logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Vergi İcra Hukuku

Soru 1:

Tasfiye sürecindeki bir ticaret şirketinde vadesi geçmiş vergi borcunun ödenmesinden aşağıdakilerden hangisi sorumludur?

Soru 2:

İleride tahakkuk edecek olan veya henüz vadesi gelmemiş bulunan ya da vadesi geçtiği hâlde henüz ödeme emri tebliğ edilmemiş bulunan amme alacağının tahsil güvenliğini sağlamak üzere yapılan hacze ne ad verilir?

Soru 3:

Gecikme zammı Pişmanlık zammı Gecikme faizi Trafik para cezası Nafaka Yukarıdaki alacaklardan hangisi için tecil talebinde bulunulabilir?

Soru 4:

Maliye Bakanlığı, 500’den fazla yükümlüsü bulunan vergi dairelerine para yatırmak bakımından yükümlülere, vadenin bitmesini takip eden tarihten başlayarak kaç gün içinde gün belli etmeye yetkili kılınmıştır?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi kamu hukuku tüzel kişilerinden biri değildir?

Soru 6:

I. Belediyeye ait taşınmazların kiraya verilmesinden doğan alacaklar II. İl özel idaresinin mallarına zarar verilmesinden doğan alacaklar III. Kamu mallarının satılmasından doğan alacaklar Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri özel hukuk hükümlerine tabidir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi haczedilemeyecek mallardandır?

Soru 8:

Vergi mahkemesinde dava açıldığı için tahsili durdurulan vergilerden taksit süreleri geçmiş olanlar, vergi mahkemesi kararına göre hesaplanan vergi ihbarnamesinin tebliği tarihinden itibaren ne kadar süre içinde ödenmesi gerekir?

Soru 9:

İkmâlen vergi tarhı İdarece vergi tarhı Verginin tahakkuku Vergi ve cezanın ilgililere tebliği Tahsil Alacaklı kamu idaresinin yukarıda yapmış olduğu hangi işlem için dava açılamaz?

Soru 10:

Mükellefin veya sorumlunun vergilendirme ile ilgili ödevlerini zamanında yerine getirmemesi veya eksik yerine getirmesi yüzünden verginin zamanında tahakkuk ettirilmemesi veya eksik tahakkuk ettirilmesine ne ad verilir?

Soru 11:

I. Gecikme zammı oranını aylar itibariyle farklı olarak belirleme II. Gecikme zammını bileşik faiz usulüyle aylık, 3 aylık, 6 aylık veya yıllık olarak hesaplatma III. Gecikme zammı oranı ile gecikme zammı asgari tutarını 2 katına kadar arttırma Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri bakanlar kurulunun yetkileri arasındadır?

Soru 12:

Bilanço esasına göre faaliyet gösteren bir kamu borçlusunun, çok zor durum tespitinde kullanılacak olan verileri şunlardır:Dönen Varlıklar: 30.000 TL, Stoklar: 10.000 TL, Kısa vadeli yabancı kaynaklar: 17.500 TL. Tecil başvuru tarihinden itibaren geriye dönük dört ay içerisinde Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Kanunu’nun 105. Maddesi’nde yer alan tabii afetlere maruz kalındığına ilişkin bir belge bulunmamaktadır.Bu veriler ışığında borçlunun yazılı ve teminat göstererek talep etmesi durumunda aşağıdakilerden hangisi doğru olacaktır?

Soru 13:

Maliye Bakanlığı, kredi kartı kullanılmak suretiyle yapılacak ödemelerde komisyon ödenmemesi için kamu alacağının vade tarihinden en geç ne kadar sürede ödeme yapılmasını tespit etme yetkisine sahiptir?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi 6183 sayılı Kanun kapsamına giren kamu hizmetlerinin uygulanmasından doğan alacaklardan birisidir?

Soru 15:

3 5 7 15 30 Haklarında ihtiyati haciz tatbik olunanlar; haczin uygulandığı, gıyapta yapılan hacizlerde ise haciz işleminin tebliğ edildiği tarihten itibaren kaç gün içinde vergi mahkemesine dava açabilir?

Soru 16:

Kamu alacağı için teminat istenmesi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soru 17:

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’un 105. Maddesi uyarınca, tabii afetler sebebiyle kamu alacaklarının kısmen ve tamamen terkininde asıl yetkili aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 18:

Süresinde ödeme Rehinin paraya çevrilmesi İflasın istenmesi Haciz Satış 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri yukarıdaki işlemlerden hangisi için uygulanır?

Soru 19:

Tahsili Emval Kanunu kaç yılında oluşturulmuştur?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi, 6183 sayılı Kanun hükümlerindeki cebri takip ve tahsil yöntemlerine tabi olduğu halde kamu alacağı sayılmaz?