logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Vergi Ceza Hukuku

Soru 1:

Aynı ve tek fiille işlenen birden fazla kabahatten ceza miktarı fazla olanın cezasının verilmesine ne ad verilmektedir?

Soru 2:

Aşağıdaki vergi kabahatlerinden hangisi için teşebbüs öngörülmüştür?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi "kanunsuz suç ve ceza olmaz ilkesi" ile ilgili Anayasanın 38. maddesinde yer alan ifadelerden biri değildir?

Soru 4:

Sahte fatura düzenlemek suretiyle 100.000 lira vergi ziyaına sebebiyet veren bir mükellefin hesaplanan vergi ziyaı cezasının miktarı ne olur?

Soru 5:

I- 1215 tarihli Magna Carta Libertatum II- 1789 tarihli İnsan ve Vatandaş Hakları Beyannamesi III- 1921 Anayasası IV- 1961 Anayasası V- 1982 Anayasası Kanunsuz suç ve ceza olmaz ilkesi yukarıda sayılanlardan hangilerinde yer almaktadır?

Soru 6:

Cezası kesinleşenlere belirli süre içinde tekrar işledikleri kabahat nedeniyle daha ağır ceza verilmesine ne ad verilir?

Soru 7:

"Kanunî tarife uygun, hukuka aykırı ve kusurlu davranış"a verilen isim aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 8:

Vergi ziyaı kabahatinde, tekerrür hükümlerinin uygulanabilmesi için önceki kabahatin kesinleştiği tarihi takip eden takvim yılının başından başlamak üzere kaç yıl içinde cezanın kesilmesi gerekir?

Soru 9:

2019 takvim yılı içinde ayrı ayrı zamanlarda 700 bin liralık bir makbuzla, 800 bin liralık bir makbuzun düzenlenmediği tespit edilecek olursa mükellef için kesilecek ceza tutarı ne olur?

Soru 10:

Dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırılık dolayısıyla, bir davranışın suçun kanuni tanımında belirtilen neticesi öngörülmeyerek gerçekleştirilmesine ne ad verilmektedir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi birinci derece genel usulsüzlük kabahatleri kapsamında değildir?

Soru 12:

Genel usulsüzlük fiilinin re’sen takdiri gerektirmesi halinde, bağlı cetvelde yazılı cezaların kaç katı olarak kesilir?

Soru 13:

I. Normal Durumda Ceza - Tekerrür cezasının miktarı, sonraki kabahatin vergi ziyaı olması halinde ceza aslının %50’si, genel usulsüzlük olması halinde ceza aslının %25’i kadardır. II. Aynı Takvim Yılında İşlenen Genel Usulsüzlük Kabahatinde Ceza - Azaltılmış ceza uygulanabilmesi için sonra ceza kesilecek fiillerin aynı takvim yılı içinde olmasının yanı sıra farklı türden olması da aranmıştır. III. Genel Usulsüzlüğün Re’sen Takdiri Gerektirmesi Durumunda Ceza - Cezanın kesilmesiyle ilgili olarak genel usulsüzlük fiilinin re’sen takdiri gerektirmesi halinde, bağlı cetvelde yazılı cezaların iki kat kesileceği kanun hükmü gereğidir (VUK. m. 352/1). Yukarıda, tekerrür cezalarına ilişkin bilgilerin hangileri doğru verilmiştir?

Soru 14:

Suçların yanı sıra cezaların ve güvenlik tedbirlerinin de kanun ile düzenlenmesi aşağıdaki ilkelerden hangisi ile ilgilidir?

Soru 15:

Ceza mahkemelerinde yargılanacak suçlar için uygulanacak usûl hükümleri hangi kanunda düzenlenmektedir?

Soru 16:

Aşağıdaki hallerin hangisinde kesinleme zamanı yanlıştır?

Soru 17:

Cezanın kesinleşme zamanı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır ?

Soru 18:

Bay A’nın vermediği 2018-Mart dönemine ait KDV be­yannamesi için 10.000,00 TL vergi ziyaı kabahati cezası kesilmiştir. Bu ceza 30 Haziran 2018 tarihinde kesinleşmiştir. Bay (A)’nın 2018-Temmuz dönemi KDV beyannamesini de vermediğinden dolayı 20.000,00 TL vergi ziyaı kabahati kesilmesi gerekiyorsa tekerrür hükümleri göz önüne alındığında 2018-Temmuz dönemi için toplam kaç TL vergi ziyaı kabahati kesilmesi gerekmektedir?

Soru 19:

Fail A ve iştirak eden B farklı vergi dairelerinin mükellefidir. Bu durumda kesilecek ceza konusunda hangi vergi dairesi yetkilidir?