logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Vergi Ceza Hukuku

Soru 1:

Hürriyeti bağlayıcı cezanın süresi de üç grup suç fiili için farklı farklı düzenlenmiştir. Birinci grup ceza nedir?

Soru 2:

Kesilen cezaya karşı vergi mahkemesinde dava açılmamışsa cezanın otuz günlük dava açma süresinin sonunu takip eden ......... içinde ödenmesi gerekir. Yukarıda boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi doğru şekilde tamamlar?

Soru 3:

Vergi incelemesi ile görevli kişiler Vergi işlerinde kullanılan bilirkişiler Vergi mükellefleri Yukarıda verilenlerden hangileri vergi gizliliğine uymama suçunun faili olabilirler?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi teşebbüs kavramının özelliklerinden biri değildir?

Soru 5:

Vergi kabahatlerinde tüzel kişiler bakımından sorumluluk ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğrudur?

Soru 6:

Vergi idaresi tarafından yapılan ve mükellef üzerinde etkisi olan tarh, tebliğ, tahsil ve ceza kesme gibi idarî işlemlere ne ad verilir?

Soru 7:

Ölümün vergi cezalarına etkisi kapsamında aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Soru 8:

I-Ölüm ile hükmedilmiş ancak kesinleşmemiş vergi cezaları düşer. II-Ölüm karinesinde vergi cezaları düşer. III-Gaiplik kararı, ölüm tehlikesinin gerçekleştiği veya son haber alınma gününden başlayarak cezaların düşmesi sonucunu doğurur. Ölümün ve gaiplik kararının vergi cezalarına etkisi ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğru olarak verilmiştir?

Soru 9:

Aşağıda hangisi Ceza Muhakemesi Kanununa göre İtiraz mercileri arasında hangisi yanlıştır?

Soru 10:

Vergi mükellef veya sorumlularının yasal yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle, verginin eksik tahakkuk etmesi, geç tahakkuk etmesi veya haksız yere geri verilmesine neden olması durumunda neyin varlığından söz edilir?

Soru 11:

Yükümlünün şahsına, işlemlerine ve hesap durumuna; işlerine, işletmelerine, servetlerine veya mesleklerine ilişkin saklı tutulması gereken bilgilerin üçüncü kişilere ifşa edilmesi veya ilgililerin ya da üçüncü kişilerin yararına kullanılması aşağıdaki suçlardan hangisine girmektedir?

Soru 12:

Kişinin kesilmemiş ve henüz infaz edilmemiş vergi cezalarının düşmesi olayına ne ad verilir?

Soru 13:

Emlâk vergisi, pişmanlık ve ıslah kapsamı dışındadır. Bunun nedeni nedir?

Soru 14:

Adli para cezalarının infazı kaç ayı geçemez?

Soru 15:

CEza kesme zamanaşımına ilişkin verilen hangi bilgi doğrudur?

Soru 16:

Suçun işlendiği tarihten itibaren kanunda öngörülen sürelerin dolmasıyla birlikte faili mahkeme önünde yargılayabilme yetkisini sınırlandıran zaman parçasına ne ad verilir?

Soru 17:

Suç işleyen bir kişi olmalıdır. Bir tek suç hareketi olmalıdır. Meydana gelen sonuç birden fazla olmalıdır. Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri görünürde birleşmenin öğelerindendir?

Soru 18:

Suçun işlenmesinden sonra yardım edeceği vaadinde bulunmak aşağıdakilerden hangisi kapsamına girer?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi vergi cazalarının affı hususunda söylenemez ?

Soru 20:

Defter yapraklarını yok ederek yerine başka yaprak koymak Vergi muamelelerinde görevli olan kişilerin vergi yükümlülerinin hesap yazı ve diğer işlerini yapması Vergi yargı mercilerinde görev alan kişilerin yükümlünün özel işlerini yapmaları Yukarıdaki fiillerden hangileri yükümlünün özel işlerini yapma suçunu oluşturur?