logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Genel Muhasebe 1

Soru 1:

Belge karşılığı sahibinin, kurucuya karşı sahip olduğu hakları taşıyan ve fona kaç pay ile katıldığını gösteren kıymetli evrak aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi Diğer Alacaklar grubu hesabında yer almaz?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi finansal varlıklardan biri değildir?

Soru 4:

Her türlü mal ve hizmetin satış sırasında, satış bedeli üzerinden alıcılardan tahsil edilen ya da edilecek olan katma değer vergisinin izlendiği hesap aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 5:

Devamlı envanter yöntemi aşağıdaki işletmelerden hangisinde tercih edilir?

Soru 6:

İş yaşamında ortaklardan alacaklar hesabı için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Soru 7:

Tahsil edilmek üzere bankaya verilen alacak senetleri için aşağıdaki kahyıtlardan hangisi yapılır?

Soru 8:

(C) işletmesi 2.4.20X1 tarihinde alım-satım amaçlı olarak, 100 adet almış olduğu ve aynı tarihte ihraç edilmiş olan T1.000 nominal değerli, yıllık % 60 faizli, D işletmesi tahvillerinin 50 adedini 3.7.20X1 tarihinde satmıştır (Piyasa faiz oranı ve tahvil faiz oranının aynı olduğunu varsayınız). Bu göre aşağıdakilerden hangisi bu işlem ile ilgili yapılacak yevmiye kaydı için doğrudur?

Soru 9:

Bir hesap borçlu iken birden çok hesabın alacaklı olduğu veya birden çok hesapborçlu iken bir hesabın alacaklı olduğu yevmiye maddesi türü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 10:

İşletme bankada bulunan ticari mevduat hesabından ödenmek üzere 1000 TL tutarında çek keşide etmiştir. Bu işleme ilişkin aşağıda verilen yevmiye kaydı bilgilerinden hangisi doğrudur?

Soru 11:

“A” İşletmesi daha önce alım satım amaçlı satın aldığı “Z” işletmesinin (1.000 adet x 60 TL.) hisse senetlerinin tamamını 1 Haziran tarihinde 65.000 TL.’ye satmıştır. Buna göre aşağıdaki finansal kayıtlardan hangisi doğrudur?

Soru 12:

'' Muhasebe uygulamaları için seçilen muhasebe politikalarının birbirini izleyen dönemlerde değiştirilmeden uygulanması gereğini ifade eder. İşletmelerin mali durumunun, faaliyet sonuçlarının ve bunlara ilişkin yorumların karşılaştırılabilir olması; bu kavramın amacını oluşturur.'' Yukarıdaki ifade muhasebenin temel kavramlarından hangisinin tanımıdır?

Soru 13:

Ödenmiş sermaye, sermaye yedekleri, kâr yedekleri ve geçmiş dönemler kârı (zararı) ve dönem net kârı (zarar) kalemlerinin her birinin dönem başı tutarını, dönem içinde kalemlerde meydana gelen azalışları, artışları ve dönem sonu kalanını ayrı ayrı gösteren tablo aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 14:

I. Düzenlendiği yerde ödenecekse on gün, düzenlendiği yerden başka bir yerde ödenecekse bir ay içinde muhataba ibraz edilmelidir. II. Ödeneceği ülkeden başka bir ülkede düzenlenen çek, düzenlenme yeri ile ödeme yeri aynı kıtada ise bir ay ve farklı kıtalarda ise üç ay içinde muhataba ibraz edilmelidir. III. İlk iki maddede yazılı süreler, çekte yazılı olan düzenlenme tarihinin ertesi günü başlamaktadır. IV. TTK madde 797’ye göre çekin, takvimleri farklı olan iki yer arasında düzenlenmesi durumunda düzenlenme günü, ödeme yerindeki takvimin onu karşılayan gününe dönüştürülür. Çeklerle ilgili yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi, işletmenin sermaye piyasasından ya da bireylerden uzun vadeli borçlanmak amacıyla kullandığı bir menkul kıymettir?

Soru 16:

Aşağıdaki hesaplardan hangisi hazır değerler içerisinde yer almaz?

Soru 17:

Menkul kıymetin üzerinde yazılı olan değere ne ad verilir?

Soru 18:

Daha önce ihraç edilmiş menkul kıymetlerin yeniden alınıp satıldığı piyasalara ne ad verilir?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi stokların tekdüzen hesap planında izlendiği hesap gruplarından değildir?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi muhasebenin temel işlevlerinden birisidir?