logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Yönetim Sistemleri Ve Risk Yönetimi

Soru 1:

Çok tehlikeli sınıfında yer alan iş yerlerinde iş yeri hekiminin asgari çalışma süresi ne kadardır?

Soru 2:

İş kazaları ve meslek hastalıklarının ekonomik maliyetleri, her yıl dünya gayri safi hasılatının % ne kadarıdır?

Soru 3:

B sınıfı iş güvenliği uzmanlık belgesi alabilmek için C sınıfı iş güvenliği uzmanlık belgesi ile çalışmış olma şartı en az kaç yıldır?

Soru 4:

Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri için düzenlenen işyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarının bir örneği en geç kaç gün içinde yetkili idare tarafından kolluk kuvvetlerine gönderilir?

Soru 5:

Düzenlediği konuda hedef tarafı bağlayan bir metin olarak tanımlana kavram aşağıdakilerden hangisidir.

Soru 6:

I. Sözleşme II. protokol III. tavsiye kararları Yukarıdakilerden hangileri ILO nun temel uygulama araçlarıdır?

Soru 7:

Az tehlikeli sınıflarda yer alan iş yerlerinde çalışacak olan iş güvenliği uzmanı hangi tür belgeye sahip olmalıdır?

Soru 8:

Ortak sağlık ve güvenlik birimi (OSGB) kurulabilmesi ve hizmet sunabilmesi için, tam süreli iş sözleşmesi ile çalışan en az bir işyeri hekimi, en az bir iş güvenliği uzmanı ile birlikte aşağıdakilerden hangisinin çalıştırılması zorunludur?

Soru 9:

Türkiye, ILO’nun iş sağlığı ve güvenliği başlığı altında sınıflandırdığı 19   sözleşmeden kaçını onaylamıştır?

Soru 10:

İş güvenliği uzmanları, çalıştıkları işyerleriyle ilgili mesleki gelişimlerini sağlamaya yönelik eğitim, seminer ve panel gibi organizasyonlara katıldığında bir yıl içerisinde toplam kaç iş günü çalışma sürelerinden sayılmaktadır?

Soru 11:

"Çalışmaya İlişkin Temel Haklar ve İlkeler Bildirgesi" hangi yıl onaylanmıştır?

Soru 12:

Hangi sınıfa ait uzmanlık belgesine sahip iş güvenliği uzmanları bütün tehlike sınıflarında yer alan iş yerlerinde çalışabilirler?

Soru 13:

Ticaret ve büro işlerinde işçilerin sağlığını ve iyilik halini korumak için alınacak önlemleri belirleyen madde aşağıdakilerden hangisidir.

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisinde işyerinde görevlendirilecek çalışan temsilcisi sayısı yanlış verilmiştir?

Soru 15:

İş sağlığı ve güvenliği kurulu oluşturma yükümünün doğması için iş yerinde devamlı olarak en az kaç çalışanın bulunması gerekir?

Soru 16:

İş sağlığı ve güvenliğinde işyeri örgütlenmesi konusunda uygulamaya konulamayan düzenleme aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini sunmak üzere gerekli donanım ve personele sahip olan ve ÇSGB tarafından yetkilendirilen kamu kurum ve kuruluşlarıyla Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre faaliyet gösteren şirketler tarafından kurulan işyerlerine iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini sunmak üzere kurulan gerekli donanıma sahip birimlerdir?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi ulusal sağlık hizmetlerinin işlevlerinden biri değildir?

Soru 19:

"Ulusal politikayı ve programları uygulamak için  görev yapan temel altyapıdır." Başka bir değişle; "Ulusal politikayı uygulamak için görev yapan hukuki, yönetsel, örgütsel, bilimsel ve teknik altyapılar ve aralarındaki ilişkiler bütünüdür." olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

İş sağlığı ve güvenliği kurullarının hazırladığı iş sağlığı ve güvenliği yönerge taslağında aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri bulunmalıdır? I. İş yerindeki risk unsurları II. Acil durumlarda yapılması gerekenler III. İş sağlığı ve güvenliğine ilişkin davranış kuralları IV: Çalışanların mesai saatleri