logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Uluslararası İşletmecilik

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi, yabancı ortakların elde ettiği faydalardan biri değildir?

Soru 2:

I- Lisansiye olan bağımlılık II- Sınırlı piyasa fırsatı ve karlılık III- Üretime ayrılan kaynakların en aza indirilebilmesi IV- Lisansiye tarafından sağlanan yerel pazar bilgisi V- Piyasa potansiyelini değerlendirmede düşük maliyet VI- Düşük finansal risk Yukarıda verilen maddelerden hangileri franchising'in üstünlükleri arasındadır?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi yabancı pazara giriş kararı verilirken öne çıkan proaktif etkenlerden biri değildir?

Soru 4:

I. Ürünler ve sermayenin ülkeler arası serbest dolaşımının önündeki engellerin kalkması II. İletişim, bilgi işleme ve ulaşım teknolojilerindeki gelişmeler III. Gümrük vergilerinin tamamen kaldırılması IV. Ülkelerin yerel endüstrilerini koruma çabalarının hızlanması V. Uluslararası yatırım anlaşmaları yapılması Küreselleşmenin ardındaki iki temel unsur yukarıdakilerin hangileridir?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi matriks örgüt yapı ile ilgili doğru bir ifade değildir?

Soru 6:

İnternet kullanımı istatistiklerine göre 2000 - 2015 dönemi itibariyle aşağıda sıralanan bölgelerden hangisi diğerlerine oranla daha büyük bir gelişime kaydetmiştir?

Soru 7:

Çevrenin özelliklerinin doğru okunması, işletmenin başarısına katkıda bulunması yanında aşağıdaki hangi faydaları sağlamaktadır? 1. Fırsatların ve tehditlerin belirlenmesi 2. Büyüme yönünün belirlenmesi 3. Sürekli öğrenme 4. İmaj Geliştirme 5. Rekabeti engelleme

Soru 8:

Küresel isletmelerin tercih edebileceği farklı örgütsel yapılanma seçenekleri, arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz?

Soru 9:

İşletmenin finansal getiri elde etmek için yabancı ülkelerdeki hisse senetleri ve borç senetleri gibi uluslararası değerli kağıtları satın almasına ne ad verilir?

Soru 10:

Aşağıda verilenlerden hangileri işletmeler için iç çevre unsurlarıdır? I. Liderlik ve yönetim II. Örgüt yapısı III. Teknolojideki değişimler IV. Politik gelişmeler V. Operasyonel ve yönetsel süreçler

Soru 11:

Otomobil üreticilerin talebin yetersiz olduğu bölgelerde ortaklaşa motor veya parça üretim tesisikurmaları ve sonrasında bu tesislerde üretilen ürünleri satın almaları hangi tür ortak girişime örnektir?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi küreselleşmeyi tetikleyen unsurlardan biri değildir?

Soru 13:

Bir  işletme ihracat faaliyetlerine aracılık yapan şirketten pazarlama konusunda bir sunum yapmasını beklemesi aşağıdaki hangi beklenti türüne  örnektir?

Soru 14:

Çokuluslu İşletme, birden çok ülkede işletmecilik faaliyetlerine sahiplik yoluyla katılan işletmeye çok uluslu işletme (ÇUI) denir. Söz konusu sahiplik, kaç şekilde gerçekleşebilir? Aşağıdaki seçeneklerden hangisi doğrudur?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi ortak girişimin temel özelliklerinden biri değildir?

Soru 16:

Ürün kalitesinin arttırılması ve müşteri beklentilerinin daha iyi karşılanabilmesi için işletme kiminleAr-Ge faaliyetlerine yönelik ortak projeler geliştirilebilir?

Soru 17:

Farklılaşma stratejisi ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Soru 18:

Türkiye’de bir işletmenin KOBİ (Küçük ve Orta Boy İşletme) olarak kabul edilebilmesi için aşağıdaki şartlardan hangisine sahip olması gerekmektedir?

Soru 19:

Uluslararası işletmeler ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Soru 20:

İş çevresi ve genel çevre unsurları birlikte değerlendirildiğinde aşağıdakilerden hangisi iş çevresi unsurlarından biridir?