logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Kültürlerarası İletişim

Soru 1:

Her iletişim davranışı farklı bireyler tarafından farklı tarzda, stilde kullanılır. Bütün insanlarda ortak olarak var olan bu sözlü ve sözsüz iletişim davranışına iletişimde ne ad verilir?

Soru 2:

Kültürlerarası iletişimde başarının, yabancıyla etkileşimde bulunan bireyin tutumlarına, niteliklerine ve sosyal yeteneklerine bağlı olduğunu belirten araştırmacı, aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi kültürel boyutlar kuramının boyutlarından biri değildir?

Soru 4:

İnsanlar arasındaki biyolojik farklılıkların toplumsal yaşamdaki yansıması olan etkinlik sistemi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 5:

Kültürlerarası iletişimde toplumsal yeterlik neyi ifade eder?

Soru 6:

Büyük turistik tesislerin, çalışanlarına, konuklarının çoğunluğunu oluşturan kültürler hakkında bilgi sahibi olmlarını amaçlamak için verdikleri eğitim aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7:

I. Anlam aktarmak II. İletişim sürecinde zamanı yönetmek III. Sözlü iletileri tanımlama ve genişletmek IV. Derinlemesine karşı tarafa düşünce aktarmak Yukarıda verilenlerden hangileri sözsüz iletişim işlevleri arasında yer almaktadır?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi, Mary Jane Collier’in kültürlerarası iletişim yeterliliğini açıkladığı açılardan biri değildir?

Soru 9:

İnsanlar algıladıkları iletiden anlam çıkartırken aşağıdakilerden hangisini dikkate almaz?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi Hall’ın etkinlik sınıflandırmalarından biri değildir?

Soru 11:

Kültürün sözsüz bileşenlerini açıklamak ve iletişim üzerindeki etkilerini ortaya koymak amacıyla Amerikalı antropolog Edward T. Hall tarafından geliştirilen kuram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 12:

Kültür endüstrisi aşağıdakilerden hangisine neden olmamıştır?

Soru 13:

Hangi medya aracında sözsüz ve sözlü tekrarlar daha sık yapılmaktadır?

Soru 14:

En çok “nasıl? sorusunu soran bireyler hangi kişilik özelliğine sahiptir?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri doğrudan sözlü iletişim biçemi için geçerlidir? I- Gönderen aktarmak istediği anlamı, algılanabilir sözcükleri düzanlamında kullanarak içeriğe yükler. II- Bir etkileşim sürecinde niyet arzu ve diğer ihtiyaçlar doğudan doğruya sözlü iletinin içeriğinde belirtiliyorsa doğrudan sözlü iletişim biçemi kullanılıyor demektir. III- Doğrudan iletişim biçeminde sözcükler yan anlamlarıyla kullanılır. IV- Doğrudan iletişim biçeminde sözcükler kesin bir anlam taşırlar V- Gönderen, alıcının sözlü iletinin içeriğini, sözcüklerin birinci anlamlarıyla algılayıp değerlendirmesini bekler.

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri dolaylı sözlü iletişim biçemi için geçerlidir? I- Bir etkileşim sürecinde niyet arzu ve diğer ihtiyaçlar doğudan doğruya sözlü iletinin içeriğinde belirtiliyorsa dolaylı sözlü iletişim biçemi kullanılıyor demektir. II- Sözcükler ve değimler her zaman sözlük anlamlarında kullanılmaz ve anlamı taşıyan sözel içerik, diğer iletişim biçemleriyle birlikte, başka sözlerin arasında gizlenir. III- Dolaylı iletişim biçeminde sözcükler yan anlamlarıyla kullanılır. IV- Dolaylı iletişim biçeminde sözcükler kesin bir anlam taşırlar V- Gönderenler, etkileşim sürecinde gerçek niyet, arzu ve ihtiyaçlarını dolaylı olarak iletirler.

Soru 17:

Etkileşenin toplumsal rol kimliğini ortaya koyan, kişisel sözlü iletişim biçeminde anlamların, birey olmanın vurgulanması amacıyla aktarıldığı iletişim biçemi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi sözlü iletişim biçemini belirleyen en önemli bileşendir?

Soru 19:

Bir bireyin kişilerarası ilişkilerde sıklıkla kullandığı iletişimsel tarz aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

Kültürlerarası beceriklilik, kültürlerarası iletişim yeterliğinin hangi yönüne vurgu yapmaktadır?