logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Hücre Kimyası

Soru 1:

Doğrusal Halkasal Sarmal Yukarıdakilerden hangileri spesifik bir amaca yönelik her reaksiyon dizisi bir metabolik yolaklardandır?

Soru 2:

11,7 mg NaCl 500 mL sudaki çözeltisinin ppm cinsinden derişimi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi makro moleküllere örnek olarak verilemez?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi hücrenin anorganik bileşenlerinden biridir?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi baz değildir?

Soru 6:

‘∆G’  neyi ifade etmektedir?

Soru 7:

Hidroliz reaksiyonu sırasında ne olur?

Soru 8:

Arrhenius asit-baz tanımı Brønsted-Lowry asit-baz tanımı Lewis asit-baz tanımı Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri en çok kullanılan asit-baz tanımları arasındadır?

Soru 9:

I Ametaller değerlik kabuklarından elektron vererek pozitif yüklü iyonlar olan katyonları , II Metaller ise değerlik kabuklarına elektron alarak negatif yüklü iyonlar olan anyonları oluştururlar. III Soygazlar değerlik kabukları dolu kararlı elektron dizilimine sahiptirler. Periyodik tablodaki temel elementler ile ilgili olarak yukarıdaki ifadelerden hangisi yada hangileri doğrudur?

Soru 10:

I Karbonik Asit / Karbonat II Asetik Asit / Asetat III Hidrojen Fosfat/ Dihidrojen fosfat Yukarıdaki tampon sistemlerinden hangisi yada hangileri vücutta asit-baz dengesini sağlayan başlıca tampon sistemlerindendir?

Soru 11:

Titrasyon aşağıdakileden hangisinde doğru açıklanmıştır?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi ATP’nin hücrede enerji kaynağı olarak kullanıldığı yerlerden biri değildir?

Soru 13:

Bu diklorobütanın kaç stereoizomere sahip olması gerekir?

Soru 14:

Hücrede oluşan artık ürünler ve sıvıların depolandığı, bitkilerde depo ve sindirim işlevlerinin yanı sıra deplazmoliz (su kaybı) ve turgor basıncının korunmasında önemli bir role sahip olan organele ne ad verilir?

Soru 15:

Oklet kuralına göre kovelent bağ oluşumunda bir elektron paylaşılarak aynı iki atom kimyasal bir bağ oluşturuyor ise oluşan bağ aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16:

Kuvvetli asit ve kuvvetli bazların tuzları hidroliz olmaz. Hem anyon hem de katyon hidroliz olmaz. Kuvvetli asit ve zayıf bazlardan oluşan tuzlar; katyon hidroliz olur, anyon olmaz, pH<7’dir. Zayıf asit ve kuvvetli bazlardan oluşan tuzlar; anyon hidroliz olur, katyon hidroliz olmaz, pH>7’dir. Zayıf asit ve zayıf bazlardan oluşan tuzlar; anyon ve katyon hidroliz olur, çözeltinin asidik mi, bazik mi olduğu iyonların Ka ve Kb değerlerine bağlı Hidroliz ile ilgili yukarıdaki ifadelaerden hangileri doğrudur?

Soru 17:

ATP’nin yapısında aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?

Soru 18:

I. DNA II. RNA III. İç zar IV. Ribozom Yukarıda verilenlerden hangileri mitokondrinin yapısında bulunur?

Soru 19:

Bir HCl sulu çözeltisinin pH değeri 5 ise hidrojen iyonu derişimi molarite cinsinde aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

Disübstitüe alkenlerde ikili bağ karbonları üzerindeki sübstitüentler, ikili (π) bağın aynı yüzünde bulunuyorlarsa nasıl adlandırılırlar?