logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Vergi Ceza Hukuku

Soru 1:

Verilen durumlardan hangisinde kabahatlerin birleşmesi mümkündür?

Soru 2:

Suçluluğu mahkeme kararı ile sabit olmadıkça kimsenin suçlu sayılmamasına ne ad verilmektedir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi vergi ceza hukukunda bir zarar kabahatidir?

Soru 4:

2015 takvim yılı gelir vergisi beyannamesini vermemesi üzerine 8.000 lira vergi ziyaına cezası kesilen ve cezası kesinleşen mükellef, bu defa 2018 dönemi gelir vergisi beyannamesini vermemesi üzerine 10.000 lira vergi ziyaına sebebiyet vermiş olsun. Bu mükellefe ikinci fiili için kesilecek ceza tekerrür nedeniyle ne kadar artırılır?

Soru 5:

Tarhiyat için karşılık ayırmadan ortaklara paylaştıran (X) Limited Şirketinin tasfiye memuru (T)'nin sorumluluğu için aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Soru 6:

Önceki vergi ziyaı kabahatinin cezası 10.000 lira, sonraki vergi ziyaının cezası 50.000 lira olduğunda tekerrür cezası ne kadar olur?

Soru 7:

Bildirilmeme fiili kaç kere meydana gelmişse o kadar sayıda kabahat meydana gelir. Ancak, matbaa kaçıncı defa bildirmemiş olursa olsun bir takvim yılı içinde verilecek ceza miktarı 2019 yılı için ......................... TL’yi geçemez. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru olarak tamamlar?

Soru 8:

Vergi ceza hukuku alanında idarenin genel ve düzenleyici işlem yapma yetkisi ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Soru 9:

Bir fenni muayene yetkilisi vergisi ödenmemiş taşıtın muayenesini gerçekleştirmiştir. Bu durumdan doğan ödeme ve cezalar kimin sorumluluğundadır?

Soru 10:

I. Mefruz tekerrür önceki cezanın infaz edilmiş olma şartını ararken gerçek tekerrür kesinleşmesini yeterli görmektedir. II. Genel tekerrür önceki kabahatle sonradan işlenen kabahatin aynı olmasını aramazken özel tekerrür iki kabahat arasındaki aynılığı aramaktadır. III. Süreli tekerrür kabahatin işlenmesinden sonraki kabahatin belirli bir süre içinde işlenmesini ararken süresiz tekerrürde sonraki kabahat ne zaman işlenirse işlensin tekerrüre esas alınır. Yukarıdaki eşleştirmelerden hangileri doğrudur?

Soru 11:

I.   Belge vermeme ve almama II.  Belge düzenlememe ve bulundurmama III. Belge basımı ile bildirim görevini yerine getirmeme IV.  Tahsilat ve ödemelerin banka, postane ve bazı kurumlarca düzenlenen belgelerle tevsik edilmemesi Yukarıdaki ifadelerden hangileri özel usulsüzlük kapsamında cezaları birleşmeye konu olur?

Soru 12:

Dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırılık dolayısıyla, bir davranışın suçun kanuni tanımında belirtilen neticesi öngörülmeyerek gerçekleştirilmesine ne ad verilir?

Soru 13:

Kabahat işlenmesi halinde idari makamlar tarafından uygulanan idari para cezası ve idari tedbirlere ne denir?

Soru 14:

Ziyaa uğratılan vergi miktarı üzerinden hesaplanan idarî para cezasına uğratılmasına ne ad verilir?

Soru 15:

I. Belge vermeme, almama, düzenlememe ve bulundurmama II. Belge basımı ile bildirim görevini yerine getirmeme III Tahsilat ve ödemelerin banka, postane ve bazı kurumlarca düzenlenen belgelerle tevsik edilmesi Yukarıdakilerden hangileri, özel usulsüzlük kapsamında cezaları birleşmeye konu olan fiiller arasında yer alır?

Soru 16:

Kendisine vasi tayin edilen bir kimsenin işletmesinde verginin geç tahakkuk ettirilmesi durumunda kesilmesi gereken vergi ziyaı cezasının sorumlusu kimdir?

Soru 17:

(X) limited şirketinin yönetime ve temsile yetkili müdürü (M); kasten Vergi Usul Kanunu'nda belirlenen yükümlülükleri yerine getirmemiştir. Söz konusu "kabahate" dair vergi cezası aşağıdakilerden hangisi adına kesilir?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi "kişi suçluluğu mahkeme kararı ile sabit olmadıkça suçsuzdur"u belirten ifadedir?

Soru 19:

Vergi Usül Kanununa göre, özel usulsüzlük kabahatleri için bir takvim yılında  kesilecek toplam ceza tutarının üst limiti ne kadardır?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi vergilerin nasıl anayasaya uygun kanunlarla ve tek taraflı olarak talep ve tahsil edilebiliyorsa, vergi kabahatleri ile suçlarının ve bunlara uygulanacak ceza ve/ya da yaptırımların da ancak kanunlarla düzenlenmesi gerekliliğini ifade eden ilkedir?