logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Vergi Usul Hukuku

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi Vergi Usul Kanunu 228. madde uyarınca satılan emtia veya yapılan iş karşılığında müşterinin borçlandığı meblağı göstermek üzere emtiayı satan veya işi yapan tüccar tarafından müşteriye verilen ticari vesikadır?

Soru 2:

Bilgi verme ödevi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Soru 3:

I. İnceleme yapılanın kimlik bilgileri II. İncelemenin türü III. İnceleme yapılanın muvafakatı IV. İncelemenin dönemi Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

Soru 4:

Vergi Usul Kanunu’nda tanımlanmamış olan değerleme ölçüsü hangisidir?

Soru 5:

Vergi incelemeleri esas itibarıyla nerede yapılmak zorundadır?

Soru 6:

Aşağıdaki defterlerden hangisi defter tasdik ettirme yükümlülüğü kapsamında olmayan tek defterdir?

Soru 7:

Vergi idaresi ile ödevliler arasındaki ilişkide yükümlülerin kaç tür ödev üstlenmeleri söz konusudur?

Soru 8:

Kiraya verilen konutlarda, her bir konut için kaç Türk Lirası ve üzerindeki kira ödemeleri için kiraya ilişkin tahsilat ve ödemelerinin banka veya Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen belgelerle tevsik edilmesi zorunludur?

Soru 9:

Vergi incelemesine yetkili olanlar, inceleme görevinin verilmesinden itibaren kaç gün içinde incelemeye başlarlar?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi Vergi Usul Kanunu'na göre uzlaşmanın sonuçlarındandır?

Soru 11:

2017 yılında birinci sınıf tüccar sayılabilmek için yıllık alımların tutarının kaç TL’yi geçmesi gerekmektedir?

Soru 12:

Yoklama ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi yoklama yapmaya yetkili değildir?

Soru 14:

Bir iktisadi kıymetin edinilmesi veya değerlerin arttırılması münasebetiyle yapılan giderlerle bunlara ilişkin tüm giderlerin toplamını ifade eden değerleme ölçüsü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 15:

Mükellefler tutmuş oldukları defterleri ve belgeleri kaç yıl saklamak zorundadırlar?

Soru 16:

Aşağıdakilerin hangisi "işe başlamanın bildirilmesi", "değişikliklerin bildirilmesi", "işi bırakmanın bildirilmesi" olarak Vergi Usul Kanunu'nda üç başlıkta yer alan mükellefin ödevidir?

Soru 17:

Kayıt düzenine ilişkin olarak ele alınması gereken son ödev kayıtların belirli bir sürede tutulması yükümlülüğüdür. Bununla birlikte anılan maddede bazı mükellefler bakımından ayrıksı sürelere yer verildiğini belirtmek gerekir. Bu çerçevede kayıtlarını devamlı olarak muhasebe fişleri, primanota ve bordro gibi yetkili amirlerin imza ve parafını taşıyan mazbut vesikalara dayanarak yürüten müesseselerde, işlemlerin bunlara işlenmesi, deftere işlenmesi hükmünde olmakla birlikte; bu işlemlerin esas defterlere kaç gün içerisinde intikal ettirilmesi gerekmektedir?

Soru 18:

Vergi Usul Kanunu'na göre bir ihbar üzerine veya vergi incelemesi neticesinde vergi kaçırıldığı yönünde kuvvetli belirtiler bulunması üzerine, suç delillerini ele geçirmek için bir mükellef veya kaçakçılıkla ilgisi görülen diğer şahısların konutunda, etrafı çevrili diğer yerlerinde, üzerinde ve eşyasında yapılan araştırmaya ne ad verilmektedir?

Soru 19:

VUK'na göre pişmanlık ile ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?

Soru 20:

Çeşitli mal üzerine geniş ölçüde ve perakende iş yapanlar ve eczaneler emtia mevcutlarının envanterlerini ne sıklıkla çıkarmak zorundadır?