logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Vergi Ceza Hukuku

Soru 1:

Bir kimsenin işlediği fiil ile kanunun farklı hükümlerinin ihlâl edilmesi durumuna ne ad verilir?

Soru 2:

I.   Kaçakçılık suçları adi suçlar kapsamı içerisinde yer alır. II.  Kaçakçılık gerçek kişi mükellef veya vergi sorumlusu tarafından işlenebilir. III. Kaçakçılık fiilleri tüzel kişi organı olan gerçek kişi tarafından işlenmesi durumunda ceza tüzel kişi adına kesilir. Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

Soru 3:

"Vergi ... ve gizli kalması gereken hususların ... edilmesi, yükümlü veya yakınları açısından gizli kalması gereken hususların ... kişilere duyurulmasıdır." yukarıda boşluk bırakılan yere sırasıyla hangi sözcükler getirilmelidir?

Soru 4:

I. Vergi gizliliğine uymama suçunda öğrenmiş olduğu bilgiyi kendileri veya  üçüncü kişi yararına kullanan kişinin cezalandırılabilmesi için yükümlülerin zarar görmesi şarttır. II. Vergi gizliliğine uymama suçu taksirle de işlenebilen bir suçtur. III. Görevleri ile ilişkili olarak öğrenmiş oldukları vergi sırrı ve gizli kalması gereken hususların ifşa edilmesinde ifşa yazılı olabildiği gibi sözlü de olabilir. Vergi gizliliğine uymama suçu bakımından yukarıdaki önermelerden hangisi/hangileri doğrudur?

Soru 5:

Hatalı cezayı ortadan kaldıran, geri alan ve baştan itibaren sonuçlarını ortadan kaldıran idari işleme ne denir?

Soru 6:

Yükümlünün özel işlerini yapma suçunun cezasının tayini açısından Vergi Usul Kanunu'nun atıf yaptığı Türk Ceza Kanunu maddesinde hangi suç düzenlenmektedir?

Soru 7:

Kaçakçılık suçundan ikinci grup ceza alan kimselerin hapis süresi ne kadardır?

Soru 8:

i. Hareket bilerek ve istenerek yapılır, ii. Neticesi öngörülebilir, iii. Fail neticeyi öngörür ve bunu ister. yukarıdaki maddelerden hangisi ya da hangileri Kastı unsurlarındandır?

Soru 9:

Kanunda öngörülen şartların meydana gelmesi halinde vergi ve cezaların Maliye Bakanlığınca kısmen veya tamamen ortadan kaldırılmasına ne denir?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi muhasebe hilelerine örnek fiillerden biri değildir ?

Soru 11:

Suçun işlendiği tarihten itibaren kanunda öngörülen sürelerin dolmasıyla birlikte faili mahkeme önünde yargılayabilme yetkisini sınırlandıran zaman parçasına ne denir?

Soru 12:

Biri diğerinin unsurunu ya da ağırlaştırıcı sebebini oluşturan suçlara ne ad verilir?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi Vergi Ceza Hukukunun kapsamına dahil değildir?

Soru 14:

Aşağıda verilenlerden hangisi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak kaçakçılık suçu fiilleri arasında yer alır?

Soru 15:

Kanunda öngörülen şartların meydana gelmesi halinde doğal afetlerin zarar verdiği gelir kaynakları ile ilgili bulunulan vergiler ve bunlara ilişkin cezalar kısmen veya tamamen terkin edilebilmektedir. Aşağıdaki vergilerden hangisine ilişkin vergi ve cezalar bu kapsamdadır?

Soru 16:

İşlediği kabahat dolayısıyla hakkında para cezası kesilen ve cezası kesinleşen birinin ceza kesildikten sonra ölmesi durumunda aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi vergi gizliliğine uymak zorunda olan kişilerden biri değildir?

Soru 18:

Ölümün hükmedilmemiş vergi cezalarına etkisi nasıldır?

Soru 19:

Vergi gizliliğine uymama suçunun failleri vergi işlemleri ile uğraşan memurlar, vergi yükümlülerine karşı sonuç doğuracak ve her biri idarî işlem niteliğinde bulunan işlemleri yapan kişilerdir. Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biri değildir?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi vergi levhası almak zorunda olan mükelleflerden değildir?