Aşağıdakilerden hangisi işletmenin değerini etkileyen temel unsurlardan biri değildir ?
Doğru Cevap!
Yanlış Cevap!
Doğru Cevap: C) Proforma Finansal Tablolar
Faiz ve vergi öncesi kârı 100.000 TL, finansman giderleri 20.000 TL olan bir işletmenin finansal kaldıraç derecesi kaçtır?
Doğru Cevap: A) 1,25
Aşağıda verilen ikili ifadelerden hangisi likitide ve nakit oranlarının diğer isimleridir?
Doğru Cevap: E) Asit Test Oranı - Disponsibilite Oranı
Planlanan dönem için işletmenin satış gelirlerinin ve giderlerinin öngörülmesi ile başlayan süreç aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: B) Finansal Öngörü
Aşağıdakilerden hangisi ''Satışların Karlılığı Oranını'' etkileyen faktörlerden değildir?
Doğru Cevap: E) Hisse başına kazanç
Bir işletmenin gelir tablosuna göre Olağan Kâr 23.200TL, Olağandışı Gelir ve Kârlar 526TL, Olağandışı Gider ve Zararlar 374TL ise bu işletmenin Dönem Kârı aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: C) 23.352TL
Orta ve uzun vadeli ekipman borcu aşağıdaki kavramların hangisiyle ilişkilendirilebilir?
Doğru Cevap: A) Franchising
Aşağıdaki oranlardan hangisi doğru değildir?
Doğru Cevap: B) Alacak Devir Hızı= Net Satışlar / Ortalama Stoklar
Bir işletmenin toplam sermaye tutarı 5.000.000 Türk lirasıdır. Bunun 2.000.000 Türk lirası borç olarak, %10 ortalama borç maliyeti ile karşılanmıştır, geri kalan 3.000.000 Türk lirası özsermaye olarak konulmuştur. Firmanın faiz ve vergi öncesi kârı 1.500.000 Türk lirasıdır. Firmanın özsermaye beklenen minimum verimlilik oranının %10 olduğunu varsayalım. Bu durumda firmanın vergi öncesi net kâr büyüklüğünü net gelir yaklaşımına göre hesaplayınız?
Doğru Cevap: B) 1.300.000 TL
Gelişmiş finansal sistemlerde işletmeler, tahvil ihracı veya uzun vadeli borçla finansman yöntemini kullanarak sermaye tedarikine giderler. Bu durum bu işletmelerin hisse başına kazanç seviyesini nasıl etkiler?
Doğru Cevap: C) Artar
I-İşletme yönetimi tarafından önleyici tedbirlerin alınmasında II-Yatırımcılar tarafından hisse senedi alım-satım kararlarının alınmasında III-Bankalar tarafından kredi tahsis sürecinde Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri finansal başarısızlığı öngören modellerin amaçları arasında yer alır?
Doğru Cevap: E) I, II, III
Bir işletmenin dönen varlıkları 300000 TL, stokları 150000 TL ve kısa vadeli yabancı kaynakları 150000 TL değerindedir. Buna göre bu işletmenin likidite oranı nedir?
Doğru Cevap: E) e) 1
Varlıkların işletme faaliyetlerinde ne derecede verimli kullanıldığı aşağıdakilerden hangisinin yardımıyla belirlenmektedir?
Doğru Cevap: E) Devir hızı analizi
Firmanın kullandığı öz sermaye ile borç miktarı ve toplam içindeki oranlarını birlikte ele alan kavram aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: D) Sermaye yapısı
Aşağıdakilerden hangisi finansal analiz tekniklerinden biri değildir?
Doğru Cevap: E) Kȃrlılık Analizi
A işletmesinin B1 yılı Aktif toplamı 20.000, B2 yılı Aktif toplamı 15.800, B3 yılı Aktif toplamı 27.600 ise, bir önceki yıl baz alındığında B3 yılı trendi kaç bulunur?
Doğru Cevap: D) 175
Duran varlıkların özkaynaklara oranının 1'den büyük olması durumunda aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
Doğru Cevap: D) Duran varlıkların bir kısmı yabancı kaynaklarla fonlanmıştır
Maddi duran varlığın maliyetinin fayda sağladıkları dönemlere dağıtılması olarak ifade edilen kavrama ne ad verilir?
Doğru Cevap: B) Amortisman
Cari oranı 2 olan bir işletme için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
Doğru Cevap: D) Satışların bir anda durması halinde kısa vadeli borçların tümünün ödenmesi için yeterli varlığa sahiptir.
Muhasebe analizleri, işletmenin muhasebe sisteminin işletmede gerçekleşen faaliyetleri ne ölçüde yansıtabildiğinin değerlemesidir. İşletmeyle ilgili karar verecek olan taraflar, işletmenin finansal durum ve faaliyet sonuçlarına ilişkin bilgileri finansal tablolardan elde etmektedirler. Dolayısıyla finansal analizin en temel kaynağını finansal tablolar oluşturmaktadır. Yukardaki ifade göz önüne alındığında muhasebe analizleri ve finansal tablolar arasındaki ilişkiyi açıklayan en temel yargı aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: C) Sağlıklı bir finansal analiz, analiz edilen finansal tabloların güvenilirliğiyle ve muhasebe analizlerinin kalitesiyle gerçekleşir.