logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Yönetim Sistemleri Ve Risk Yönetimi

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi turizm işletmesinin açılabilmesi için gerekli olan bir rapor türüdür?

Soru 2:

Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Parlayıcı, Patlayıcı, Tehlikeli ve Zararlı Maddelerle Çalışılan İşyerlerinde ve İşlerde Alınacak Tedbirler Hakkında Tüzük hangi tarihlidir?

Soru 3:

Maddi zararların belirlenmesinde kullanılan dördüncü unsur aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik'e göre işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilen işyerlerinin taşıması gereken şartlardan biri değildir?

Soru 5:

“İşçinin ölümü nedeniyle talep sahibinin sosyal seviyesine uygun bir yaşam seviyesini yakalayamayacak olmasıdır.” tanımı aşağıdaki kavramlardan hangisine aittir?

Soru 6:

İşveren, işyerinde meydana gelen iş kazasını Sosyal güvenlik kurumuna aşağıda verilen sürelerin hangisinde bildirmesi uygun olmaz?

Soru 7:

Ceza Muhakemesi Kanunu gereğince belediye sınırları içerisindeki bir işyerinde meydana gelen iş kazası olayının soruşturulması kim tarafından yürütülür?

Soru 8:

İşyeri açma ve çalışma ruhsatı verilen işyerleri, yetkili idareler tarafından ruhsatın verildiği tarihten itibaren en geç kaç gün içinde kontrol edilir?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi maddi tazminatta maddi zararın belirlenmesindeki unsurlardan değildir?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi birden fazla faaliyet konusu bulunan işyerlerine ilişkin yanlış bir bilgidir ?

Soru 11:

ÇED raporu düzenlenmesi gereken tesisler için düzenlenen ÇED olumlu belgesi ve raporu hangi belge yerine geçmektedir?

Soru 12:

I.Manevi zarar ilgililere ödenmesine karar vereceği para tutarı adalete uygun olmalıdır. II. Manevi huzuru sağlayacak özgün bir nitelik taşımalıdır. III.Asgari ücret kadar olmalıdır. IV. Manevi tazminat TBK m.56’daki ilkeler çerçevesinde hâkimler tarafından takdir edilir. V. Oluş şekline, işçinin (müterafık) kusur oranına, davacıların duyduğu elem ve ızdırabın derecesine, tarafların sosyal ve ekonomik durumuna, hak ve nesafet kurallarına göre yapılmalıdır. Manevi tazminatın belirlenmesi ile ilgili yukarıda verilmiş olan ifadelerden hangileri doğrudur?

Soru 13:

Soruşturmada, tutuklamaya karar verme yetkisi kime aittir?

Soru 14:

Yargıtay uygulamasında işgörebilme çağının sonu olarak eski düzenlemedeki emeklilik yaşından farklı olarak kaç yaş gösterilmiştir?

Soru 15:

I- Kazanç kaybı II- Çalışma gücünün azalması ya da yitirilmesinden doğan kayıplar III- Çalışanın ekonomik geleceğine dair olan kaybı IV- Çalışanın maruz kaldığı acılar V- Çalışanın tedavi giderleri VI- Çalışanın çektiği sıkıntılar ve zorluklar Yukarıda verilen durumlardan hangisi maddi tazminat ile karşılanmaktadır?

Soru 16:

I- Olayın oluş şekli, II- Çalışanın kusur oranı, III- Davacıların duyduğu elem ve ızdırap derecesi IV- Tarafların sosyal ve ekonomik durumu, V- Hak ve nesafet kuralları Yukarıda verilen seçeneklerden hangisi manevi tazminatın hesaplamalarında kullanılan unsurlar arasındadır?

Soru 17:

İş kazası sonucu bedensel bütünlüğünün ihlali söz konusu olduğunda manevi tazminat talebi esas olarak kime aittir?

Soru 18:

I. Ekonomik geleceğin sarsılmasından doğan kayıplar II. Kazanç kaybı III. Ruhsal kayıplar IV. Duygusal zararlar V. Çalışma gücünün azalmasından ya da yitirilmesinden doğan kayıplar Yukarıda verilen maddelerden hangileri TBK’ya m.54’e göre bedensel zarar kalemleri arasında yer alır?

Soru 19:

I.Hüküm tarihine en yakın tarihte belli olan verilerin dikkate alınması II.Sigorta primlerinin dikkate alınması III.Emsal işçilerden yararlanılması esasına dayanması IV.Asgari ücretin dikkate alınması Maddi zararın belirlenmesinde ücret tespiti için belgelere ulaşılması durumunda nasıl bir uygulama yapılmaktadır?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi maddi tazminatta zararın belirlenmesinde başvurulan unsurlardan biri arasında yer almaz?