logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Genel Muhasebe 2

Soru 1:

KVK’ye göre ortaklardan ve ortakların ilişkili olduğu kişilerden doğrudan veya dolaylı olarak alınan borçların ilgili mali yıl içinde herhangi bir tarihte öz sermayenin üç katını aşan kısmına ne ad verilir?

Soru 2:

Türkiye Muhasebe Standartlarında finansal varlıkların ölçüm ( değerleme ) yöntemine göre sınıflandırılarak bilançoda raporlanmasında aşağıdaki hesap gruplarından hangisi kullanılmaz?

Soru 3:

İşletmenin dönem gelirleri üzerinde vergi mevzuatına göre yapılan düzenlemede aşağıdakilerden hangisi yapılır?

Soru 4:

İşletmenin bir döneme ait giderleri aşağıdaki hesap gruplarından hangisinde kayda alınır?

Soru 5:

I Hasılat tutarının güvenilir bir biçimde ölçülebilmesiII İşleme ilişkin ekonomik yararların işletme tarafından elde edileceğinin muhtemel olmasıIII Bilanço tarihi itibarıyla işlemin tamamlanma düzeyinin güvenilir bir biçimde ölçülebilmesiIV İşlem için katlanılan maliyetler ile işlemin tamamlanması için gereken maliyetlerin güvenilir biçimde ölçülebilmesiHizmet teslim bedelinin hasılat olarak kayda alınabilmesi yukarıdaki koşulların hangilerinin gerçekleşmesi gerekmektedir?

Soru 6:

I-Ödenmiş Sermaye II-Kısa Vadeli BorçlarIII-Kar Yedekleri IV-Ticari Borçlar V-Faaliyet Dönemi Karı veya Zararı Yukarıdakilerden hangileri öz kaynaklar içerisinde yer almaktadır?

Soru 7:

Gelecek bilanço dönemlerine ait peşin tahsil olunan gelirlerin bir yıldan uzun süreye ait kısımlarının izlendiği hesap aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi işletmenin ana faaliyet konusu dışındaki işlemler ile ilgilidir?

Soru 9:

Ödenecek Vergi ve Diğer Yükümlülükler Hesabı Tekdüzen Hesap Planında hangi hesaba aittir?

Soru 10:

Aşağıdaki seçeneklerden hangisi yanlıştır?

Soru 11:

Bir gelir veya giderin hangi dönemde gerçekleşmişse, tahsil veya ödeme tarihlerine bakılmadan o dönemin gelir veya gideri olarak kaydedilmesi hangi ilke gereğidir?

Soru 12:

Gelecek bilanço dönemlerine ait peşin tahsil olunan gelirlerin bir yıldan uzun olmayan süreye ait kısımları hangi hesapta izlenir?

Soru 13:

Ticari kârdan, vergi matrahını hesaplamak için aşağıdakilerden hangisi yapılmaz?

Soru 14:

İşletme, maliyeti ? 2.000 ve birikmiş amortismanı ? 1.600 olan makinesinin yenisini almak amacıyla yaptığı satıştan ? 630 kar elde etmiştir. İşletmenin elde ettiği bu kar hangi hesaba kaydedilmelidir?

Soru 15:

I. Brüt SatışlarII. Satış İndirimleriIII. Dönem Net KarıIV. Gelecek Yıllara Ait GelirlerV. Olağandışı Gelir ve KarlarYukarıda verilen gelir tablosu hesaplarından hangisi bu tabloya ait değildir?

Soru 16:

İştirak ilişkisinden söz etmek için en fazla sahip olunması gereken oy ve yönetim hakkı oranı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 17:

Vergi mevzuatımıza göre, hisse senetleri dışındaki diğer menkul kıymetler ne ile değerlenir?

Soru 18:

İşletmenin Aralık ayına ilişkin elektrik gideri 300 TL’dir. Bu fatura sonraki ayda ödenecektir. Bu bilgilere göre yapılacak muhasebe kaydında aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Soru 19:

I-Dönem net kârının bilançoda göründüğü hesap II-590 Dönem Net Karı hesabıdır. III-591 Dönem Net Zararı(-) hesabı bilançoda öz kaynakları azaltan bir indirim biçiminde gösterilmektedir. IV-İşletmenin dönem içinde açılmış olan tüm gelir ve giderleri dönem sonunda “690 Dönem Kârı veya Zararı” hesabında toplanmaktadır. Dönem Net Kârı/Zararı ile ilgili yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?

Soru 20:

Dönemsellik kavramı gereğince; bilanço gününde ortaya çıkan ancak alacaklısı tarafından henüz istenebilir duruma gelmemiş giderlerin, dönem kârından indirilmesi için hangi hesap grubu kullanılır?