logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Vergi Ceza Hukuku

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi Vergi Usul Kanunu’nun 359-363’üncü maddelerinde belirtilen vergi suçlarının işlenmesi halinde, cezayı verecek makamdır?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi birden fazla kimsenin, ödenmesi gereken vergi cezasının tamamından şahsen ve ayrı ayrı sorumlu olmalarına verilen isimdir?

Soru 3:

Vergi ziyaı kabahatini genel usulsüzlük ve özel usulsüzlük kabahatlerinden ayıran temel unsur aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 4:

Kamu idare ve müesseseleri, mükellefler veya mükelleflerle işlemde bulunan gerçek ve tüzel kişiler; vergi inceleme ve denetimleri sırasında gereken ödevlerini yerine getirmez ve bilgi vermekten çekinirse hangi yaptırımla karşılaşılır?

Soru 5:

Vergi suçu sayılan fiiller için ne gibi ceza ve/ya da güvenlik tedbiri uygulanacağının bilinmesi önemlidir. Bu durum ceza hukukunda kabul edilen hangi ilkenin sonucudur?

Soru 6:

Beyannamesini birinci ek sürede vermeyen mükellefe tebliğ edilmesi koşuluyla başlayan ikinci bir 15 günlük süredir. İşte, ikinci ek süre idarece yapılacak tebliğ üzerine başlayan kaç günlük süredir?

Soru 7:

Cezası kesinleşenlere belirli süre içinde tekrar işledikleri kabahat nedeniyle daha ağır ceza verilmesi durumu aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?

Soru 8:

Vergi Ceza Hukukunda kabahat ve suçları oluşturan fillerin belirtildiği kanun aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 9:

Velayet altında bulunan küçüklerin veya kendilerine vasi ya da kayyım atanan kimse­lerin vergi borcunun ödenmesi sorumluluğu aşağıdakilerden hangisine aittir?

Soru 10:

Vergi ceza hukukunda kanunilik ilkesinin hukuki dayanağını aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri oluşturmaktadır. I- Anayasa II- Türk Ceza Kanunu III- Vergi Usul Kanunu

Soru 11:

Yeminli mali müşavir'in tasdik ettiği raporlarda yer alan bilgilerin defter kayıtlarına ve bu kayıtların dayanağını oluşturan belgelere uygun olmaması halinde,  nasıl bir sorumluluğu sözkonusudur?

Soru 12:

Vergi Usul Kanunu’nun 364-366, 368, mük. 378 ve kendisine atıf yapılan 116’ncı ve benzeri diğer madde hükümlerine göre, vergi dairesi tarafından vergi cezası kesilmesi idarî nitelikte işlemler olup ……………………... kapsamına girmektedir. Boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi uygundur?

Soru 13:

Aşağıda tekkerrür ile ilgili olarak verilenlerden hangisi yanlıştır?

Soru 14:

Aşağıdaki ifadelerden hangisi ya da hangileri doğrudur? I- Vergi ceza hukukunda kabahatler bakımından fail ve ceza sorumlusu kavramları her zaman eş anlamlı değildir. II- Ceza hukukunda cezaların şahsîliği ilkesi gereği, suçun failinden başkasının cezalandırılması mümkün değildir. III- Vergi hukukunda verginin tahsili amacı ön plândadır.

Soru 15:

Vergi hukukuna ilişkin ceza kesme işlemlerinden kaynaklanan uyuşmazlıkların çözümlenmesine ilişkin hükümler hangi kanunda yer alır?

Soru 16:

İlgili yıl zarar beyan eden bir mükellefin bu yıla ilişkin elektronik ortamda vermesi gereken beyannamesini vermemesi halinde işlediği kabahat veya kabahatler aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 17:

Vergi kabahatlerinde birleşme halinde ceza vermedeki kural aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 18:

Bakanlar Kurulu tarafından kanunların uygulanmasını veya kanunların emrettiği işleri belirtmek üzere, kanunlara aykırı olmamak kaydıyla Danıştay incelemesinden geçerek çıkarılan, Cumhurbaşkanınca imzalanarak Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe konulan, sürekli, soyut ve objektif hükümler içeren genel düzenleyici işlem niteliğindeki hukukî metinlere ne ad verilir?

Soru 19:

Tek fiille birden fazla vergi kabahatine veya vergi suçuna sebebiyet verildiğinde bunlar arasında birleşmesi mümkün olanlar aşağıdakilerden hangileridir?

Soru 20:

Vergi Ceza Hukuku hangi hukuk ilkerlerine göre düzenlenmektedir? I.Ceza Hukuku II.Vergi Hukuku III. Vergi Usul Kanunu