logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Bireyler Arası İletişim

Soru 1:

Ülkemizde oto­mobil, orta ve üst sosyoekonomik düzeydeki aileler için gündelik bir hayat aracıdır. Zorluklarla almış birisi için ise statü simgesi haline gelmiş bir araçtır. Bu kişinin arabasını silmesi, parlatması ve hatta ona kimi zaman ken­di bedeninden daha iyi bakması otomobilin onun için ifade ettiği simgesel anlamlarla ilişkilidir. Yukarıda tanımlanan durum, aşağıdaki ifadelerden hangisiyle en doğru ve kapsamlı şekilde açıklanabilir?

Soru 2:

Belli bir durum hakkında önceden bir yargıya varmak olarak açıklanan kavram aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir?

Soru 3:

I. Çatışmacı bir ortamda iletişim kanallarını kullanmak zordur. II. İletişim davranışı sık sık çatışmaya neden olur. III. İletişim, çatışma yönetiminin yararlı ya da yıkıcı olmasına neden olabilecek bir olgudur. IV. İletişim davranışı çatışmayı yansıtır. Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri iletişim ve çatışma arasındaki ilişkiyi doğru olarak ortaya koymaktadır?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi eş zamanlı teknoloji ile aracılandırılmış iletişime örnek verilebilir?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi bireylerarası iletişim süreci için söylenebilir?

Soru 6:

Nesnel terimler içinde ifade edilebilen kazançların değerli olduğunu ifade eden kültür boyutu aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7:

Eskimo dilinde ''kar'' ile ilgili 18-onsekiz- sözcüğün bulunmasının anlamı olabilir mi?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi "güç" ile ilgili yaklaşımlar arasında yer almaz?

Soru 9:

Aşağıda verilen güç geçerliliği ile ilgili kavramlardan hangisi bir insanın ilişkili olduğu ortamdaki pozisyonu ile ilgilidir?

Soru 10:

“Bir görüşe sahibim; ancak en doğrusu bu görüş olmayabilir. İkna edilmeye hazırım” yaklaşımında olan bir birey, savunmacı davranışı başlatan iletişim davranışlarından hangisini sergilemektedir?

Soru 11:

Sözsüz iletişimde burna dokunmanın anlamı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 12:

“Bir kimse veya bir şeyle ilgili olarak belirli şart, olay ve görüntülere dayanarak önceden edinilmiş olumlu veya olumsuz düşünce" şeklinde tanımlanan kavram hangisidir?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi Mevlana’nın “aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar daha yakındır.” sözünün karşılığı olabilir?

Soru 14:

Kültürler arası farklılıklara verilebilecek  örneklerden birisi Fransa, İsviçre’nin Fransızca konuşulan bölgesi ve Belçika’da “sıkıldım” demek olan Bizim kültürümüzde “düşünüyorum” anlamına gelen hareket aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi güç geçerliliğinin kapsamındaki kavramlardan biri değildir ?

Soru 16:

Kültür içerisindeki bir farklılıkta aynı toplum içerisinde yaşayan seçkin grup ile halk tabakalarının sahip olduğu norm ve değerlerdeki ayrılıklarda yatar. Toplum içerisinde özel bir yaşam biçimi, zevkleri, alışkanlıkları olan küçük bir grubunun sahip olduğu kültüre olarak tanımlanan kavram hangisidir?

Soru 17:

Bireyler yalnızca kendi üstü ya da altıyla iletişim halinde olduğu iletişim ağı hangisidir?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi açık uçlu soruya bir örnektir?

Soru 19:

Önceleri hayvan ve ürünlerin yetiştirilmesi anlamında, sonra ise top­lu halde yaşayan insanların günlük yaşam pratikleri içerisinde yarattıkları veya ürettikleri değerleri, gelenekleri görenekleri, anlatan anlamında kullanılan kavram, aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

İletişimin amacına, hedefe ve bağlamın özelliklerine bağlı olarak kullanılacak iletişim aracı değişiklik gösterebilir.  Bu doğrultuda radyolar hangi tür iletişim araçları kapsamında değerlendirilmektedir?