logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Vergi Ceza Hukuku

Soru 1:

Vergi ceza hukukunun uygulanması bakımından verilen bilgilerden hangisi doğrudur?

Soru 2:

Vergi Ceza Hukukunun en önemli yasal dayanağı nedir?

Soru 3:

Aynı fiille Vergi Usul Kanunu’na göre hem kabahat hem de suç işlenmesi halinde uygulanacak yaptırım nedir?

Soru 4:

İkinci derece genel usulsüzlük durumunda 66 Tl ceza ödemek zorunda kalan mükellef grubu aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 5:

Birden fazla kimsenin, ödenmesi gereken vergi cezasının tamamından şahsen ve ayrı ayrı sorumlu olmaları aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 6:

Aşağıda verilenlerden hangisi "kanunsuz suç ve ceza olmaz ilkesi" ile ilgili olarak anayasada yer alan maddelerden değildir?

Soru 7:

Taksirli suçla ilgili  verilen ifadelerden hangisi doğrudur?

Soru 8:

Kanuni tarife uygun, hukuka aykırı ve kusurlu davranış aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 9:

Veraset ve intikal vergisi beyannamesinin verilmesi ile ilgili olarak birinci derece usulsüzlük kabahatinin fiili nasıl ortaya çıkar?

Soru 10:

Tekerrür cezasının miktarı, sonraki kabahatin vergi ziyaı olması halinde ceza aslının ne kadarıdır?

Soru 11:

VUK'a göre aşağıdaki şıklardan hangi halin cezalandırılması mümkün değildir?

Soru 12:

Süresinde tahakkuk etmesi gerekenle tahakkuk eden vergi arasındaki fark aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilmektedir?

Soru 13:

I. Fail ayrı hareketleriyle ne kadar sonuç meydana getirmişse, o kadar çok korunan hukukî yarar zarar görmüş ve o kadar kabahat ortaya çıkmış ve işlenmiş sayılır. II. Aynı ve tek fiille işlenen birden fazla kabahatten ceza miktarı fazla olanın cezasının verilmesidir. III. Tek bir fiille meydana gelerek ortaya çıkan kabahatlerin hepsinde birleşme öngörülür. "Birleşme" ile ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

Soru 14:

Aşağıdaki kavramlardan hangisi suçun kanuni tanımdaki unsurlarının bilerek ve isteyerek gerçekleştirilmesi anlamına gelmektedir?

Soru 15:

İştirak: Bir kabahatin fiilinin icrasının gerçekleştirilmesinde başka bir kişinin katkı vermesidir. İştirak ile ilgili aşağıda verilen ifadelerden hangisi/hangileri doğrudur? I. Vergi kabahatlerinde her iştirak hali iştirakçinin cezalandırılması sonucunu doğurmaz. II. Orta ve hafif nitelikli fiillerle işlenen vergi ziyaı kabahati ile genel usulsüzlük ve özel usulsüzlük kabahati için iştirak söz konusu olmaz. III. Ağır nitelikli fiiller dışındaki eylemlerle yaratılan vergi ziyaı kabahati ile genel usulsüzlük ve özel usulsüzlük kabahatlerine iştirak edilmiş olsa bile bu iştirak olarak kabul edilmez ve cezalandırılma yoluna gidilmez. IV. İştirak halinde iştirakçiye verilecek ceza mükellef tarafından yaratılan vergi ziyaı miktarına eşit tutar olmaz.

Soru 16:

Bir hukuk kuralını yorumlayacak olan kimsenin, ilk olarak, kanunun yapıldığı andaki kanun koyucunun iradesini araştırmasını öneren yönteme ne ad verilir?

Soru 17:

O¨teden beri defter tutan ve yeni dönemde (takvim yılı) yeni defter kullanmayı düşünen bir mükellef kabahatli duruma düşmemek açısından tasdike ta^bi kanuni^ defterlerini en geç ne zamana kadar onaylattırmak zorundadır?

Soru 18:

Mükellef veya vergi sorumlusunun Vergi Usul Kanununda belirtilen ödev ve şekli unsurların hukuka aykırı bir şekilde yerine getirilmemesi ve bu davranışların yaptırıma tabi tutulması durumunda aşağıdakilerden hangisi vardır?

Soru 19:

Hangisi "görevden doğan  vergi suçlarında" sorumlu tutulan kişiler arasında yer almaz ?

Soru 20:

Hangisi teşebbüs ile ilgili olarak doğru değildir ?