logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Temel Sürü Sağlığı Yönetimi

Soru 1:

I.Hayvanların refahının ve konforunun sağlanması II.Genetik duyarlılık III.İneğin yüksek verimi IV.Perineal yapısal bozukluklar Yukarıdakilerden hangileri dölverimi düşüklüğünün sebepleri arasında yer almaktadır?

Soru 2:

Meme başı deliği (ostium papillare) Meme başı kanalı (ductus papillaris) Meme başı kanalı gülcüğü (fürstenberg rozeti) Meme başıboşluğundan (sinus papillaris) Yukarıdakilerden hangisi meme başlarını oluşturan yapılardır?

Soru 3:

I.Hayvanların öksürüp öksürmediği kontrol edilmelidir. II.Hayvanların seçtikleri yem tipinin gözlemlenmesine gerek yoktur. III.Hayvanların iştah durumu, sağlık durumları hakkında ipucu vermektedir. IV.Hayvanların davranış bozukluğu gösterip göstermediği gözlemlenmelidir. Yukarıda genç ünitelerinde bulunan hayvanların günlük sağlık gözlem prosedürü ile ilgili verilen bilgilerden hangileri doğrudur?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi hastalığın başlangıcında sadece somatik hücre sayısı (SHS) artışı ile kendini gösteren, ileri durumlarda memede şişkinlik, kızarıklık, ağrı belirtileri ile seyreden enfeksiyöz hastalıktır?

Soru 5:

Gebe inekler doğuma kaç gün kala doğumhaneye alınmalıdır?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi, sürü sağlığını etkileyen önemli viral hastalıklardan biri yanlıştır?

Soru 7:

Buzağıların kafesleri ve altlığı kaç günde bir veteriner hekimin önerdiği dezenfekte solüsyon ile dezenfekte edilecektir?

Soru 8:

"Dinlenme süresi, 70-90 gün olan işletmelerde fertilite şansı daha yüksektir. Ancak bazen belirli şartlar oluştuğunda dinlenme süresi 42-60 gün olarak uygulanabilmektedir." I.Sezaryen operasyonu ile doğum yapan hayvanlarda II.Lohusalık dönemi sorunsuz seyreden hayvanlarda III.Cam gibi şeffaf östrus akıntısı olan hayvanlarda Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri açıklamada verilen şartlar arasında yer almaktadır?

Soru 9:

Dişi damızlıkların seçiminde diğer damızlık seçimlerinde dikkat edilen hususlara ek olarak dikkat edilmesi gerek aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 10:

Kuduz hangi hayvan türünü daha şiddetli etkiler?

Soru 11:

Bir işletmede tohumlama yapılan 100 inekten 75 tanesi doğum yaptıysa işletmenin BO'su kaçtır?

Soru 12:

SARA teşhisinin konması için ölçümlerde rumen pH'sının hangi aralıkta çıkması gerekmektedir?

Soru 13:

Memelerin tam olarak boşaltılmaması Aralıklı sağım Aniden sütten çıkarma Yukarıda verilenlerden hangileri kuruya çıkarmada sağımın sona erdirilmesi amacıyla kullanılan yöntemlerdendir?

Soru 14:

I. Meme başı II. Bez Boşluğu III. Süt kanalları IV. Paranşim Hücreleri Yukarıdakilerden hangileri her bir meme lobunda bulunmaktadır?

Soru 15:

Rabies virüsü E. coli Rotavirüs Coronovirüs Salmonella Yukarıda verilenlerden hangileri ishal oluşturan etkenlerdendir?

Soru 16:

Aşağıdakilerin hangisiyle büyük süt üreticisi olan gelişmiş ülkelerde, dolaylı desteklerle üretim desteklenmektedir?

Soru 17:

İşletmeye yeni bir hayvan getirilirse, karantina bölmesinde en az kaç gün tutulmalıdır?

Soru 18:

Ağız sütü -4 derecede kaç gün saklanır ?

Soru 19:

Kuzularda anormal tüy yapısı, gelişme geriliği, ayağa kalkamama, uzun kemiklerde kısa yapı, kaslarda titreme, iskelet bozukluğu ile seyreden hastalık aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

Koksidiyozis hastalığının en tipik özelliği aşağıdakilerden hangisidir?