logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Vergi Ceza Hukuku

Soru 1:

Aşağıdaki kaynaklardan hangisi bağlayıcı olmayan bir kaynaktır?

Soru 2:

Birden fazla kimsenin, ödenmesi gereken vergi cezasının tamamından şahsen ve ayrı ayrı sorumlu olmaları aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi birinci derece genel usulsüzlüğe yol açan hareketlerden birisidir?

Soru 4:

Damga vergisinde müteselsil sorumluluk ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?

Soru 5:

I. Muhteviyatı itibariyle yanıltıcı belge düzenlemek II. Tahakkuk eden vergiyi ödememek III. Defter kayıt ve belgeleri yok etmek Yukarıdaki fiillerden hangisi/hangileri vergi ziyaı kabahatinin fiillerindendir?

Soru 6:

Vergi Usul Kanunu’nun 6’ncı maddesine göre, vergi işlemleri ve incelemeleri ile vergi mahkemeleri, bölge idare mahkemeleri ve Danıştay’da görevli olanlar, mükelleflerin vergi kanunlarının uygulanması ile ilgili hesap, yazı ve sair özel işlerini ücretsiz de olsa yapamazlar. Bu yasağa uyulmaması halinde bu suçu işleyenler ne kadar süre ile hapis cezası ile cezalandırılması gerekir?

Soru 7:

Kanunun, karşılığında idarî yaptırım uygulanmasını gerekli gördüğü haksız­lığa ne ad verilmektedir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi vergi ziyaına sebep olan ağır nitelikli fiillerden birisi değildir ?

Soru 9:

Aşağıdaki durumlardan hangisinde ceza kesinleşmez ?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi vergi ceza hukukunun yardımcı kaynaklarındandır?

Soru 11:

Defterlerin ibraz edilmemiş sayılmasının, yetkili kişilerce inceleme için istenmesine rağmen incelemeye verilmemesinin mümkün olduğu dikkate alındığında, inceleme elemanlarının mükelleflere defter ve belgeler için tanınan idarî süre niteliğindeki on beş günlük ibraz süresine (VUK m. 14) ve kaç yıllık saklama süresine (VUK m. 253) dikkat etmeleri gerekmektedir?

Soru 12:

Küçük ve kısıtlıların vergi kanunlarında yazılı ödevlerinin kanunî temsilcileri tarafından yerine getirilmemesi ya daeksik yerine getirilmesi şeklinde ortaya çıkan fiillerin, fiili işleyen kanunî temsilciye isnad edilmesi ve kanunî temsilcinin cezalandırılması, cezaların hangi ilkesinin doğal sonucudur?

Soru 13:

Aşağıdaki kabahat veya cezalardan hangisi mükelleflerin veya vergi sorumlularının vergilemeye ilişkin ödevlerini yerine getirmemeleri nedeniyle verginin eksik veya geç tahakkukuna sebebiyet verilmesi ile verginin haksız yere geri verilmesini ifade eder?

Soru 14:

Suç işleyen kimseye yapılan yargılama sonucunda hükmedilen/uygulanan müeyideye ne ad verilir?

Soru 15:

Cezası kesinleşenlere belirli süre içinde tekrar işledikleri kabahat nedeniyle daha ağır ceza verilmesine ne ad verilir?

Soru 16:

Nisan-2015 dönemi katma değer vergisi beyannamesini vermemesi üzerine kesilen 2.000 liralık vergi ziyaı cezası 13 Haziran 2015 tarihinde kesinleşmiştir. Kasım-2015 dönemi katma değer vergisi beyannamesini vermemesi üzerine 10.000 lira vergi ziyaına sebebiyet vermiş olsun. Bu mükellefe ikinci fiili için tekerrür nedeniyle artırılacak cezası ne kadar olur?

Soru 17:

Aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?

Soru 18:

Meslek mensubunun kabahatin işlenmesine iştirak etmesi durumunda, mükellefe kesilen cezadan ayrı ve bağımsız olarak iştirak edilen fiilin sebep olduğu vergi ziyaının kaç katı tutarında ceza kesilir?

Soru 19:

Vergi ceza hukuku hükümleri hangi kanunda düzenlenmiştir?

Soru 20:

Vergi kabahatleri ile ilgili verilenlerden hangisi doğrudur?