logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - İşletme Bilgi Sistemleri

Soru 1:

İşletmelerin bilgi üretmesini, elde etmesini, geliştirmesini, kullanmasını, saklamasını, paylaşmasını, bunları iş görenlere dolayısıyla iş süreçlerine aktarmasını ve işletmede katma değer oluşturulmasını sağlamaya yönelik gayretler bütünü olarak tanımlanan sürece ne ad verilir?

Soru 2:

Bir işletme için geliştirilen sistemin uygulamaya konulması aşamasında aşağıdakilerden hangisi dönüşüm yöntemi olarak kullanılmaz?

Soru 3:

İşletmenin tanımında aşağıdakilerden hangi üretim ögesi bulunmamaktadır?

Soru 4:

I. Pazarlama Bilgi Sistemleri II. Üretim Bilgi Sistemleri III. İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri IV. Muhasebe/Finans Bilgi Sistemleri V. Müşteri İlişkileri Bilgi Sistemleri Yukarıdaki seçeneklerden hangileri işletme bilgi sistemlerini oluşturmaktadır?

Soru 5:

İşletmelerin bilgi üretmesini, elde etmesini, geliştirmesini, kullanmasını, saklamasını, paylaşmasını, bunları işgörenlere dolayısıyla iş süreçlerine aktarmasını ve işletmede katma değer oluşturmasını sağlamaya yönelik gayretler bütünü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi işletme bilgi sistemlerinden biri değildir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi ‘soğuk duş’ yaklaşımı olarak da ifade edilmektedir?

Soru 8:

Ağ üzerinde iletişim süresince uygulanacak kural ve veri biçimlerini düzenleyen standartlara ne ad verilir?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi nesne yönelimli yaklaşımın özelliklerinden biri değildir?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi sistemi yürütme faaliyetlerinden biri değildir ?

Soru 11:

Kullanıcıların tüm bilgi sistemini test verileriyle test etmelerine ne ad verilir?

Soru 12:

Bilgi yönetiminin adımları sıralandığında aşağıdekilerden hangisi ilk sırada yer alır?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi fizibilite çalışmasında önerilen sistem çözümü için dikkate alınması gereken fizibilite boyutu değildir?

Soru 14:

Açık Bilgiden Açık Bilgiye                       A. Birleştirme Açık Bilgiden Kapalı Bilgiye                    B. Dışsallaştırma Kapalı Bilgiden Açık Bilgiye                    C. İçselleştirme Kapalı Bilgiden Kapalı Bilgiye                 D. Sosyalleştirme Yukarıda açık ve kapalı bilgi türlerinin dönüştürülmesi ile ilgili verilen kavramların doğru eşleştirilmesi hangi seçenekte verilmiştir?

Soru 15:

Problemin tanımından geliştirilen sistemin işletilmesine kadar geçen süre içerisinde gerçekleştirilecek olan bütün faaliyetlerin ne zaman başlayıp biteceğini gösteren çizelgeye ne ad verilir?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi doğru zamanda, doğru yerden, en ekonomik şekilde sağlanabilmesi ve doğru biçimde işletme amaçlarına yönlendirilebilmesi için bilgiye ihtiyaç duyulan geleneksel üretim faktörlerinden biri değildir?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi kullanıcıların değerlendirme yapması için hızlı ve ucuz bir şekilde deneysel bir sistemin kurulmasıdır?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi yapısal işleyiş açısından iletişim biçimlerinden biridir?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi bir bilgi sisteminin, faaliyetlerini sürdürebilmesi için bağımlı olduğu temel bileşenlerden biri değildir?

Soru 20:

Ağ üzerinde hedefe gönderilecek bir verinin iletişim paketi haline getirildiği katman aşağıdakilerden hangidir?