logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Dönemsonu İşlemleri

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi veya hangileri maliyet akış varsayımı söz konusu olmasına rağmen, en yaygın olarak kullanılan yöntem ve varsayımlardandır? I. Gerçek Parti Maliyeti Yöntemi II.  İlk Giren İlk Çıkar Maliyeti Varsayım III. Son Giren İlk Çıkar Maliyeti Varsayımı IV. Ortalama Maliyet Varsayımı.

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi, dönem içinde sadece fiziki envanter sayımı sonucunda satılan stokların maliyetinin tespit edilebilmesine olanak sağlayan kayıtlama sistemidir?

Soru 3:

6102 sayılı Türk Ticaret Kanununa göre kural olarak işletmeler kaç yılda bir kayıt yapmak zorundadırlar?

Soru 4:

Dönemsonunda işletmelerin envanter çalışması kaç aşamada gerçekleştirilir?

Soru 5:

I.Hatalı, eksik ya da unutulan işlemler varsa düzeltme kayıtları yapılır. II. Mukayyet değer ölçüsü uygulanır. III.Şüpheli ve değersiz alacaklar saptanır IV.128 Şüpheli Alacakalar hesabına aktarılır. VUK'a göre değerlemeye ilişkin aşamalar yukarıda sıralanmıştır. Buna göre karışık verilen sıralamanın doğru şekli aşağıdakiler seçeneklerden hangisinde verilmiştir?

Soru 6:

Aşağıdaki ifadelerden hangisinin banka hesabı ile ilgili doğru bir ifade olduğunu söylemek mümkündür?

Soru 7:

Kıymetli evrak niteliğindeki senetler kaça ayrılır.

Soru 8:

Stok hareketlerini aralıklı envanter yöntemine göre izleyen bir işletmede dönem sonuna kadar kullanılan hesaplar dışında kalır?

Soru 9:

İşletmelerin sattıkları malların ve dönemsonunda ellerinde bulunan ticari mal stoku maliyetinin, söz konusu varlıkların satın alındıkları değer üzerinden belirlenmesini esas alan maliyet akış varsayımı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 10:

Bir ticaret işletmesinde stok kartının çıkan kısmında gösterilen tutar aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

T Kasası, Vergi Usul Kanunu2na göre aşağıdakilerden hangisi ile değerlenir?

Soru 12:

İşin normal akışı içinde, tahmini satış fiyatından, tahmini tamamlanma maliyeti ve satışı gerçekleştirmek için gerekli tahmini satış giderleri toplamının, düşürülmesiyle elde edilen tutara ne ad verilir?

Soru 13:

"Ana faaliyet konusu kapsamında, ortaya çıkan senede bağlı olmayan alacakların izlendiği hesaptır." Yukarıda açıklanan hesap aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 14:

Dönem sonunda yabancı para kasasında 3.000 ABD $ vardır. Bu yabancı paranın alış kuru 5.80 TL/$ ve dönem sonunda ABD $ Kasası hesabının borç kalanı 17.400 liradır. Yapılacak kayıtla ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisinin menkul kıymet niteliğinde olduğu söylenemez?

Soru 16:

Yabancı para cinsinden senetsiz alacakların dönem sonunda değerlendirmeye tabi tutulmasının sebebi aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru bir şekilde verilmiştir?

Soru 17:

T Kasası hesabının borç kalanı, fiziki sayım sonucundan daha fazla çıkması durumunda aradaki fark hangi hesaba ne şekilde alınır?

Soru 18:

Dönemsonunda yabancı para kasasında 2.000 ABD$ vardır. Yabancı paranın alış kuru 5,50 T/$ ve dönemsonunda ABD$ Kasası hesabının borç kalanı 10.800 liradır. Yapılacak kayıtta hangi hesap kaç T borçlandırılacaktır?

Soru 19:

Diğer Alacaklar grubunda bulunan alacaklar Tekdüzen Hesap Planında farklı şekillerde isimlendirilir. Aşağıdakilerden hangisi bu isimlendirmelerden biri değildir?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi işletmenin satılan malın maliyeti içinde yapılan en son maliyetleri içerir ve dönem sonunda depoda kalan stoklar dönem başı stoklarını veya ilk satın alanın maliyetleri kapsamaktadır?