logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Uluslararası İşletmecilik

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi sosyal girişimciliğin bileşenlerinden biri değildir?

Soru 2:

Siber suçluların artan yetenekleri Apple'ın sistemlerini daha az güvenli hale getirmektedir. Bu durum PASTLE Analizinin hangi faktörüyle ilişkilidir?

Soru 3:

I. Almanya’dan Türkiye’deki bir Siemens işletmesinde çalışmak üzere gelenlere ev sahibi ülke vatandaşları denir. II. Türkiye’den Almanya’daki bir Siemens işletmesinde çalışmak üzere gelenlere inpatriate denir. III. Japonya’dan Türkiye’deki bir Siemens işletmesinde çalışmak üzere gelenlere ana ülke vatandaşları denir. Bir Alman firması olan Siemens AG işletmesinin çalışanları ile ilgili yukarıdaki tanımlamalardan hangisi doğrudur?

Soru 4:

I. Karma örgütlenme yapısıdır. II. Yetki karmaşası yaratabilir. III. Maliyeti çok düşük bir yapıdır. Yukarıdakilerden hangisi matriks örgüt yapısının özelliklerinden biridir?

Soru 5:

İşletmelerin sermaye, teknoloji, yönetsel yetenek ve imalat altyapısı gibi varlıklarının başka bir ülkeye aktarılması ya da başka bir ülkeden bu türdeki varlıkları satın almasına ne ad verilir?

Soru 6:

"Uzun süre farklı bir kültürde yaşamak ve çalışmak bir insanı değiştirir. Özellikle de bu insanlar o ülkenin gelenek göreneklerini içselleştirmişlerse değişim daha büyüktür. Çünkü bu içselleştirme farkında olmadan gerçekleşir. Yabancı ülkede çalışanlar eve dönene kadar psikolojik olarak ne kadar etkilendiklerinden habersiz olurlar. Geri dönen çalışanların bazen  yabancılaşmaya, bazen köksüzlük hissine ve hatta disiplin sorunlarına sahip olurlar."Yukarıdaki paragrafta bahsedilen, geri dönme zorluğuna ne ad verilir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi uluslararası işletmelerde dış görevlendirmede başarıyı sağlayan unsurlardan biridir?

Soru 8:

İşletmelerin üretmiş oldukları ürün ve hizmetleri satın alanlara ne denir?

Soru 9:

Çalışanlarının iş performansını ölçmek ve değerlendirmek  için örgüt tarafından yapılan sistemli çalışma insan kaynakları yönetiminin temel fonksiyonlarından hangisini açıklamaktadır?

Soru 10:

“Uluslararası pazarlama, her bir dış pazar için müşteriler, alıcılar, paydaşlar ve toplumun bütünü için değer ifade eden önerilerin geliştirilmesi, iletişimi, ulaştırılması ve değişimi için faaliyetler, kurumlar ve süreçler bütünüdür” pazarlama tanımı aşağıdakilerden hangisi tarafından geliştirilmiştir?

Soru 11:

Bir banka tarafından müşterisine veya diğer bir bankaya belirli bir süre içerisinde ve belirli bir miktara kadar kullanılmak üzere hazır tutulan araç aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 12:

Bir işletmenin çeşitli ülkelerde, aynı ürünü aynı kullanım için aynı mesajla pazarlaması aşağıdaki stratejilerden hangisi kapsamında değerlendirilir?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi finansal araçlardan biri değildir ?

Soru 14:

Sosyal değer yaratma, Çevreyi koruma Yenilikçi olma STK'ları destekleme  Numaralı maddelerden hangileri sosyal girişimciliğin bileşenlerindendir?

Soru 15:

Malın mülkiyetinin ihracatçıda olduğu, mal bedelinin mal satıldıkça ödendiği ödeme biçimine ne ad verilir?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi uluslararası faaliyet gösteren işletmeler açısından finansal yönetim uygulamalarının temelini oluşturan kavramlardan biridir?

Soru 17:

Otomobil üreticilerinin talebin yetersiz olduğu bölgelerde ortaklaşa motor veya parça üretim tesisi kurmaları ve sonrasında bu tesislerde üretilen ürünleri satın almaları hangi ortaklık şekline verilebilecek bir örnektir?

Soru 18:

I. Yatırım yapan ülke ana ülke olarak adlandırılmaktadır. II. Yatırım yapılan ülke ise ev sahibi ülkedir. III.  Ana ülkeden gelen yurt dışında görev yapanlara ana-ülke vatandaşı denir. IV. Ana ve ev sahibi ülke dışında başka ülkeden gelenlere üçüncü ülke vatandaşları denir. Yukarıdaki yargılardan hangi/hangileri doğrudur?

Soru 19:

İşletmenin mevcut ürün-pazar stratejisini terk etmeksizin satışlarını arttırmaya çabaladığı strateji aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi küreselleşmeyi çekici kılan etkenlerden biri değildir ?