düşürecekse, borçlu tarafından yazılı olarak istenmek ve teminata bağlanmak koşuluyla alacaklı idare veya onun yetkili kılacağı makamlar tarafından 36 ayı geçmemek suretiyle ve faiz mukabilinde uygulanabilir.Yukarıda bahsi geçen uygulama aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2:

Haklarında ihtiyati haciz tatbik olunanlar; haczin uygulandığı, gıyapta yapılan hacizlerde ise haciz işleminin tebliğ edildiği tarihten itibaren kaç gün içinde dava açabilir?

Soru 3:

Resim Harç Vergi Cezası Mahkeme masrafları Pişmanlık zammı 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre ikincil alacaklar yukarıdakilerden hangisidir?

Soru 4:

I) Vergi sorumlusu II) Vergi mükellefi III)Kefil  Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri gerçek kişi kamu borçlusu olarak sayılır?

Soru 5:

İyi niyetli mükellefin vergi borçlarının taksitlendirilerek tahsilatının sağlanmasına yönelik uygulamaya ne ad verilir?

Soru 6:

İhtiyati tahakkuk ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Soru 7:

Kamu borçlusu tarafından yapılan bir ödemenin veya alacaklı idarece cebri icra takibi sonunda tahsil edilen paraların, borçlunun çeşitli kamu borçları arasında belli esaslara göre paylaştırılmasına ne ad verilir?

Soru 8:

Devlet, il özel idareleri ve belediyelerin aşağıda sayılan alacaklarından hangisinin tahsili 6183 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde yapılamaz?

Soru 9:

Vergi Usul Kanunu İcra ve İflas Kanunu Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun İdari Yargılama Usulü Kanunu Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu Kamu borçlusundan, teminat istenebilmesi için kamu alacağının tarh ve tahakkukunun ancak hangi kanun kapsamında olursa istenebilir?

Soru 10:

Kamu borçlusunun ölümü halinde borç ve borca ilişkin işlemlere dair aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğrudur?

Soru 11:

Yapılan takip sonunda, borçlunun haczi caiz mal olmadığı veya bulunan malların satış bedeli borcunu karşılamadığı duruma nedir?

Soru 12:

Vergi alacağının vadesinde ödenmesi, vergi borcunu ödemeyenler hakkında haciz uygulanması veya bu konu ile ilgili olarak haczedilen malların paraya çevrilmesi hâllerinde vergi borçlusunun “çok zor duruma” düşeceğinin belirlenmesi sonucunda vergi, resim, harç ile konuya ilişkin soruşturma ve takibe ait; alacaklarının kaç ayı geçmemek üzere ertelenerek takside bağlanması mümkündür?

Soru 13:

Özel yasalarında ödeme zamanı tespit edilmemiş olan kamu alacakları tebliğ tarihinden itibaren kaç ay içerisinde ödenir?

Soru 14:

İl özel idaresinin alacaklarına ilişkin ihtiyati haciz kararı aşağıdakilerden hangisi tarafından verilir?

Soru 15:

Haciz edilen menkul malların değer tespiti aşağıdakilerden hangisi tarafından yapılmaktadır?

Soru 16:

1 2 3 4 5 Gelir Vergisi Kanunun 92. maddesi uyarınca ölen kişinin vergi borcu kaç ay içerisinde ödenir?

Soru 17:

I)Sulh Hukuk Mahkemesi II)Asliye Hukuk Mahkemesi III)Vergi Mahkemeleri Kamu alacaklarının takibinde iptal davaları yukarıdaki mahkemelerin hangisi/hangilerinde görülür?

Soru 18:

Verginin tarhı Verginin ilgilere tebliği Verginin vadesinde ilgililerce ödenmesi Vergi alacağı için haciz yoluna gidilmesi Gerekli şartlar bulunduğu takdirde ilgilinin iflasının istenmesi Yukarıda belirtilenlerden hangisi alacaklı kamu idaresi açısından en kısa zaman dilimi alan bir idari işlemlerdir?

Soru 19:

Mal bildiriminde, malı olmadığını gösteren yahut borca yetecek kadar mal göstermemiş olan borçlu sonradan edindiği malları ve gelirindeki artmaları edinme ve artma tarihinden başlayarak kaç gün içinde tahsil dairesine bildirmeye mecburdur?

Soru 20:

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanun 50’inci maddesi uyarınca tereke hakkındaki takip işlemleri ölüm dâhil kaç gün süre ile durdurulur?