logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Yönetim Sistemleri Ve Risk Yönetimi

Soru 1:

Aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soru 2:

I- Damga vergisi, II- Gelir stopaj vergisi, III- Hastalık, IV- Malullük V- Hayat sigortası, VI- Bireysel emeklilik Yukarıda verilen maddelerden hangisi/hangileri brüt maddi zararlarının hesaplanmasında kullanılan unsurlar arasındadır?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi iş kazası sonucu maddi tazminatta belirlenmesi gereken ilk unsurdur?

Soru 4:

Kaza anı ile maddi tazminat davasının hüküm tarihi arasında geçen süreyi kapsayan dönem aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 5:

Çok genç yaşta yaşamını yitiren erkek çocuğunun henüz desteğinden faydalanamayan ailenin talep ettiği destek türü ilgili merci tarafından kabul edilirse aşağıdakilerden hangisine girer?

Soru 6:

TBK m.54’e göre bedensel zarar kalemlerinden hangisi yanlış olarak verilmiştir?

Soru 7:

İşlemiş zarar dönemi hangi süreyi kapsar?

Soru 8:

Yer seçimi ve tesis kurma izni, tesisin imara uygun olması şartıyla verildiği tarihten itibaren kaç yıl süreyle geçerlidir?

Soru 9:

Turizm işletme belgeli tesisler için verilen işyeri açma ve çalışma ruhsatı aşağıdaki hangi kurum tarafından denetlenir?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi PMF cetveline göre belirlenen maddi tazminat unsurudur?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunundaki düzenlemelere ilişkin yanlış bir bilgidi r?

Soru 12:

Ölümlü iş kazası meydana gelen maden işyerlerinde kusuru yargı kararı ile tespit edilen işveren, mahkeme tarafından .... yıl süreyle kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanır. Boşluğun uygun şekilde doldurulması için aşağıdakilerden hangi şıkkın seçilmesi doğru olur?

Soru 13:

İdari yaptırımların en önemli amacı ne olarak görülmektedir?

Soru 14:

Maddi zararın belirlenmesinde kullanılan bir diğer unsur, kazaya uğrayan işçinin iş görebilme çağı ve yaşam süresidir. İşçinin çalışma gücündeki azalma nedeniyle ileride uğrayacağı zararın hesaplanması için fiili çalışmasını ve hayatını sürdürebileceği zaman sürecinin belirlenmesi gerekir. Yukarıdaki açıklamada yer alan unsura göre aşağıdakilerden hangi durum maddi zararın daha çok olacağı yönünde karar almaya neden olur?

Soru 15:

Yargıtay uygulamasında iş görebilme çağının sonu olarak eski düzenlemedeki emeklilik yaşından farklı olarak kaç yaş gösterilmiştir?

Soru 16:

İş kazası ya da meslek hastalığı sonucunda bedensel zarara uğrayan işçinin bu zararının “ağır bedensel zarar” olarak görülmediği hallerde yakınlarının manevi tazminat talep hakları bulunmamaktadır. Kanunda geçen “ağır bedensel zarar” ifadesinden ne anlaşılması gerektiği açık değildir. Aşağıdakilerden hangisi ağır bedensel zarar olarak değerlendirilebilir?

Soru 17:

Ruhsatın yenilenmesi veya intibakı gereken hallerde yetkili idareye en geç ne zamana kadar başvuru yapılmalıdır?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi işletmecinin değişmesi ve işyerinin nakli hususunda yanlış bir bilgidir ?

Soru 19:

Umumu açık istirahat ve eğlence yerleri için düzenlenen işyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarının bir örneği ne kadar sürede kolluk kuvvetlerine gönderilmelidir?

Soru 20:

I. Tedavi giderleri II. Kazanç kaybı III. Ekonomik geleceğin sarsılmasından doğan zarar IV. Çalışma gücünün azalmasından kaynaklı kayıplar Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri maddi tazminatta zarar kalemlerindendir?