logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Kentleşme ve Konut Politikaları

Soru 1:

• Dairevi şekle sahip kentler • Şerit şekline sahip kentler • Parçalı şekle sahip kentler • Çok merkezli şekle sahip kentler. Yukarıdaki maddeler aşağıdakilerden hangisine aittir?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi Planın içeriğinden değildir?

Soru 3:

5272 sayılı Belediye Kanunun 4. maddesi ile bir yerde belediye kurulabilmesi için gereken nüfus ne kadar olmalıdır?

Soru 4:

Tek kademeli yönetim yaklaşımının gerçekleştirilmesinde aşağıdakilerden hangisi uygulanmaz?

Soru 5:

Kentler, ekonomik, sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapıldıkları yerleşme alanlarıdır ifadesine göre kent kavramı hangi bakış açısıyla tanımlanmıştır?

Soru 6:

Yeni düzenlenecek bölgelerde kanalizasyon, su, havagazı, elektrik şebekelerinin, sokak ve kaldırımların belirli standartlara uygun olarak yapılması hangi türdeki Büyükşehir düzenlemesinde önem kazanır?

Soru 7:

I-Konut bölgesi II-Ticari bölge III-Sanayi bölgesi IV-Tarım bölgesi Yukardakilerden hangileri bölgeleme yapılacak alanlardandır?

Soru 8:

Belediyelerin imar faaliyetleriyle ilgili düzenlemelere yer verdiği gibi imara yeni açılacak arazilerin sahiplerinin mükellefiyetlerini de belirten Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk imar kanunu olan Ebniye Kanunu kaç yılında çıkartılmıştır?

Soru 9:

Özel amaçlı büyükşehir alanları Büyükşehir alan federasyonları İsteğe bağlı büyükşehir alan birlikleri Çift kademeli büyükşehir yönetimi, uygulamada yukarıdaki yollardan hangisi veya hangileri ile gerçekleşmektedir?

Soru 10:

Büyükşehir yönetimleri hangi yıllarda bölünmüş siyasi örgütlenme şekline dönüşmüştür?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi kent planlamasının evreleri arasında yer almaz?

Soru 12:

Bazı küçük kentlerin ve diğer yerleşme alanlarının birleşmesiyle ortaya çıkan büyük kentlerdir tanımı aşağıdaki sınıflandırmalardan hangisine karşılık gelmektedir?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi kent planlanmasına modern yaklaşımların özelliklerinden biridir?

Soru 14:

I-Bilgi Toplama Evresi II-Planın Uygulanması ve Denetimi Evresi III- Planın Formüle Edilmesi Evresi Aşağıdakilerden hangisinde kent planlamasının evreleri doğru sıralanmaktadır?

Soru 15:

"Merkezi bir kentin sınırları içerisine çevre kentlerin alınması ve dahil edilmesi yoluyla büyükşehir yönetiminin kurulması en çok uygulama bulan bir yoldur" tanımı tek kademeli yönetim yaklaşımı yollarından hangisine aittir?

Soru 16:

Genellikle dört veya beş yıllık yıllık süreleri kapsamak üzere hazırlanan büyükşehir alan planları, uygulamada hedeflere ulaşmayı kolaylaştırmak açısından kaçar yıllık programlara bölünürler?

Soru 17:

San Fransisco’da kurulmuş bulunan “Association of Bay Area Governments” hangi tür birliğe örnektir?

Soru 18:

Kentleşmenin çevre üzerindeki tahribatı kaç şekilde olmaktadır?

Soru 19:

"Özellikle merkezi kentin, kendi belediye sınırları dışında kalan, daha geniş ve ucuz arazi bulabilmek amacıyla yerleşen, sanayi, ticaret ve konutları sınırları içerisine almak arzusu" olarak nitelendirilen terim aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

I. Kolluk hizmetleri II. Hukuk hizmetleri III. İtfaiye hizmetleri IV. Kent planlaması V. Nüfus hizmetleri VI. Sağlık hizmetleri Yukarıdakilerden hangileri büyükşehir tarafından yürütülen hizmetlerdir?