logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Özel Vergi Hukuku 1

Soru 1:

Bir tüketim kooperatifinin dönem sonu safi kazancı 3.000.000 TL’dir. Kooperatifin genel iş hacmi (satış hasılatı) 12.000.000 TL, ortaklarla ortaklık statüsü içi iş hacmi 6.000.000 TL’dir.Buna göre kooperatifin vergiye tabi kazancı kaç TL’dir?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi, kurumlar vergisinin hesaplanmasında göz önünde bulundurulan kıstaslardan biridir?

Soru 3:

Kurumlar Vergisi Kanununa göre özel hesap dönemi 1 Temmuz 2018-30 Haziran 2019 olan bir kurumun Kurumlar Vergisi Beyannamesi hangi tarihlerde verilmesi gerekmektedir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi kurumlar vergisi mükellefi değildir?

Soru 5:

Sermayesi belirli ve paylara bölünmüş olan, borçlarından dolayı yalnız mal varlığıyla sorumlu bulunan şirket, aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi kurumları vergi mükellefi kılan nedenler arasında değildir?

Soru 7:

Vergi kanunlarının benimsediği öz sermaye kıyaslaması yönteminin (bilanço usulünün) yanı sıra gelir tablosundan (muhasebe kayıtlarındaki gelir, gider ve maliyet hesaplarının dönem sonu bakiyelerinden) yararlanmak suretiyle bulunabilen aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 8:

I. Öz sermaye, işletme sahip ve ortaklarının işletmede sahip oldukları toplam mal varlığından yani bilançonun aktif toplamı ile borçlar toplamı arasındaki farktan ibarettir. II. Kazançlarını bilanço esasına göre saptayan kurumlar vergisi mükelleflerinin genel itibarıyla yevmiye, defterikebir (büyük defter) ve envanter defteri tutmaları ve kazançlarını da bu defterler üzerinden tespit etmeleri gerekmektedir. III. Tam mükellef kurumların her türlü faaliyet ve gelirleri, ticari faaliyet ve ticari kazanç niteliğindedir. Kurumlar vergisi bağlamında yukarıdakilerden hangisi/hangileri doğrudur?

Soru 9:

Kurumlar vergisine konu olan kazanç, gelir vergisinin konusuna gire toplam kaç tür gelir unsurundan oluşmaktadır?

Soru 10:

Dar mükellefiyete tabi olanların yıllık beyanname ile bildirmek zorunda olmadıkları kazanç ve iratlardan, vergisi tevkif suretiyle alınmamış olanların bildirilmesine yarayan beyanname türü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

İşverenler veya vergi tevkifatı yapan diğer kişiler tarafından kesilen vergilerin matrahları ile birlikte, toplu olarak vergi dairesine bildirilmesine yarayan beyanname türü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi yıllık beyannamede indirilemeyecek giderlerdendir?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi kurumları vergi mükellefi kılan nedenlerden biri değildir?

Soru 14:

GVK kapsamında Kurum Kazancından indirilebilecek giderler göz önüne alındığında, "Fakirlere yardım amacıyla gıda bankacılığı faaliyetinde bulunan dernek ve vakıflara bağışlanan gıda, temizlik, giyecek ve yakacak maddelerinin maliyet bedeli" hangi kategoride değerlendirilmektedir?

Soru 15:

Yıllık beyanname verilmesine ilişkin olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soru 16:

Geçici vergi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi gayrimenkul sermaye iradı olarak kabul edilmez?

Soru 18:

Aşağıdaki gelirlerden hangisi menkul sermaye iradı olarak sayılmaz?

Soru 19:

Yıllık kazancı 150.000 TL olan birisinin 2019 yılı için yıllık gelir vergisi oranı yüzde kaç olacaktır?

Soru 20:

Tüzel kişilerin bir hesap dönemi içerisinde elde ettikleri safi kurum kazançları üzerinden alınan dolaysız bir vergisine ne ad verilir?