logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Muhasebe Denetimi ve Mali Analiz

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi genel düzeyde yapısal risk değerlendirilmesinde denetçinin dikkate alacağı faktörlerden değildir?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi karşılaştırmalı tablolar analiz tekniğinin uygulama ilkeleri açısından doğru bir ifadedir?

Soru 3:

Yüzde yöntemiyle analiz yönteminde aşağıdaki gelir tablosu kaleminde 100 olarak kabul edilmektedir?

Soru 4:

I. Finansal analizin hammaddesi finansal tablolardır. II. Finansal analiz, bir işletmenin finansal durumunu ve performansını belirlemek ve gelecek finansal performansı hakkında bilgi sahibi olmak için finansal tabloların analiz edilmesidir. III. Yatay analiz, yüzde yöntemi ile analiz olarak bilinmektedir. Yukarıda verilen bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

Soru 5:

Finansal tablolarda yer alan kalemlerin belirli bir gruba veya toplama oranlanarak,ele alınan kalemin o grup veya toplam içindeki oransal büyüklüğünün belirlendiği analiz tekniği aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 6:

Herhangi bir konu ile ilgili olarak işletme dışındaki bağımsız kişilerden doğrudan doğruya bilgi alınması olarak tanımlanan denetim tekniği aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi başlıca analiz teknikleri arasında yer almaz?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi işletmeyle ilgili belirsizlikler kapsamında değerlendirilemez?

Soru 9:

Dönen varlık toplamı ile kısa vadeli borç toplamı arasındaki olumlu fark aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?

Soru 10:

Dönen varlıklar için T1 dönemi değeri 2000, T2 dönemi değeri 2500 ve T3 dönemi değeri 3500'dir. Yukarıdaki bilgilere göre T1 dönemi baz yıl alındığında T2 ve T3 dönemleri için dönen varlıklar kaleminin trend yüzdeleri aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

Soru 11:

Genel bir kural olarak cari oranın kaç olması yeterli görülmektedir?

Soru 12:

Bir işletmenin yıllar itibari ile ticari alacaklar kalemine ilişkin tutarları şu şekildedir: 2015: 500.000 2016: 700.000 2017:600.000 Bu bilgilere göre işletmenin 2016-2017 yıllarına ilişkin kalemde meydana gelen değişimin yüzdesi ne kadardır?

Soru 13:

Bir işletmenin belirli bir tarihte sahip olduğu varlıkları ve bu varlıkların sağlandığı kaynakları gösteren tablo aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 14:

I. Devam eden toplu sözleşme görüşmeleri. II. Kaybedilmesi durumunda işletmenin itibarını ve mali durumunu sarsacak davalar. III. Cari yılın oranlarının sektör oranları ile karşılaştırılması. IV. Satılan malların garanti kapsamına giren garantilerden doğabilecek yükümlülükler.  Yukarıdakilerden hangileri gelecekteki olası belirsizliklerin belirlenmesi ile ilgilidir?

Soru 15:

Bilançonun aktifini oluşturan unsurların dikey yüzdelerinin toplamı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16:

Bağımsız denetim raporu sözleşmede belirtilen muhataba hitaben düzenlenir. Bu rapor aşağıdakilerden kime hitaben düzenlenemez?

Soru 17:

Mali analiz sürecinde kullanılabilecek başlıca mali analiz teknikleri kaç başlık altında toplanmıştır?

Soru 18:

Aşağıdaki formüllerden hangisi satışların maliyeti dikey yüzdesini vermektedir?

Soru 19:

Bir işletmenin satışları önceki yıla göre % 50 artmış ticari alacakları ise % 20 artmıştır. Buna göre aşağıdaki yorumlardan hangisi söz konusudur?

Soru 20:

Mali tablo bilgilerinin bilgiyi kullanacakların kararlarını etkileyebilecek durumda olması anlamına gelen kavram aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?