logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Vergi Ceza Hukuku

Soru 1:

Vergilerin ve diğer malî yükümlülüklerin kanuna dayanması ilkesi temel dayanağını nereden alır?

Soru 2:

Aşağıda verilen bildirimlerin hangisinin yapılmaması özel usulsüzlük cezası gerektirmez?

Soru 3:

Hangisi özel usülsüzlük kabahati yaratan eylemlerin toplandığı başlıklardan biri değildir?

Soru 4:

I. Bir kişi vergi kabahati işledikten sonra tekrar kabahat işlerse kişinin verilen cezadan dolayı uslanmadığı dikkate alınarak sonraki kabahate verilen cezanın arttırılması yoluna gidilmesi öngörülmüştür. II. Bir kabahati defalarca işleyen kişiye her defasında ilk defa işliyormuş gibi bir ceza verilmelidir. III. Tekerrürle kişinin yeniden suç işlemesi halinde daha ağır bir cezaya muhatap olacağını bilmesi ve bu nedene dayanarak kabahat işlemekten kaçınmasının sağlanması amaçlanır. "Tekerrür" ile ilgili yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi VUK'nun 5'nci maddesine göre  mükellefin ve mükellef ile ilgili kimselerin şahıslarına, muamele ve hesap durumlarına, işlerine, işletmelerine, servetlerine veya mesleklerine ilişkin olmak üzere öğrendikleri sırları veya gizli kalması gereken diğer hususları ifşa etmemesi ve kendilerinin veya üçüncü şahısların yararına kullanmaması gerekenler arasında sayılmamıştır?

Soru 6:

Tekerrür hükümlerinin uygulama alanı bulabilmesi için önceki kabahatin ile sonraki kabahat arasında en fazla ne kadar zaman olmalıdır?

Soru 7:

Verginin tarh, tebliğ, tahakkuk ve tahsili ile vergi cezalarına ilişkin olarak yapılması gerekenler Vergi Hukuku ile hangi hukuk dalı arasındaki ilişkiyi doğurur?

Soru 8:

Vergi Ceza Hukukunda sorumlulukla ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Soru 9:

Aşağıdaki ifadelerden hangisi ya da hangileri doğrudur? I- Vergi kanunlarına aykırı fiiller için, fiilin niteliğine göre vergi cezaları ve diğer cezalar olmak üzere iki farklı ceza türü düzenlenmektedir. II- Vergi cezaları, vergi ziyaı ve usulsüzlük kabahatlerine uygulanan yaptırımlardır. III- Diğer cezalar ise, vergi suçları için uygulanması gereken cezalardır. Bunlar, hürriyeti bağlayıcı ceza ve/ya da adlî para cezasıdır.

Soru 10:

Aşağıda verilenlerden hangisi, Vergi Usul Kanununun beşinci maddesinde sayılan ve görevden doğan suçları işleyebilecek kişiler arasında yer almaz?

Soru 11:

Vergi kanunlarının uygulanması konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından çıkarılan ve kanunların açıklanmasını ve yorumlanmasını kapsayan direktiflere ne ad verilir?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisinde tekerrürün uygulanması için tekerrürün kesinleşmesini yeterli görmektedir?

Soru 13:

Mükelleflerin veya vergi sorumlularının vergilemeye ilişkin ödevlerini yerine getirmemeleri nedeniyle verginin eksik veya geç tahakkukuna sebebiyet verilmesi ile verginin haksız yere geri verilmesini aşağıdakilerden hangisi tanımlamaktadır?

Soru 14:

Aynı takvim yılında işlenen birden fazla işlenen genel usulsüzlük kabahatinde verilecek ceza miktarı ne kadardır?

Soru 15:

Vergi kabahatlerinde sorumluluğa ilişkin verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

Soru 16:

Vergi kanunlarında suç olarak tanımlanan fiil(ler)i işleyen kişi aşağıdakilerden hangisi ile adlandırılır?

Soru 17:

Mükellefin eksik beyanı ile medenî veya şahsî durumların gerçeğe aykırı beyanlarından birine dayanan tahakkukda meydana getirilen eksikliğe ne ad verilir?

Soru 18:

Kabahatlerden biri vergi ziyaı diğeri genel usulsüzlük olursa bunların birleşmesi kabul edilmiştir. Vergi ziyaı ve genel usulsüzlük kabahatinden hangisinin cezası miktar itibariyle daha az ise, birleşme o kabahat itibariyle gerçekleşir ve onun cezası kesilir. Genel usulsüzlük kabahatinin cezası kesildikten sonra aynı fiilin vergi ziyaı kabahatine sebebiyet verildiği anlaşılırsa iki cezanın karşılaştırılarak noksan kesilme durumuna düşen miktar için cezanın tamamlanması sağlanır. Yukarıda birleşmesi kabul edilen kabahatler ile ilgili olarak verilenlerden hangileri doğrudur?

Soru 19:

Bir satış sözleşmesinin 08.07.2018 tarihinde kurulduğunu, alıcının satım bedelinin tamamını defaten 17.07.2018 tarihinde ödediğini ve satım konusu malların alıcıya 20.07.2018 tarihinde teslim edildiği kabul edildiğinde fatura düzenlememeye ilişkin kabahat ortaya çıkmaması için faturanın en geç ne zamana kadar düzenlenmesi gereklidir?

Soru 20:

Vergi tarhına esas olan kazanç tutarları ile bunlara isabet eden vergi matrahlarını gösteren vergi levhasını almak ve bulundurmak zorunda olanlar ne zamana kadar bu levhayı almaları halinde kabahat işlemiş sayılmazlar ?