logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Vergi Ceza Hukuku

Soru 1:

Hem vergi borcunu ödemeyi hem de vergilendirme sürecinde ortaya çıkan şeklî ödevleri yerine getirmeyi ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2:

Seçeneklerdeki maddelerden hangisi "ceza ve güvenlik tedbirlerinin kanuniliği" ilkesiyle ilgilidir?

Soru 3:

Bir serbest muhasebeci hesaplarını tuttuğu vergi mükellefiyle birlikte vergi ziyaı kabahati suçuna iştirak etmiştir. Bu fiilin sebep olduğu kayıp 25.000 YTL olarak belirlenmiştir. Serbest muhasebecinin iştirake bağlı cezası kaç YTL olacaktır?

Soru 4:

Vergi ziyaının farklı nitelikli (ağır ve orta) fiillerden kaynaklanması halinde ceza miktarı hesaplanırken ağır nitelikli fiillerden kaynaklanan matrah kısmına isabet eden vergi ziyaı için aşağıdaki hangi katsayının dikkate alınması gerekir?

Soru 5:

Vergi kabahatleri ile Türk Ceza Kanunu’ndaki veya diğer kanunlardaki suçlar birleşmez. Vergi kabahatleri ile diğer kanunlardaki suçlar birleşmez. Vergi kabahatleri ile VUK’da yer alan vergi suçları birleşmez. Tek fiille vergi ziyaı kabahati ile özel usulsüzlük kabahati meydana gelmesi halinde bunlar birleşmez. Tek fiille farklı vergilerde vergi ziyaı kabahati meydana gelirse birleşme olmaz. Vergi kabahatlerinin birleşme ile ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

Soru 6:

Kabahatin cezası, ziyaa uğratılan vergi miktarı üzerinden hesaplanan idarî para cezasıdır. Aşağıdakilerden hangisinde ceza hesaplama formülü doğru verilmiştir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi Vergi Usul Kanunu ile Türk Ceza Kanunu arasındaki ilişkiyi ifade etmektedir?

Soru 8:

Hiyerarşik âmirlerin ve özellikle bakanların, sahip oldukları hiyerarşi gücüne dayanarak, astlarına onların uygulamakla yükümlü oldukları kanun, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (tüzük) ve yönetmelik hükümlerinin yorumlanması ve uygulanması konusunda verdikleri emir, talimat ve görüşlere ne ad verilir?

Soru 9:

Aşağıdaki fiilerden hangisi için kesilen ceza için gerçek birleşme (içtima) olmaz?

Soru 10:

Kanunun, karşılığında idarî yaptırım uygulanmasını gerekli gördüğü haksızlığa ne ad verilir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi sadece suçların kanun ile düzenlenmesi yeterli olmamakta, cezaların ve güvenlik tedbirlerinin de mutlaka kanun ile düzenlenmesi gerekliliğini ifade etmektedir?

Soru 12:

Bir mükellefin banka veya postane vb. kurumlardan geçirerek tevsik etmesi gereken pek çok işleme ilişkin tahsilatlarını bu şekilde tevsik etmediğinin tespit edilmesi halinde kesilecek cezalara bir üst sınır getirilmesi aşağıdaki kavramlardan hangisi ile açıklanır?

Soru 13:

Hem kabahat hem de suç niteliği taşıyan vergi kanunlarına aykırılıkları ve bunlara ilişkin ceza ve/ya da yaptırımları inceleyen hukuk dalı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 14:

Hangisi iştirakin var olabilmesi için Vergi Usül Kanunu' nda aranan şarttır?

Soru 15:

I- Gerçek tekerrür II- Mefruz tekerrür III- Genel tekerrür IV- Özel tekerrür V- Süreli tekerrür Vergi kabahatlerinde yukarıdaki tekerrür çeşitlerinden hangileri uygulanmaktadır?

Soru 16:

Özel usulsüzlük kabahati ile ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?

Soru 17:

Belli bir hükmün nasıl anlaşılması gerektiğini anlamak için hükmün, önce o kanunun bütünü içindeki yeri, daha sonra da tüm ilgili hukuk kuralları ile bağlantısı araştırılmalıdır. Bahsedilen yorum yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?