logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Vergi Ceza Hukuku

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi suçun ve/ya da kabahatin kanuni tanımında yer alan fiili bizzat işleyen veya bu kişi ile birlikte işleyen kişi ya da kişileri ifade eden kavramdır?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi vergi hukukunda başvurulabilecek bir yorum türü değildir?

Soru 3:

Mükelleflerin Vergi Usul Kanunu’nun 413’üncü maddesi uyarınca, vergi durumları ve vergi uygulaması bakımından şüpheli ve/ya da tereddüde yol açan hallerde, Gelir İdaresi Başkanlığı’na veya bu konuda yetkili kılınan makamlara yaptıkları yazılı başvurularına verilen cevaplara ne ad verilir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi tekerrürün şartlarından biri değildir ?

Soru 5:

Genel usulsüzlük kabahati aynı takvim yılı içinde aynı neviden birden fazla işlendiği takdirde birden fazlasının her biri için birincisine ait cezanın ne kadarı kesilir?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi vergi mükellefi ve vergi sorumlusu başta olmak üzere, vergi ödevlilerinin vergi kanunları ile Vergi Usul Kanunu’nda belirtilen usu^l ve şekle veya görev ve/ya da ödeve ilişkin hükümlerine cezayı gerektirecek şekilde kısmen ya da tamamen aykırı davranmasını ifade eder?

Soru 7:

I. Vergi kabahatleri ile Türk Ceza Kanunundaki veya diğer kanunlardaki suçlar birleşmez. II. Vergi kabahatleri ile VUK’da yer alan vergi suçları birleşir. III. Tek fiille vergi ziyaı kabahati ile özel usulsüzlük kabahati meydana gelmesi halinde bunlar birleşmez. "Birleşmeyen kabahatler" ile ilgili yukarıdakilerden hangileri doğrudur?

Soru 8:

Suç sayılan fiiller ile bunlara karşı uygulanabilecek ceza ve güvenlik tedbirleri aşağıdakilerden hangisi ile belirlenir?

Soru 9:

Vergi ödevlilerinin vergi kanunları ile Vergi Usul Kanunu’nda belirtilen usûl ve şekle veya görev ya da ödeve ilişkin hükümlerine cezayı gerektirecek şekilde kısmen ya da tamamen aykırı davranması aşağıda verilenlerden hangisini meydana getirir?

Soru 10:

Vergi kabahatleri ile Türk Ceza Kanunundaki veya diğer kanunlardaki suçla Vergi kabahatleri ile VUK’da yer alan vergi suçlar Aynı fiille vergi ziyaı kabahati ile genel usulsüzlük kabahati Yukarıdakilerden hangileri birleşmesi kabul edilmeyen kabahatlerdendir?

Soru 11:

Vergi ziyaı kabahati ve neticesi arasındaki ilişki açısından hangisi doğru olarak verilmiştir?

Soru 12:

Hangisi kabahate ilişkin cezayı kesinleştiren durumlardan biri değildir?

Soru 13:

Vergi Usül kanununun ilgili bölümleri incelendiğinde,hukuka aykırı davranışlar ile bunlara uygulanacak müeyyideler kaç ana grup halinde düzenlenmektedir?

Soru 14:

Vergi Usul Kanunu’nun 359-363’üncü maddelerinde belirtilen vergi suçlarının işlenmesi halinde, ce­zayı verecek makam aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 15:

Cezanın yöneldiği kişinin hukuki terim olarak karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16:

Genel usulsüzlük kabahatinde, tekerrür hükümlerinin uygulanabilmesi için önceki kabahatin kesinleştiği tarihi takip eden takvim yılının başından başlamak üzere kaç yıl içinde cezanın kesilmesi gerekir?

Soru 17:

Aynı ve tek fiille işlenen birden fazla kabahatten ceza miktarı fazla olanın cezasının verilmesi, aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?

Soru 18:

Soyut hukuk kuralının somut olaya uygulanması sırasında başvurulacak ilk yöntemdir. Burada, kanun hükmünde yer alan kelimelerin, deyimlerin, ifadelerin dilbilgisi kuralları yönünden cümle yapısı içindeki anlamları araştırılmaktadır. Tanımı yapılan yorum yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 19:

Vergi suçları ve kabahatleri ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Soru 20:

Cumhurbaşkanı Kararlarının yargı denetiminde hangi mahkeme görevlidir?