logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Vergi Ceza Hukuku

Soru 1:

I. Vergi müfettişleri II. Vergi dairesi başkanı III. Daktilo memurları Yukarıdakilerden hangileri vergi incelemesine yetkili kişilerdir?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangileri vergi kanunlarına göre kurulan komisyonlardan değildir ?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak kaçakçılık suçu fiillerindendir?

Soru 4:

Aşağıda verilenlerden hangisi ikinci derece genel usulsüzlükler arasında yer alır?

Soru 5:

Biri diğerinin unsurunu ya da ağırlaştırılmış sebebi olan iki suçun kaynaşmış hali aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 6:

Kesilen vergi cezalarına karşı vergi mahkemesinde dava açılmamışsa cezanın ne zamana kadar ödenmesi gerekir?

Soru 7:

Kesinleşmiş mahkeme kararının kanunda öngörülen süreler içerisinde çektirilememesi durumunda, cezayı çektirebilme yetkisini sınırlandıran zaman parçasına ne denir?

Soru 8:

Failin bilerek ve isteyerek işlediği suçta, istenen neticeden daha ağır bir neticenin doğmasını ifade eden suç çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası gerektiren suç fiillerindendir?

Soru 10:

I. Sahte veya Muhteviyatı İtibariyle Yanıltıcı Belge Düzenleyen veya Kullananların Mesleki^ Kuruluşlara ya da Muhasebe Meslek Odalarına Bildirilmesi II.Yükümlülerin İdari^ veya Adli^ Kovuşturmaya Taraf Olmaları Durumunda Bankaların Yapacağı Vergi Tahsiline İlişkin Bilgi ve Belge Verilmesi III. Vergi ve Cezaların Hazine ve Maliye Bakanlığı Tarafından Açıklanması Yukarıda yer verilen fiillerin vergi gizliliği suçunu oluşturmamasına ilişkin hukuki nitelendirmesi aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

Soru 11:

Vergi suçları açısından, aşağıdakilerden hangisi cezası on sekiz aydan üç yıla kadar hapis olan fiillerden biri değildir?

Soru 12:

Ticari mal varlığı 120.000 TL, özel mal varlığı 60.000 TL olan bir mükellefin, meydana gelen bir depremde ticari mal varlığının 90.000 TL’lik kısmı tamamen yok olmuştur. Mükellefin gelir vergisine ilişkin 18.000 TL ödenmemiş vergi cezası vardır. Bu durumda mükellefin vergi cezasının ne kadarı terkin (silinir) edilir?

Soru 13:

Failin bilerek ve isteyerek işlediği suçta, istenen neticeden daha ağır bir neticenin doğmasına ne ad verilir?

Soru 14:

Anlaşması olmadığı halde matbaanın bastığı belgeleri basmak veya sahte belge basmak ve kullanmak suçlarının cezası aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 15:

Teşebbüs taksirle işlenebilecek suçlar için söz konusudur. Suç, elverişli hareketlerle işlenmeye başlanmış olmalıdır Suç fiillerini bitirememe, failin kendi isteği ile olmalıdır. Yukarıda teşebbüs kavramı ile ilgili olarak verilenlerden hangileri doğrudur?

Soru 16:

Ölüm halinde vergi cezalarının durumu ne olur?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi Vergi ve Cezaların Hazine ve Maliye Bakanlığı Tarafından Açıklanması konu olan hususlardan değildir?

Soru 18:

Suç failinin kusuru olmasa da meydana gelen suç nedeniyle sorumlu tutulmasına ne ad verilir?

Soru 19:

Vergi mükellef veya sorumlularının yasal yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle, verginin eksik tahakkuk etmesi, geç tahakkuk etmesi veya haksız yere geri verilmesine neden olmaya ne ad verilmektedir?

Soru 20:

I. Vergi cetvelleriyle İlân II. Vergi levhası almak III. Vergi ve cezaların Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanması                                            Yukarıdakilerden hangileri vergi gizliliği kapsamında olmayan durumlar arasındadır?