Yeryüzü şekillerine bağlı olarak oluşan ve Türkiye’de en fazla Akdeniz ve Karadeniz Bölgeleri’nde görülen yağış tipi aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap!
Yanlış Cevap!
Doğru Cevap:
Türkiye’de endüstrileşme hangi yılda başlamıştır?
Açık ve durgun hava koşullarında 0 derecenin altında cisimler üzerinde oluşan buz kristallerine ne ad verilir?
Hidrofil adı verilen canlılar hangi tür organizmalardır?
Aşağıdaki felaketlerin hangisinde böcek ilacı üreten fabrikanın kazara 40 ton metil isosiyanatı dışarı atması ile 18.000 kişi ölmüştür ve 150.000’den fazla insan zehirlenmiştir?
Aşağıda verilen bilim adamlarından hangisi ekoloji alanındaki ilk bilgileri ortaya çıkarmıştır?
Hava koşullarının ortalamasına ne denir?
Aşağıdakilerden hangisi ay ve güneşin dünya üzerindeki çekim etkisi sonucu denizlerin ve okyanusların belirli yerlerinde ve belirli zamanlarda su seviyesinin yükselmesi veya alçalması ile oluşan enerji kaynağıdır?
Aşağıdakilerden hangisi yenilenebilir enerji üreten hidroelektrik santrallerinin bilinen avantajlarından biri değildir ?
Ekoloji biliminin kavramsal gelişimi döneminde doğadaki süksesyon (sıralı değişim) konuları ele alan bilim adamı aşağıdakilerden hangisidir?
19. Yüzyılda sanayileşmede kullanılan temel enerji kaynağı aşağıdakilerden hangisidir?
Aşağıdakilerden hangisi kıyılar açısından olumsuz etkilere sahip aktiviteler arasında sayılamaz?
Aşağıdakilerden hangisi çevre kalitesini olumsuz etkileyen faktörler arasındadır? I. Doğal kaynakların varlığı II.Kentleşme III. Endüstrileşme
Aşağıdakilerden hangisi turizmden kaynaklanan çevre sorunları arasında sayılamaz?
Türkiye'nin bulunduğu coğrafi yer, ülkemizi aşağıdakilerden hangi konuma getirmiştir?
Taşküre olarak bilinen canlıların yaşadığı taş ve toprak katmanına ne ad verilir?
Kendi besinlerini kendileri sentezleyen canlılara ne ad verilir?
Atmosfer içinde oluşan sıcaklık değişmelerini ve buna bağlı olarak oluşan hava olaylarını inceleyerek hava tahminleri yapan bilim dalına ne ad verilir?
I. Canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri, canlı ya da cansız öğelerden oluşan dış etkilerin tümüne verilen isimdir. II. Bir canlının ya da canlılar toplumunun yaşamının devamlı olarak etkisi altında bulunduğu fiziksel, kimyasal ve biyolojik faktörlerin yalnızca bir kısmına sahiptir. III. Yeryüzünde ilk canlı ile birlikte varolmuştur. Ekolojik anlamda "çevre" söz konusu olduğunda yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?
Kısa süreli meterolojik olaylara ne denir?