Örgüt kültürü örgüt üyelerine belli bir düşünme yolu sunmaktadır. Bu ifade örgüt kültürünün aşağıdaki hangi özelliğini örneklemektedir?
Doğru Cevap!
Yanlış Cevap!
Doğru Cevap:
Belli bir çalışma ya da bilim alanında kullanılan özel dile ________ denir.
Performans yönetiminin uygulanması süreci kaç adımdan oluşmaktadır?
Afet ve kriz için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
Aşağıdaki yargılardan hangisi değişim kavramı için söylenemez?
Aşağıdakilerden hangisi Drucker’a göre örgütün dışında kalan sosyal ve entelektüel çevre içerisindeki yenilik kaynaklarından biridir?
Kalite planlaması, ürün ve süreç tasarımı, müşteri beklentileri hakkında bilgi toplama, hangi kalite maliyeti grubuna girer?
I. İhtiyatlılık II. Büyüme eğilimi III. Risk alma istekliliği IV. Fonksiyonlar arası işbirliği V. Örgütsel kaynakların tahsisi Yukarıdakilerden hangileri yenilik süreçlerinin başarılı bir şekilde yönetilebilmesi açısından önemli faktörler arasındadır?
Müşteri memnuniyetini artırmayı, döngüsel zaman ile hata ve kusurları azaltmayı amaçlayan performans yönetim modeli aşağıdakilerden hangisidir?
Aşağıdakilerden hangisi değişime sebep olan içsel nedenlerden biridir?
Aşağıdakilerden hangisi çevresel krizlere bir örnek değildir?
Çevresel şartlar değişmeden önce var olan eğilimler örgüt tarafından tahmin edilir ve hatta bu şartlar etkilenir ve önceden bir örgütsel değişme planı hazırlanır. Bu durumda hangi değişim yönetimi türünden söz edilebilir?
Aşağıdakilerden hangisi ürün yenilik süreci adımlarındandır?
I. Demografik değişimler II.Algısal değişiklikler III. Yeni bilgi Yukarıdakilerden hangileri dışsal yenilik kaynağıdır?
Örgüt kültürü tanımı incelendiğinde yedi temel unsur görülmektedir. Aşağıdakilerden hangisi bunlardandır?
Aşağıdakilerden hangisi iyi bir kriz liderinin özelliklerindendir?
Kriz yönetimi kaç aşamalı bir süreçtir?
Son yıllarda artan obezite ve obezite ile ilgili sorunlar yağlı ve kalorili besinlerin olumsuz olarak düşünülmesine neden oldu. Bunun üzerine bir girişimcinin yağsız ve düşük kalorili cipsler üreterek pazara sunması hangi tür yenilik kaynağına örnek olarak verilebilir?
Başlangıçta sadece üretim biriminin sorumluluğu olarak görülen “kalite meselesinin” tedarikten, pazarlamaya kadar tüm birimleri ve örgütün tüm ilgili paydaşlarını kapsayacak şekilde düşünülmeye, her birimin sorumluluğu olarak tanımlanmaya başlanmasına ne ad verilir?
Örgüt çalışanlarının davranışlarını yönlendiren normlar, değerler, inançlar ve alışkanlıklar bütününe ne ad verilir?